Υλικό Φυσικής - Χημείας.

Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους….

Η ιστορία ξεκίνησε από κάποια σχόλια του Θρασύβουλου για το πολύ υλικό που έχει μαζευτεί και πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε. Ήρθε και η εκτύπωση τμήματος των ταλαντώσεων που έκανε ο Ξενοφώντας και καπάκι μια συζήτηση με τον Νίκο Ανδρεάδη, για το πώς μπορούμε να προσφέρουμε, ένα πλούσιο υλικό που έχει μαζευτεί, στους υποψήφιους-μαθητές μας.

Η αλήθεια είναι ότι ένας μαθητής χάνεται, τόσο στο δίκτυο, όσο και στο Blogspot,  στο να βρει υλικό για την προετοιμασία του.

Έτσι αποφασίστηκε να δημιουργηθεί από την αρχή ένα νέο μπλογκ; Ιστοσελίδα; που να αναρτηθεί υλικό χρήσιμο για ένα μαθητή- υποψήφιο, χωρίς τη δυνατότητα καθημερινής προσθήκης ασκήσεων, απλά να αναρτηθούν εκεί σωστά ταξινομημένες ασκήσεις που ήδη έχουν αναρτηθεί στο δίκτυο από τους συγγραφείς. Αυτές, θα είναι μια προσφορά του ylikonet προς τους υποψηφίους, με ενιαία μορφοποίηση και με την υπογραφή του ylikonet, ώστε να αποφύγουμε μικροαντιθέσεις μεταξύ μας, για το ποιες ασκήσεις και τίνος φίλου, είναι.

Έτσι δίνω σήμερα  στην δημοσιότητα τη νέα διεύθυνση http://ylikonet100.blogspot.com/ στην οποία έχω ήδη αναρτήσει κάποιο υλικό (κυρίως προσωπικό, αφού αυτά τα αρχεία είχα έτοιμα στο δίσκο μου…)

Καλώ τα μέλη που ήδη έχουν δημοσιεύσει θέματα για μαθητές και τα οποία θα μπορούσαν να αναρτηθούν, αφού τα μετατρέψουν ώστε να έχουν γραμματοσειρά Times (και οι μαθηματικές εξισώσεις) να μου τα στείλουν ώστε να κάνω τις αναρτήσεις.

Προβολές: 1522

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Μπράβο Διονύση!

Πολύ καλή πρωτοβουλία, 

εξαιρετικά χρήσιμη για τους μαθητές,

ιδιαίτερα της Επαρχίας.

(και επειδή μερικοί στο διαδίκτυο είμαστε ..."του Νηπιαγωγείου",

για την όποια δική μου δουλειά, παρέχω "εν λευκώ" άδεια) 

Διονύση, μπράβο και από μένα.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα!

Πολύ σημαντική βοήθεια ΚΑΙ για εμάς τους καθηγητές Διονύση. Έχω συλλάβει τον εαυτό μου πολλές φορές να χάνεται στο δίκτυο ψάχνοντας υλικό. Πόσο μάλλον οι μαθητές.

(Αν κι εγώ προσωπικά, μ' εσάς εδώ που έχω "μπλέξει", τα ιερά τέρατα της φυσικής, τους πολύ πιο έμπειρους από μένα, αισθάνομαι συνεχώς σαν μαθητής λυκείου. Συνεχώς μαθαίνω από σας καινούργια πράγματα και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό).

Καλό Μήνα και Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία και δημιουργική διάθεση.

Διονύση ακόμη μιά φορά μπράβο. Εξαιρετική οργάνωση του υλικού, πολύ μεγάλη βοήθεια και για τους μαθητές και για μάς. Θα το κάνω upload (Βαγγέλη αναβαίνω κατηγορία;) στο site του φροντιστηρίου. Νάσαι καλά!!

Ηλία τα παραλές!!! Ενεργοί καθηγητές είμαστε που παλεύουμε καθημερινά, προσπαθώντας για το καλύτερο.

Καλή χρονιά Ιωσήφ.

Kαλημέρα, καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους. Είμαι μάλλον αργοπορημένος αλλά δε μπορώ παρά να συγχαρώ με τη σειρά μου το Διονύση για την εκπληκτική δουλειά που έχει καταθέσει και μάλιστα με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Το γεγονός ότι το Υπουργείο αναφέρει το ylikonet ως επίσημη πηγή γνώσης αποτελεί άλλη μια δικαίωση για το δίκτυο και τον εμπνευστή του. Και εις ανώτερα...!!!
Πολύ καλή ιδέα και τόσο χρήσιμη! Σιγά-σιγά θα δημιουργηθεί μια αξιόλογη βάση θεμάτων και γενικότερα ερωτησο-ασκήσεων για τους μαθητές μας. Θα τους το συστήσω ανεπιφύλακτα. Και σε άλλα, ανώτερα, Διονύση. ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους! (Αν και είμαστε ένα χρόνο μεγαλύτεροι, αλλά τι να κάνουμε; Σοφότεροι; Ίσως).
Καλή χρονιά Γιώργο και Στέργιο. Καλή  δύναμη και ας είμαστε ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Δυστυχώς...

Σε ελεύθερη μετάφραση Ιωσήφ το

"Θα το κάνω upload στο site του φροντιστηρίου"

θα ήταν στην προ 50 ετών γλώσσα

"Θα το κάνω κουβέντα στη ρούγα του χωριού"

Καλή χρονιά και καλή δύναμη.

(κατηγορία μπορεί να ανέβεις, να ανάβεις όχι, ή νόμισες πως δεν θα το δω;)

Εύχομαι σε όλους τους φίλους και συναδέλφους καλή χρονιά και καλή δύναμη (και ... πολύ κουράγιο, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα) :-)

Συγχαρητήρια στον Διονύση που με πολλή προσπάθεια, αφοσίωση και θυσία στον προσωπικό χρόνο του κατάφερε να στήσει, να μεγαλώσει και να καταξιώσει το χώρο αυτό!

Εύχομαι τέλος να ... έρθουν καλύτερες μέρες για την εκπαίδευση, αλλά και για τον τόπο μας και για όλους εμας που ζούμε σ' αυτόν και τον αγαπάμε ...

Καλό μήνα και καλή χρονιά  σε όλους τους φίλους του ylikonet αν και για αρκετούς από μας η χρονιά έχει ήδη αρχίσει αρκετά νωρίτερα.

H κεντρική ιδέα του blog "Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους…."  νομίζω ότι θα συνεχίζει να ισχύει και στη νέα διεύθυνση  " http://ylikonet100.blogspot.com/"

Εύχομαι καλό κουράγιο και  καλές νέες ιδέες σε όλους τους συναδέλφους

Καλό Μήνα και σχολική χρονιά σε όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους. Πολύ καλή προσπάθεια Διονύση , εύχομαι να είσαι πάντα δυνατός και ενεργά δημιουργικός , αποτελώντας  παράδειγμα για όλους μας. 

Η νέα σχολική χρονιά ,είναι για μένα μια ιδιαίτερη χρονιά για δυο λόγους . 1ον Γνώρισα την πληρέστερη ιστοσελίδα φυσικής , πλουτίζοντας τις γνώσεις μου. 2ον Φέτος στην μάχη για μια θέση στο πανεπιστήμιο μπαίνει και η κόρη μου , νοιώθοντας  για πρώτη φορά την αγωνία ενός πατέρα και όχι την αγωνία ενός καθηγητή.

Θα συνεχίσω να συμβάλλω όσο μπορώ περισσότερο στην σελίδα αυτή , που ήδη αποτελεί κόμβο μάθησης για την κόρη μου και για πολλούς μαθητές του φροντιστηρίου που δουλεύω. Για την όποια δική μου δουλειά σου παρέχω "εν λευκώ"  την άδεια να την χρησιμοποιήσεις , κάτι που θα το θεωρούσα και μεγάλη μου τιμή και καταξίωση.

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Ψάχνετε κάτι;

Αναρτήσεις

Φόρουμ

Κιτρινισμός-Φλιαγκινισμός

Ξεκίνησε από τον/την ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ στο Γενικά θέματα Πριν από 17 ώρες .

ΤΡΕΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ…ΣΚΕΨΕΙΣ 12 απαντήσεις 

Ξεκίνησε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΑΚΗΣ στο Γενικά θέματα. Τελευταία απάντηση από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΑΚΗΣ χθες.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΘΕΜΑ Γ ΕΡΩΤΗΜΑ δ 1 απάντηση 

Ξεκίνησε από τον/την Γιώργος Κλήμης στο Γενικά θέματα. Τελευταία απάντηση από τον/την ΓΚΙΩΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ χθες.

Επίθεση spam? 3 απαντήσεις 

Ξεκίνησε από τον/την ΞΥΠΟΛΙΤΟΥ ΔΑΝΑΗ-ΓΙΩΤΑ στο Χωρίς κατηγορία. Τελευταία απάντηση από τον/την Grigorian kordo την Πέμπτη.

© 2012   Created by Διονύσης Μάργαρης.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης