Συγχώνευση Φυσικής – Χημείας – Βιολογίας

Δημοσιεύτηκε από το χρήστη Μανόλης Κουσλόγλου στις 7 Ιούνιος 2016 στις 8:44 στην κατηγορία Γενικά θέματα

Συναδελφoi, στη χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, μεταξύ άλλων αναφέρεται για πρώτη φορά η δυνατότητα συγχώνευσης των μαθημάτων Φυσικής – Χημείας – Βιολογίας (“κλπ…”) σε ένα μάθημα “ΦΥΣΙΚΑ” στο πλαίσιο της διεύρυνσης των αναθέσεων.

Παραθέτω το βίντεο (η αναφορά ξεκινά στο 15:00 και διαρκεί ένα λεπτό) https://www.youtube.com/watch?v=Ez47wmT7PYM

Κατά την άποψή μου, εφόσον εφαρμοσθεί η παραπάνω πρόταση θα μιλάμε για επιπλέον υποβάθμιση της Φυσικής. Ο βασικός λόγος είναι ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται πάντα με σκοπό τη μείωση των ωρών διδασκαλίας. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να κοπούν ώρες διδασκαλίας από μονόωρα (Χημεία Γυμνασίου, Φυσική Α’ Γυμνασίου) ή δίωρα μαθήματα, ενώ είναι πάρα πολύ εύκολο να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας των… Φυσικών Λυκείου, για παράδειγμα (2 Φυσική + 2 Χημεία + Βιολογία = 6ωρο μάθημα “Φυσικά”).

Άλλος λόγος είναι φυσικά η εξειδίκευση των συναδέλφων. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την ευκολία με την οποία ένας Βιολόγος θα διδάσκει ηλεκτρισμό/ηλεκτρομαγνητισμό, για παράδειγμα…

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να γράψει κανείς, αλλά θα ήθελα να μάθω και άλλες απόψεις, μήπως έχω παρεξηγήσει τελικά τις προθέσεις του Υπουργού.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
admin
Διαχειριστής
21/10/2016 6:11 ΜΜ