Ευσεβείς Πόθοι

Η Ελπινίκη είναι Φυσικός. Φυσικός είναι και ο Καρτέριος. Μεταξύ των δύο υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σε πάρα πολλά συμφωνούν αλλά διαφωνούν ως προς τις πολιτικές – κομματικές επιλογές.

Η Ελπινίκη, θέλοντας να εκφράσει την εκτίμηση και τον ευσεβή της πόθο όσον αφορά στην πορεία των δυο πρώτων δημοσκοπικά κομμάτων προς τις εκλογές, έστειλε στον Καρτέριο το ακόλουθο email:

Καρτέριε,

Στο σχήμα παριστάνονται τα δυο πρώτα κόμματα – για το ποιο είναι ποιο δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση – και όπως λέμε συνήθως στους μαθητές, το κατάλληλα τυλιγμένο σκοινί   στο καρούλι παραμένει τεντωμένο και επίσης δεν έχουμε κάπου κάποια ολίσθηση. 

Η εξέλιξη της απόστασης μεταξύ του προπορευόμενου   οχήματος και του καρουλιού εκφράζει την εξέλιξη της απόστασης που χωρίζει τα δυο κόμματα, καθώς βαίνουμε προς τις εκλογές.

Ο Καρτέριος, αφού μελέτησε για λίγο και επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι πράγματι η διάταξη επιβεβαιώνει αυτό που πολύ καλά γνώριζε ότι θα ήθελε να εκφράσει η φίλη του, απάντησε με το ακόλουθο email:

Ελπινίκη,  

Πολύ μου άρεσε!!! Επέτρεψε μου μόνο να κάνω μια μικρή αλλαγή με το σκοινί, δηλαδή:

Η Ελπινίκη μελέτησε με τη σειρά της για να δει ότι στη διαφοροποιημένη διάταξη όντως συνέβαινε αυτό που ανέμενε ότι πράγματι ήθελε να πει ο Καρτέριος και εν θερμώ σκέφτηκε να του απαντήσει Καρτέριε, καρτέρει …. Τελικά του απάντησε:

Ευφυές Καρτέριε!

Η αλήθεια είναι ότι και ο Καρτέριος που είναι “κακό νινί” είχε σκεφτεί αλλά δεν το έπραξε – δεν το πίστευε κιόλας – να γράψει στην Ελπινίκη ότι πιθανόν μετά τις εκλογές να έχει χάσει το δεύτερο συνθετικό του ονόματος της.

Τέλος πάντων, εδώ το αφήγημα τελειώνει.

Φαντάζομαι ότι μπορείτε να αντιληφθείτε τις κομματικές προτιμήσεις της Ελπινίκης από τη μια και του Καρτέριου από την άλλη.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια