Τα νετρίνα δεν κινούνται ταχύτερα από το φως

 a3Δημοσιεύτηκε από τον/την Τίνα Νάντσου στις 16 Μάρτιος 2012 και ώρα 19:30

http://tinanantsou.blogspot.com/2012/03/blog-post_8687.html

(Visited 48 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
Διονύσης Μάργαρης(@dmargaris_2z73r8xw)
5 έτη πριν

Σχόλιο από τον/την Κορκίζογλου Πρόδρομος στις 17 Μάρτιος 2012 στις 7:26

Ήμουν βέβαιος ότι αυτό θα διαπιστώνονταν στο τέλος. Ήταν πολύ μικρή η διαφορά και μέσα στα όρια του πειραματικού λάθους. Μπράβο Τίνα που μας ενημερώνεις με ό,τι τελευταίο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας!

Σχόλιο από τον/την Τίνα Νάντσου στις 17 Μάρτιος 2012 στις 12:36

Ευχαριστώ πολύ Πρόδρομε. Εχουν πολύ ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κοινότητα των φυσικών και νομιζω οτι ενδιαφέρουν και τους μαθητές μας.

  Σχόλιο από τον/την Κωνσταντίνος Φλωρίδης στις 18 Μάρτιος 2012 στις 0:34
Καλά κι αυτοί οι Ιταλοί εθνικιστές… Γιατί δεν δανείστηκαν  ένα χρονόμετρο ακριβείας από τους Ελβετούς;κι έγιναν ρεζίλι για 60 νανοδευτερόλεπτα;

  Σχόλιο από τον/την Κορκίζογλου Πρόδρομος στις 18 Μάρτιος 2012 στις 5:12

είναι υπαινιγμός προς εμένα ή προς την ομάδα των Ιταλων; Καλόπιστα το λέω κ. Φλωρίδη.

  Σχόλιο από τον/την Κωνσταντίνος Φλωρίδης στις 18 Μάρτιος 2012 στις 21:46
Αγαπητέ Πρόδρομε.Παραδέχομαι ότι το χιούμορ μου εύκολα παρερμηνεύεται.Ακόμα και η Τίνα που συχνά την σχολιάζω με ερμήνευσε διαφορετικά στο blogspot.Nα ξεκαθαρίσω τι θέλω να πω. Ακόμα και με τα πιο σύγχρονα όργανα ,όταν τα αποτελέσματα είναι στα όρια του στατιστικού λάθους ,τα συμπεράσματα που αμφισβητούν επικρατούσες παραδοχές(ταχύτητα του φωτός,μοντέλο DNA), πρέπει να διατυπώνονται προσεκτικά στο χρόνο και στον τόπο που αρμόζει. Έχω την εντύπωση ότι στις μέρες μας οι ερευνητικές ομάδες  προκειμένου να στηρίξουν την χρηματοδότηση για τη συνέχεια της έρευνάς τους και στο όνομα της ΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, παίζουν με  απλουστευτικό τρόπο δημοσιοσχετίστικα παιχνίδια με τα ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο οι Ιταλοί ερευνητές. Το έκανε και η ΝΑΣΑ πριν από λίγους μήνες με το “εξωγήινο βακτήριο που το DNA του τάχα χρησιμοποιούσε Αρσενικό αντί Φωσφόρο. Αυτό κακίζω,τη χρησιμοποίηση των ΜΜΕ  για προβολή εντυπωσιακών αλλά μη αναμφισβήτητων συμπερασμάτων με σκοπό όχι την γόνιμη επιστημονική αντιπαράθεση αλλά τον ντόρο.Καλή βδομάδα να έχουμε

Σχόλιο από τον/την Τίνα Νάντσου στις 18 Μάρτιος 2012 στις 22:08

Νομιζω οτι το κακό ξεκινά από τις ερευνητικές ομάδες και όχι απο τα ΜΜΕ. Και τα δύο θέματα παρουσιάστηκαν στα πιο εγκυρα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου πριν περάσουν σε όλα τα άλλα μέσα. Μαλλον Κωσταντίνε έχεις δικιο γινεται ντορος για την χρηματοδότηση αλλά η ζημιά είναι μεγάλη .

Σχόλιο από τον/την Κωνσταντίνος Φλωρίδης στις 18 Μάρτιος 2012 στις 22:14
Συμφωνώ Τίνα,συμφωνώ.