Κύμα κατά μήκος δυο νημάτων

5 λεπτά σήμερα λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι έχοντας τελειωσει το μάθημα, συζητώντας με τους μαθητές μου για το πόση προσοχή χρειάζεται όταν διαπραγματευομαστε ένα θέμα,έχοντας κατά νου σε γενικές γραμμές την παραπάνω ανάρτηση αλλά και κάτι αντιστοιχο από το σχλικό σελ 66 εγώ επέλεξα
το δεύτερο σχήμα.

Σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ότι το σημείο που ενώνονται τα νήματα είναι <ελεύθερο> αρα δεν πρέπει να έχω μεταβολή φάσης κατα π.Άνοίξαμε και το βιβλίο για να δούμε και του λόγου το αληθές και είδα ότι συμφωνεί με την άποψη του συναδέλφου Διονύση.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Editor

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 13 Ιανουάριος 2010 στις 13:42

Φίλε Γιώργο, νομίζω ότι έχεις δίκιο. Το σημείο ανάκλασης είναι ελεύθερο, συνεπώς δεν υπάρχει αλλαγή στη φάση. Τώρα πώς να το παίξω;;
Σαν την Εύα; Ο όφις με παρέσυρε;;;
Θα κάνω τη διόρθωση και σε ευχαριστώ για την επισήμανση.

Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 4 Φεβρουάριος 2010 στις 17:26

Φίλε Γιώργο επανέρχομαι πάλι στο παραπάνω ερώτημά σου.
Δεν ξέρω αν παρακολούθησες τη συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες γύρω από τα κύματα. Μετά από παρεμβάσεις των φίλων Γιάννη Κυριακόπουλου και Νίκου Σφαρνά, νομίζω ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο, γύρω από το τι συμβαίνει, όταν διαδίδεται ένα κύμα κατά μήκος δύο νημάτων.
Μπορείς να δεις τις θέσεις από εδώ.. Οπότε ξανα-διατυπώνω την απάντηση και στο ερώτημα που έβαζε η ανάρτησή μου Κύμα κατά μήκος δύο νημάτων.