Οι βάσεις εισαγωγής του 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι σήμερα Δευτέρα 27-8-2018, μετά τις 17:30 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια την Τρίτη 28-8-2018. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης σήμερα την ίδια ώρα (17:30) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (οποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Βάσεις 2018

Συγκριτικά Βάσεων 2018 

ή εναλλακτικά:

Office spreadsheet icon ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2018

Office spreadsheet iconΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2018

Office spreadsheet iconΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2018

Office spreadsheet iconΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2018

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017_ΠΑΝΕΛ.2018

Office spreadsheet iconΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2016_ΠΑΝΕΛ.2018

Office spreadsheet iconΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2017_ΠΑΝΕΛ.2018

Office spreadsheet iconΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2016_ΠΑΝΕΛ.2018

 

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
14 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
27/08/2018 9:07 ΜΜ

Καλησπέρα Διονύση.

Συμφωνώ καμία "έκπληξη" και φέτος…

Όσον αφορά τα δύο τελευταία σου ερωτήματα, η γνώμη μου είναι ότι εφ' όσον δεν αξιολογούνται επίσημα οι σχολές των πανεπιστημίων μας, δυστυχώς θα τις αξιολογήσει η αγορά με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Αρης Αλεβίζος
Αρχισυντάκτης
27/08/2018 11:09 ΜΜ

Για τα ΤΕΙ  που γίνονται ΑΕΙ, ισχύει ακόμα, όπως φαίνεται, «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ευθυμίου», Διονύση, τον θυμάσαι;

Σε ένα βράδυ με απόφασή του όλα τα ΤΕΙ (π.χ.  ΤΕΙ Ξύλου, ΤΕΙ Ανθοκομίας)  έβαλαν ένα  Α  στην ταμπέλα τους και έγιναν  Α(ανώτατο)ΤΕΙ.  Έτσι αναβαθμίστηκαν. Τσάμπα έχουμε παππού τον Μέγα Αλέξανδρο, δώσε μας γόρδιους δεσμούς να σου τους κάνουμε κορδέλες.

Το παιδί από το ΕΠΑΛ καλά έκανε και θέλει να πάει Πολυτεχνείο, αν άλλαξε  θέση γύρω από την μάθηση. Στην Σχολή επαφίεται το να μην ξεφτιλίζει, τουλάχιστον εντελώς, το πτυχίο της. Εγώ πάντως έχω εμπειρία από μαθήτριά μου ειδικής κατηγορίας, που γράφτηκε αρχικά στους Ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ αλλά την δεύτερη χρονιά άλλαξε μόνη της σχολή.

Στάθη νομίζω ότι ούτε η αγορά, εκτός ίσως από πολύ ειδικές περιπτώσεις, δεν ξεφεύγει από το «Ελληνικον». Όποιον άνεργο νέο από αυτούς με τα παπλώματα και τα διπλώματα ρωτήσεις θα σου πούνε

– ΚΟΝΕ δικέ μου έχεις, καλώς.  Διαφορετικά άστο.

Μπαλτζόπουλος Αντώνης
Αρχισυντάκτης

Καλημερα σας , Τελικά οι βάσεις κρύβουν … περισσότερα ( όπως γράφτηκε και σε μια άλλη ανάρτηση. )

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ για τις ίδιες σχολές των ΓΕΛ

Βάσεις ( στην τύχη ) σχολών με πρόσβαση από ΕΠΑΛ. Το 600 των Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη προκύπτει από βαθμολογία 0 – 0 – 0 – 2 ή 0 – 1 – 1 – 1 κτλ  . 

Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόσβαση στο Φυσικό από ΕΠΑΛ ( όχι για Χημικό όχι για Μαθηματικό )

Αλλά ναι για Βιολογικό …

και ιατρικές …

Κατά την άποψη μου ( ΙΜΟ όπως έλεγα παλαιά ) έχουμε μια καταφανή κλοπή των 5% των θέσεων ορισμένων σχολών ΑΕΙ .Τους λόγους τους αντιλαμβανόμαστε ( εκτιμώ ) όλοι μας ( ή οι περισσότεροι από εμάς ).

Μία ρήτρα απόκλισης 5-10% από τις βάσεις των ΓΕΛ για τις ίδιες σχολές θα διόρθωνε κάπως το θέμα ενώ ταυτόχρονα δεν θα στερούσε και από τους μαθητές των ΕΠΑΛ την δυνατότητα διεκδίκησης μιας θέσης σε ΑΕΙ. ( αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σπουδάσει το Φυσικό – που ξέρω – ένας μαθητής με το υπόβαθρο γνώσεων του ΕΠΑΛ ).

ΥΓ. Σε τι θεματα εξετάζονται και το πως βγαίνουν τα μόρια μάλλον δεν θέλετε να ξέρετε ( συντελεστές επι 3,5 κτλ ). Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

 

Μπαλτζόπουλος Αντώνης
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Διονύση .

Γράφεις " … πρέπει να προβληματίσουν τους πάντες και κυρίως αυτούς, που έχουν το μαχαίρι… " 

Μην ελπίζεις στον Υφυπουργό μας μιας που κατά τα λεγόμενά του " από την επίδοση των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις προκύπτει ότι πολλοί μαθητές των ΕΠΑ.Λ. εισάγονται σε σχολές και τμήματα υψηλής ζήτησης " .

Όπως καταλαβαίνεις η ηγεσία του Υπουργείου μας έχει εντοπίσει το θέμα που συζητάμε αλλά δεν το μεταφράζει ως στρέβλωση ( ή πολύ περισσότερο ως αδικία ) αλλά ως πλεονέκτημα.

Έχω την αίσθηση ότι ούτε τον κόσμο στα ΕΠΑΛ θέλουν να οδηγήσουν , ούτε θέλουν να δημιουργήσουν έναν πιο εύκολο δρόμο πρόσβασης προς τα πανεπιστήμια. Πουλάνε εφήμερους κοινωνικούς "άρτους και θεάματα". 

Ας μην συνεχίσω ( όλοι καταλαβαινόμαστε ).

 

ΥΓ .Με την ελπίδα κάποιος ( κάπου – κάποτε ) να μας διαβάσει ολοκληρώνω την διατύπωση της πρότασής μου :

"Μία ρήτρα απόκλισης 5 έως 10% από τις βάσεις των ΓΕΛ για τις ίδιες σχολές θα διόρθωνε κάπως το θέμα ενώ ταυτόχρονα δεν θα στερούσε και από τους μαθητές των ΕΠΑΛ την δυνατότητα διεκδίκησης μιας θέσης σε ΑΕΙ. Εάν οι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν μπορούν να πιάσουν αυτή την ελάχιστη απόδοση , η θέση επιστρέφει προς διάθεση στους μαθητές των ΓΕΛ"

 

Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
28/08/2018 9:54 ΜΜ

Καλησπέρα Διονύση , Αντώνη, Άρη …

Δεν διαφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που γράφετεγράφετε αλλά ας δώσουμε μια κάπως πιο πλήρη εικόνα διότι η αλήθεια κρύβεται συχνα πίσω από τις βάσεις που επιλέγουμε .

Μα με 5000 μόρια θα εισαχθεί στο Φυσικό Ιωαννίνων ο Επαλίτης ; Ρωτά κάποιος και αφήνει μια πολύ δυσάρεστη εικόνα. Αυτό θα ήθελε να δώσει και το άρθρο της Ναυτεμπορικής εδώ αλλά με κάποιες άλλες εντυπωσιακές αναφορές.

Για να δούμε όμως για πόσες θέσεις σε ΑΕΙ συναγωνίστηκαν οι ΕΠΑΛίτες 

– 5396 είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ καθώς και οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν μαζί με τους συμμαθητές τους από τα ημερήσια.

– 298 είναι οι θέσεις σε Πανεπιστήμια, που για πρώτη φορά και με αυτό τον τρόπο (δηλ. με τα ίδια μαθήματα και χωρίς την προϋπόθεση της δημιουργίας ειδικών τμημάτων ομάδας Β΄ που ίσχυε παλαιότερα) θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ καθώς και οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν μαζί με τους συμμαθητές τους από τα ημερήσια.

– 270 θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ θα διεκδικήσουν αποκλειστικά οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν για τις ειδικές επιπλέον (1%) θέσεις.

– Επίσης 335 είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ για όσους από τους απόφοιτους του 2016 και 247 για τους απόφοιτους του 2015, που επέλεξαν να διαγωνιστούν με το 10% (χωρίς να δώσουν νέες εξετάσεις).

Ναι αυτές οι 298 ( ούτε 300 ) . Πιστεύω να καταλάβατε ότι αν κάποιος ή κάποια αδικείται ( λες να είναι δύο; ) είναι όποιος επέλεξε να πάει με 5000 μόρια στο Φυσικό Ιωαννίνων . Θα παίξουν σε αγώνα βαρέων βαρών αν και κατηγορίας πετεινού.

Διότι συναγωνίστηκαν μόνο μεταξύ τους οι Επαλίτες για τις 298 αυτές θέσεις. Αλλά απλά με τα ίδια θέματα των ΓΕΛ.

Να θέσω ακόμα ένα ερώτημα : Οι συγκεκριμένοι 298 που θα περάσουν στα ΑΕΙ απο ΕΠΑΛ πόσο θα έγραφν στα θέματα του 2002; Εγώ λέω 14000 μόρια. Αλήθεια οι τότε επιτυχόντες από τα ΓΕΛ με 14000 δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις σπουδές γιατί ήταν εύκολος ο διαγωνισμός ;

Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση άνισων…

Βαγγέλης Κουντούρης

καλησπέρα σε όλους

στη δική μου Αριστερά

(προσοχή τυπογράφε: με κεφαλαίο "Α", και εννοείται μακράν της όποιας ομοιάζουσας)

η ανισότητα των ίσων είναι μείζων αδικία,

αλλά η ισότητα των ανίσων είναι μέγιστη,

πιο μέγιστη δεν γίνεται, 

διότι δεν υπάρχει υπέρτερος βαθμός του υπερθετικού…

 

Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
28/08/2018 10:41 ΜΜ

Καλησπέρα Βαγγέλη

άντε ρε Βαγγέλη να μαζευτούμε και εμείς οι Αριστεροί 

Να ευχηθώ καλό Φθινόπωρο ; Γύρισες Αθήνα ;

Βαγγέλης Κουντούρης

καλησπέρα Μήτσο