Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους….
Permalink Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 1 Φεβρουάριος 2012 στις 20:48 Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Permalink Απάντηση από τον/την Δημήτρης Αναγνώστου στις 1 Φεβρουάριος 2012 στις 20:52 Όποιος καταλάβει έχει όλα τα εχέγγυα για έρευνα στο CERN...
Permalink Απάντηση από τον/την Στεργιάδης Ξενοφών στις 2 Φεβρουάριος 2012 στις 0:03 Από την κωμωδία του μέγιστου Δ.Ψαθά, ''Ξύπνα Βασίλη"
Τελευταία σκηνή.
Ο ποιητής Φανφάρας απαγγέλει τον ''Σκοταδόψυχο" από τη συλλογή "Λαίλαπες" μετά από παραίνεση της κας Φαρλάκου και του πρώην ιδεολογικού του αντίπαλου(Μάνος).
Φαρμάκι έχω στη ψυχή
φέρνει μαυρίλα θολερή στα στήθια μου
νύχτα αξημέρωτη ξανά
με το πιοτό της με κερνά , εβίβα μου
σκοτάδι πίνω για πιοτό
πω πω πω πω, πω, πω, πω, πω
ντέφι της λύσας μου κρατώ
πω πω πω πω, πω, πω, πω, πω
και το μυαλό μου είναι θολό
πω πω πω πω, πω πω, πω, πω
Ο Βασίλης δεν αντέχει και αντιδρά...
και το μυαλό σου είναι θολό ( του Φανφάρα)και το δικό της ( της Φαρλάκου)πιο λειψό
σας εθολώσαν τα λεφτά
γειά σου Φανφάρα φαφλατά...
Permalink Απάντηση από τον/την Κυριακόπουλος Γιάννης στις 2 Φεβρουάριος 2012 στις 0:04 Σε άλλη ανάρτηση είπα περίπου πως εκτός από το όποιο σύστημα χρειάζεται και περιεχόμενο.
Και το σύστημα όμως έχει σημεία που θέλουν διευκρίνηση.
Τα παιδιά του Σπηλίου θα γράφουν το πρωί στο Σπήλι και το απόγευμα στο Ρέθυμνο;
Τα γραπτά των ενδοσχολικών καλύπτονται αν κατάλαβα. Θα δοθούν σε καθηγητή άλλου σχολείου;
Οι δυσλεξικοί μαθητές της Πάτμου θα μείνουν στη Λέρο και για τις ενδοσχολικές;
Ποιοι θα "καταθέτουν" στην Τράπεζα θεμάτων;
Τι ρόλο θα έχει ο Βαθμός απολυτηρίου στην εισαγωγή σε σχολές; Αν έχει σημαντικό ρόλο πόσο θα καθορίζεται από τα προφορικά;
Τι σημαινει "Ο προσδιορισμός της εξεταστέας ύλης που έχει μόνο θεματικό προσδιορισμό (π.χ. μηχανική στερεού σώματος, οπτική, κτλ) και όχι προσδιορισμό σελίδων" ;
Έχουν σταθμίσει το κόστος ή συμβαίνει κάτι ανάλογο με τις φωτοτυπίες; Πάνε να "γλυτώσουν" μερικά ευρώ με συγχωνεύσεις και εισάγουν δαπανηρότατα εξεταστικά μέτρα;
Ποιοι θα διδάσκουν Τέχνη , Πολιτισμό Ιστορία Τέχνης κ.λ.π.;
Τι θα είναι η εμβάθυνση, κάποια κεφάλαια του υπάρχοντος βιβλίου ή ώρα στην οποία μελετάμε δύσκολα προβλήματα;
Τι σημαίνει η ενιαιοποίηση Άλγεβρας-Γεωμετρίας;
Αυτό το "δημιουργείται ενιαίος τίτλος «Φυσικές Επιστήμες», με διακριτά μαθήματα τη «Φυσική», τη «Χημεία», και τη «Βιολογία" γίνεται για να προάγονται ευκολότερα οι μαθητές με την βοήθεια της Τέχνης και του πρότζεκτ; Η ενιαία τριάδα διακριτών αντικειμένων έχει κάτι το Θεολογικόν,
Αν δύο παιδιά μόνο στο Παλαίκαστρο επιλέξουν την Χ εμβάθυνση θα σχηματιστεί τμήμα ή θα τα στείλουν στη Σητεία;
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα. Όταν βλέπω ότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν ξεκαθαρίσει φοβάμαι. Σκέφτομαι "Την ξέρουν τη δουλειά;;" Αισθάνομαι όπως θα αισθανόσασταν αν πηγαίνοντας στην τουαλέτα του αεροπλάνου βλέπατε εμένα στο πηδάλιο.
Permalink Απάντηση από τον/την johnny T στις 2 Φεβρουάριος 2012 στις 0:33 costa concordia μου μυρίζει !
Permalink Απάντηση από τον/την Κυριακόπουλος Γιάννης στις 2 Φεβρουάριος 2012 στις 0:36 Ξενοφώντα γράφαμε μαζί.
Από τις κωμωδίες του Ψαθά εκτός από το "Ξύπνα Βασίλη" στην περίπτωση ταιριάζει και η μαντάμ Σουσού.
Permalink Απάντηση από τον/την Στεργιάδης Ξενοφών στις 2 Φεβρουάριος 2012 στις 1:15 Γιάννη συμφωνώ και σκέπτομαι τα παιδιά της φετινής Α Λυκείου για τα οποία θα ίσχυε το νέο σύστημα , θα γίνουν "μεταβατική κατάσταση".Αφού επρόκειτο η εφαρμογή του συστήματος να πάει ένα χρόνο πίσω, για πιο λόγο έγιναν οι αλλαγές στην διδακτέα ύλη εφέτος;Αυτοί θα πληρώσουν τις παλινωδίες;Αυτό είναι "fair";Για το "valid" δεν διάβασα πως θα διασφαλίζεται το αδιάβλητο.Το έχω ξαναγράψει "και η καμήλα είναι άλογο που το σχεδίασε κάποια επιτροπή".
Permalink Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 2 Φεβρουάριος 2012 στις 7:22 Γιάννη γράφεις:
Αυτό το "δημιουργείται ενιαίος τίτλος «Φυσικές Επιστήμες», με διακριτά μαθήματα τη «Φυσική», τη «Χημεία», και τη «Βιολογία" γίνεται για να προάγονται ευκολότερα οι μαθητές με την βοήθεια της Τέχνης και του πρότζεκτ
Δεν ξέρεις;
Δεν έβαλες βαθμούς φέτος στην Α΄Τάξη;
Δεν είδες τα μαθήματα;
Είχα γράψει και άλλο σχόλιο, πάνω στο ίδιο θέμα, αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητο...
Φοβάμαι ότι το όλο σύστημα είναι μια αντιγραφή του ΙΒ . Αν ηταν τοσο απλό να κάνεις μια αλλαγή...οι αλλαγες ξεκινουν στις σοβαρές χώρες από το Δημοτικο και σταδιακά πάνε στις μεγαλύτερες βαθμιδες εκπαιδευσης όχι ανάποδα.
Permalink Απάντηση από τον/την Κυριακόπουλος Γιάννης στις 2 Φεβρουάριος 2012 στις 12:24 Ξενοφώντα τα fair και valid δεν τα σχολίασα. Προσδίδουν κύρος;
Μου φάνηκαν φαιδρά όπως υποθέτω και σε εσένα.
Διονύση το ερώτημα κατάλαβες φυσικά ότι είναι ρητορικό. Όταν θα "αναλυθεί" ο αλγόριθμος προαγωγής θα πέσει το μέσο επίπεδο σε "δύσκολα" μαθήματα.
Δεν διδάακω στην Α' αλλά οι συζητήσεις με τους άλλους συναδέλφους δίνουν και παίρνουν.
Τίνα πιστεύω ότι ο σχεδιασμός είναι πολύπλοκη δουλειά και πρέπει να ακουμπά όλες τις βαθμίδες. Εννοώ ότι η Άλγεβρα του Λυκείου θα καθορίσει αυτήν του Γυμνασίου. Η Άλγεβρα του Λυκείου καθορίζεται και από τις Εξετάσεις και τα Πανεπιστήμια. Δεν μπορείς π.χ. να αφήσεις την παράγωγο να διδαχτεί στο Α' έτος.
Οι αντιγραφές αποτυγχάνουν αλλά έχουν και κάλυψη.
"-Τι παραπονιέστε αφού και οι ...... έχουν ανάλογο σύστημα; Θέλετε την πρόοδο ή την στασιμότητα;"
Και οι φιλοπρόοδοι συμπατιώτες μας τσιμπάνε.
Πριν μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, να εξετάσουμε τη φιλοσοφία του «νέου» Λυκείου.
Με απλά λόγια, θα είναι ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο, με μοναδικό στόχο την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δηλαδή περισσότερο ξεκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας απ’ ότι είναι το σημερινό Λύκειο.
Περίμενε κανείς κάτι καλλίτερο από τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα ;
Permalink Απάντηση από τον/την Δημήτρης Αναγνώστου στις 2 Φεβρουάριος 2012 στις 13:27 Αλήθεια αφού οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από την σημερινή Γ Γυμνασίου,
τα "πρωτάκια" φέτος θα εξεταστούν με το ίδιο εξεταστικό σύστημα;
Και τότε...
α) Τι θα γίνει με την ορμή που δεν την διδάσκονται...
β) Τι Φυσική θα διδαχθούν του χρόνου...
Λόγω της επαφής μου με το ΕΜΠ (μεταπτυχιακό, εκπόνηση διδακτορικού) είχα
την ευκαιρία να συζητήσω με πολλούς καθηγητές.
Όλοι ανεξαιρέτως ανάφεραν τα μεγάλα κενά στην Φυσική και τα Μαθηματικά με τα οποία
εισάγονται τα παιδιά πλέον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ξεκίνησε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΑΚΗΣ στο Γενικά θέματα Πριν από 15 ώρες .
Ξεκίνησε από τον/την ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ στο Γενικά θέματα Πριν από 17 ώρες .
Ξεκίνησε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΑΚΗΣ στο Γενικά θέματα. Τελευταία απάντηση από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΑΚΗΣ χθες.
Ξεκίνησε από τον/την Γιώργος Κλήμης στο Γενικά θέματα. Τελευταία απάντηση από τον/την ΓΚΙΩΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ χθες.
Ξεκίνησε από τον/την ΞΥΠΟΛΙΤΟΥ ΔΑΝΑΗ-ΓΙΩΤΑ στο Χωρίς κατηγορία. Τελευταία απάντηση από τον/την Grigorian kordo την Πέμπτη.
© 2012 Created by Διονύσης Μάργαρης.
Με την υποστήριξη του