Subscribe
Ειδοποίηση για
8 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Μπράβο Νίκο!

Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Νίκο.

Μου άρεσε ιδιαίτερα τούτο το πείραμα και… γιατί εκμεταλλεύτηκες αντικείμενα της καθημερινότητας (μελανοδοχείο, καπάκια) για το σκοπό σου.

Επίτρεψέ μου τώρα μια παρατήρηση μετά συμπτώσεως. Κοίταξε στο χρονόμετρο του video, στη διάρκεια Δt=5.60-5.57 και για την σχετική ακρίβεια την t=5.58 και άκουσε τη λες για την απόσταση ανάμεσα στο φράγμα περίθλασης και στο πέτασμα και ίσως χαμογελάσεις και εσύ για τη σύμπτωση!smiley

Υ.Γ.

Επειδή άκουσα ότι το πείραμα έγινε στο Πανεπιστήμιο ,υποθέτοντας ότι γνωρίζεις τον σπουδαίο χορευτή-δάσκαλο, τραγουδιστή της παρέας, άνθρωπο και καθηγητή στο τμήμα φυσικής Ματθαίο Καμαράτο ,δώσε του σε παρακαλώ χαιρετισμούς από εμένα .

Θυμάμαι ύστερα από 27 χρόνια τη διάλεξη του στην Άρτα που τότε εργαζόμουνα και τον προσκαλέσαμε …η πρόσκληση παρακάτω με προσθήκη του έτους +,-1 :

 

και την αφίσα που σχεδίασα με βάση το δικό του προσχέδιο στην οποία τα e είχε σχεδιάσει με ποδαράκια και χεράκια τρέχοντας…κάπως έτσι.

(η αφίσα υπάρχει και όταν την βρώ σε δοθείσα ευκαιρία θα την ανεβάσω) 

Να'σαι καλά 

Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Νίκο συγνώμη αλλά εγώ ακούω 558 mm και όχι 458 και γιαυτό το έθιξα σαν χιουμοριστική σύμπτωση με το χρόνο. Δεν γνωρίζω αν το ίδιο αισθητήριο όργανο δύο ανθρώπων στη περίπτωση αυτή δέχεται διαφορετικό μήνυμα. Υπ' όψιν ότι το άκουσα πολλάκις .Αν φαινότανε το πρόσωπό σε ‘κείνο το Δt θα φαινότανε από τα χείλη τι λένε. Ελπίζω πως δεν παρεξηγούμε με το σχολιασμό γιατί η πρόθεση δεν είναι να θίξω σφάλμα αλλά θίγω τη σύμπτωση αριθμών από δυό αισθητήρια …όραση και ακοή. Να ’σαι καλά και σ’ευχαριστώ που θα μεταφέρεις το χαιρετισμό στο Μαθιώ που έχω να τον δω 3 χρόνια.

Πολύ γρήγορα τρέχουν τα άτιμα, όμως σαν να ήταν χθες στο ρακοκάζανο ενός φίλου