Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους….
Permalink Απάντηση από τον/την Κυριακόπουλος Γιάννης στις 13 Απρίλιος 2011 στις 13:01
Permalink Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 13 Απρίλιος 2011 στις 13:16 Η άσκηση Γιάννη υπάρχει παντού (σχεδόν) και, τουλάχιστον εγώ, συναντώ πάντα αυτή τη λύση.
Αυτή την λύση μου έδωσαν σήμερα και οι μαθητές μου στο σχολείο.
Δεν θα ήθελα να πω την θέση μου (πάντως η αλήθεια είναι ότι είσαι πάντα ετοιμοπόλεμος...) πριν τοποθετηθούν και άλλοι συνάδελφοι.
Permalink Απάντηση από τον/την Γκενές Δημήτρης στις 13 Απρίλιος 2011 στις 14:17 Ως γνωστόν στα μαθηματικά οι αόριστες εξισώσεις δεν επιδέχονται την παρακάτω λύση: L*5*0=0,4*0 συνεπάγεται L*5=0,4 και άρα L=0,08.
Θα ήταν ωραία να απλοποιούσαμε μηδενικά.
Ωστόσο και στη κύλιση έχω συναντήσει ω*R=u άρα θ*R=s ( ποιος σκέφτηκε ποτέ την σχέση για ακίνητη σφαίρα ; )
Permalink Απάντηση από τον/την ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΗ στις 13 Απρίλιος 2011 στις 14:38
Permalink Απάντηση από τον/την Νικος Σταματοπουλος στις 13 Απρίλιος 2011 στις 14:45
Permalink Απάντηση από τον/την Γκενές Δημήτρης στις 13 Απρίλιος 2011 στις 14:53 Και πολύ σωστά Δέσποινα τα λες.
Η σχέση Φ=Li εσάγεται και αναλύεται στο Βιβλίο Ανδρακάκου...Δρυ..Κρίκου (ΟΕΔΒ 2000 αποσύρθηκε μετά το τέλος της ευρωπαϊκής επιδότησης ). Από τη σχέση αυτή προκύπτει ότι η αναλογία είναι ίδια ( L ) και για τους ρυθμούς μεταβολής.
Το αντίστροφον όμως στην άσκηση κολλάει στην παραδοχή ότι το ρεύμα και η ροή είναι σταθερά. Έτσι οι ρυθμοι μεταβολής είναι 0. Αν ήταν μεταβαλλόμενα η λύση θα ήταν ορθή (με ολοκληρώματα ή χωρίς).
Permalink Απάντηση από τον/την Δημήτρης Β στις 13 Απρίλιος 2011 στις 18:17
Permalink Απάντηση από τον/την Κυριακόπουλος Γιάννης στις 13 Απρίλιος 2011 στις 18:59 Πρώτον καλωσορίζω τον απωλεσθέντα Νίκο.
Δεύτερον ο Διονύσης δεν ρώτησε αν η σχέση είναι σωστή αλλά αν η λύση είναι σωστή.
Στη λύση βλέπουμε ότι ξεκινώντας από την ισότητα δύο παραγώγων (;;) καταλήγουμε στην ισότητα δύο συναρτήσεων κάτι που γενικά δεν ισχύει. Το ορθόν του συμπεράσματος δεν καθιστά ορθή την λύση.
Permalink Απάντηση από τον/την Νικος Σταματοπουλος στις 13 Απρίλιος 2011 στις 19:36 Γεια σου Γιάννη ! (ευχαριστώ για το καλωσόρισμα)
Στην τελευταία μου πρόταση, ήθελα να επισημάνω ότι η σχέση αυτή δεν προκύπτει εξαιτίας του φαινομένου της επαγωγής.
Είναι λοιπόν κατά τη γνώμη μου "άστοχο" να υπολογίζεται με αυτόν τον τρόπο.
Όπως ανέφερε η Δέσποινα και ο Δημήτρης, επειδή η ροή είναι ανάλογη του ρεύματος, έχουμε το νόμο της αυτεπαγωγής ως απόρροια του νόμου της επαγωγής και όχι το "αντίστροφο": " επειδή ισχύουν οι νόμοι της αυτεπαγωγής και της επαγωγής => Φ=LI "
Permalink Απάντηση από τον/την Κυριακόπουλος Γιάννης στις 13 Απρίλιος 2011 στις 20:01 Κατάλαβα από την αρχή την αντιστροφή που παρουσίασες αλλά το βλέπω ως πρόβλημα "βαθμολόγησης". Σου γράφουν ένα τέτοιο σε γραπτό. Θα το θεωρήσεις άψογο; Θα βάλεις και που το σύμβολο της ασάφειας ή τον σταυρό ή και τα δύο ;
Φαντάζομαι ότι εκεί το πάει ο Διονύσης. Βρείτε την αστοχία και όχι γράψτε μου την ορθή λύση. Εκτός φυσικά αν εννοεί ότι και εσύ δηλαδή ότι η παρουσίαση είναι αντεστραμμένη. Μάλλον όμως θέλει το πρώτο.
Κοντός ψαλμός....
Permalink Απάντηση από τον/την Νικος Σταματοπουλος στις 13 Απρίλιος 2011 στις 20:12 Στην εκφώνηση δεν είναι ξεκάθαρο αν η ροή Φ είναι η ολική ή αυτή που διέρχεται από μία σπείρα.
Αναμένοντας λοιπόν το ... αλληλούια !!
Permalink Απάντηση από τον/την Βαγγέλης Κουντούρης στις 13 Απρίλιος 2011 στις 21:19 Νομίζω όχι Διονύση.
Κατά την άποψή μου, δεν μπορούν να “απλοποιηθούν” τα Δt,
διότι, παρ’ όλο που φαίνονται σαν παρονομαστές δύο κλασμάτων,
στην πραγματικότητα είναι τμήματα δύο “πακέτων”, των ρυθμών μεταβολής της ροής και της έντασης του ρεύματος.
(θα έλυνα την άσκηση ως εξής: ...
Φ=ΒS=μμοΙ(Ν/l)S
L= μμοΝ2S/l
και από διαίρεση κατά μέλη: L/Φ=Ν/Ι
άρα L=ΦΝ/Ι)
Ξεκίνησε από τον/την Διονύσης Μάργαρης. Τελευταία απάντηση από τον/την Γιαννης Τουμπας 21 Μαρ.
Ξεκίνησε από τον/την Δημήτρης Αναγνώστου. Τελευταία απάντηση από τον/την Δημήτρης Αναγνώστου Δεκ 16, 2011.
Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Κουντούρης. Τελευταία απάντηση από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΑΚΗΣ Δεκ 12, 2011.
Ξεκίνησε από τον/την Δημήτρης Αναγνώστου Δεκ 2, 2011.
Ξεκίνησε από τον/την Κυριακόπουλος Γιάννης. Τελευταία απάντηση από τον/την Διονύσης Μητρόπουλος Οκτ 15, 2011.
© 2012 Created by Διονύσης Μάργαρης.
Με την υποστήριξη του