Συμβολή κυμάτων

dsc00060Από τον Πέτρο Καραπέτρο:

Συνάδελφοι καλημέρα
Εύχομαι από πλευράς μου ευτυχισμένο το 2010 με υγεία,προκοπή και όσον αφορά το δίκτυο διάθεση για περισσότερες αναρτήσεις και δημιουργικές συζητήσεις.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ζητήσω την βοήθεια και γνώμη των παλαιοτέρων πάνω σε μία άσκηση που πιθανόν έχουν συναντήσει και άλλοι συνάδελφοι σε εξωσχολικά βιβλία και που στο παρελθόν έχει τεθεί και ως θέμα στις Επαναληπτικές Εξετάσεις του 2004. Τα βιβλία που έχουν πέσει στα χέρια δίνουν συγκεκριμένη λύση, με την οποία προσωπικά διαφωνώ, όπως δηλώνω στο επισυναπτόμενο αρχείο(επειδή όμως μόνος μου αποτελών μειοψηφία, κρατώ και κάποιες επιφυλάξεις μήπως κάνω κάποιο λάθος ή μήπως μου διαφεύγει κάτι). Θα ήθελα την γνώμη σας και ιδιαίτερα συναδέλφων που μπορεί να υπήρξαν και βαθμολογητές του συγκεκριμένου θέματος. Ευχαριστώ πολύ.

Συνημμένο:

2004

(Visited 85 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Editor

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση
 

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 4 Ιανουάριος 2010 στις 17:23

Πέτρο καλή χρονιά.
Το θέμα είχε μπει και πέρυσι από τον συνάδελφο Χρήστο Ασημακόπουλο, μπορείς να το δεις απόεδώ.
Δυστυχώς κάποια στιγμή, έπαθα μια ζημιά στο Blog και χάθηκε η ανάρτηση. Την ανάρτησα ξανά, αλλά χάσαμε τα σχόλια των συναδέλφων, τα οποία ήταν υπέρ της λύσης του Χρήστου.
%cf%83%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b1%cf%82 Απάντηση από τον/την Νίκος Σφαρνάς στις 4 Ιανουάριος 2010 στις 18:33
Αγαπητέ Κε Καραπέτρο, η διαφωνία που εκφράζετε πιστεύω ότι οφείλεται στον εξής λόγο. Έτσι όπως γράφτηκε η εκφώνηση, θέτει δύο απαιτήσεις για το σημείο Κ που να ικανοποιούνται συγχρόνως. Και να έχει πλάτος μέγιστο δλδ 2Α (όχι μέγιστο κατ’ απόλυτη τιμή οπότε θα ήταν -2Α) και να ικανοποεί την εξίσωση ταλάντωσης y=0,2ημ5π(t-2)/3. Το +0,2 πρέπει να αποτελεί το πλάτος ταλάντωσης του σημείου Κ.
Συνεπώς το r1-r2 πρέπει να ισούται με 2λ (δεύτερος κροσσός συμβολής μετά τη μεσοκάθετο)και όχι με λ.
Απο κει νομίζω ότι ξεκινάνε οι διαφοροποιήσεις στις λύσεις.