Θα αναθέσουμε και σε άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών να διδάξουν μαθηματικά και φυσική στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε από το χρήστη Αλεβίζος Άρης στις 17 Απρίλιος 2016 στις 22:34 στην ομάδα Χρήσιμες πληροφορίες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Προβληματισμού» έγινε σήμερα στο υπουργείο συνάντηση με τα επιμελητήρια, τις επαγγελματικές ενώσεις και τα συνδικάτα με θέμα «Προβληματισμοί και Συνέργειες – Δικαιώματα και Συνευθύνη: Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Μαθητεία, Πιστοποίηση Τίτλων και Προσόντων».

Κατά την έναρξη των εργασιών ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

“Από τη δική μου μαθητική και φοιτητική εμπειρία οι καλύτεροι και οι καλύτερες του θετικού τμήματος στο σχολείο μου συνέχιζαν τις σπουδές τους στα πολυτεχνεία.

Ήξεραν πολύ καλή Φυσική και πολύ καλά μαθηματικά αλλά δεν μπορούσαν να διδάξουν Μαθηματικά και Φυσική στη Τεχνική Εκπαίδευση. Προκύπτει ένα ερώτημα, γιατί περιχαρακώνουμε τα αντικείμενα; Χρειάζεται κάποια διδακτική μόρφωση νωρίτερα; Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους, φυσικούς και μαθηματικούς. Τότε να το κάνουμε. Αλλά γιατί πρέπει να έχουμε ένα Τεχνικό Λύκειο όπου στη μία τάξη υπάρχει ο μηχανικός που μπορεί να κάνει μαθήματα μηχανικής κατεύθυνσης και δίπλα στην άλλη τάξη δεν υπάρχει μαθηματικός ή φυσικός και δεν μπορεί ο μηχανικός να κάνει μάθημα, ο μηχανικός μαθηματικά ή φυσική.

Παραλογισμοί που υπακούουν σε συντεχνιακές αντιλήψεις και δυστυχώς υπακούουν σε μία αντίληψη ότι το δικαίωμα στην εργασία, που είναι ιερό και απαραβίαστο, δεν είναι δυνατόν να απολυτοποιείται έναντι του δικαιώματος για μία εκπαίδευση προς όφελος συνολικά της κοινωνίας. Χρειάζεται συναρμογή και σύνθεση δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατόν να απολυτοποιείται το ένα εις βάρος του άλλου.”

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΌΤΙ ΗΣΑΝ ΑΡΙΣΤΟΙ, ΟΤΑΝ ΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ  Ή ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ  ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ Ή ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ.  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ;

 

Σχόλια

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια