Πρόγραμμα σχεδιασμού ασκήσεων.

Από τον Δημήτρη Δημάκο:

θα ήθελα να σας ρωτήσω εαν έχετε υποψιν σας κάποιο πρόγραμμα σχεδιασμού ασκήσεων φυσικής (ελατήρια, τροχαλίες κλπ)

 

όχι προσομοιώσεις απλά για σχεδιασμό ασκήσεων.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Εδώ ένα πρότυπο αρχείο  Word με κάποια έτοιμα σχήματα.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
2 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτησcomment image Απάντηση από τον/την Κωστης Λελεδακης στις 3 Ιούνιος 2011 στις 19:17Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν περίπου ένα χρόνο…

 

Αρκετοί συνάδελφοι πρότειναν κάποια προγράμματα που ίσως σε βοηθήσουν…

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ Ubuntu και όχι Windows οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο
comment image Απάντηση από τον/την Μιχάλης Καραδημητρίου στις 3 Ιούνιος 2011 στις 23:26Επειδή και εγώ Ununtu χρησιμοποιώ τι έχεις να μου προτείνεις;;

 
comment image Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 3 Ιούνιος 2011 στις 23:32Φίλε Δημήτρη εγώ παλιότερα χρησιμοποιούσα το σχεδιαστικό του Word, έχοντας αποθηκεύσει και κάποια πρότυπα με έτοιμα σχήματα.

Μπορείς να καταβάσεις το αρχείο από εδώ και να δοκιμάσεις. Σχέδιο.

Σήμερα χρησιμοποιώ το Visio2003

comment image Απάντηση από τον/την Φιορεντίνος Γιάννης στις 4 Ιούνιος 2011 στις 0:00Για το Ubuntu και γενικότερα το Linux για δείτε το Dia (Dia diagram editor). Yπάρχει έκδοση και για Windows.
comment imageΑπάντηση από τον/την Κωστης Λελεδακης στις 4 Ιούνιος 2011 στις 0:00Το πιο ποιοτικό είναι να χρησιμοποιησεις TeX Live… Αλλά μάλλον θα ξέρεις ήδη από το

φυσικό οτι πρέπει να κάνεις σχεδόν προγραμματισμό για να φτιάξεις τα σχήματα….

 

Για πιο εύκολα (προχειρα?) χρησιμοποιο το Open Office και τα σχήματα τα κάνω στο Dia Diagram Editor…

Υποθέτω πως θα υπάρχουν και καλύτερα αλλά χρησιμοποιώ μόνο open source λογισμικό…

 

Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτά που σου πρότεινα, στείλε μου με προσωπικό μήνυμα το email σου να σου στείλω λίγη από τη δουλειά μου να την έχεις σαν οδηγό.

 comment image Απάντηση από τον/την Μιχάλης Καραδημητρίου στις 4 Ιούνιος 2011 στις 0:04Οκ ευχαριστώ, θα τα δω και θα στείλω mail. Ευχαριστώ
comment image Απάντηση από τον/την Φιορεντίνος Γιάννης στις 4 Ιούνιος 2011 στις 0:23Και πάνω που έγραφα την απάντηση είδα το Σχεδιο.dot του Διονύση. Διονύση ευχαριστούμε πολύ .(Προσωπικά το βρίσκω πολύ χρήσιμο). Για το Dia να πω ότι το βρίσκεται αναζητώντας: Dia 0.97.1. Το καλό είναι ότι διαθέτει “αποθετήρια” (repositories) με έτοιμα σχέδια (φυσικής, χημείας κλπ)

comment image Απάντηση από τον/την Φιορεντίνος Γιάννης στις 4 Ιούνιος 2011 στις 0:29   Βαγγέλη ήμαρτον!

Εννοούσα το βρίσκετε και όχι το “βρίσκεται”.

comment image Απάντηση από τον/την Διονύσης Μητρόπουλος στις 4 Ιούνιος 2011 στις 0:56Πρόλαβες Γιάννη!

Ο Βαγγέλης έχει … μπλέξει λίγο με το Chrome κι έτσι τη γλύτωσες 🙂

comment image Απάντηση από τον/την Φιορεντίνος Γιάννης στις 4 Ιούνιος 2011 στις 1:00    Το πήρα απόφαση Διονύση.

Η μόνη λύση είναι τα…Greeklish!

comment imageΑπάντηση από τον/την Διονύσης Μητρόπουλος στις 4 Ιούνιος 2011 στις 1:10Ή η … επίθεση κατά μέτωπο!

Εννοούσες ότι: “Για το Dia να πω ότι το πρόγραμμα βρίσκεται αναζητώντας …

comment image Απάντηση από τον/την Φιορεντίνος Γιάννης στις 4 Ιούνιος 2011 στις 1:18      I give up! (Epi to Ellinikoteron:paretoyme).

Νά΄σαι καλά Διονύση. Καλήνύχτα!

Τελευταία διόρθωση2 έτη πριν από Διονύσης Μάργαρης
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτησηcomment image Απάντηση από τον/την Διονύσης Μητρόπουλος στις 4 Ιούνιος 2011 στις 1:20Καληνύχτα Γιάννη 🙂
comment image Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 5 Ιούνιος 2011 στις 8:58Από ΒΑΣΙΛΗ ΔΟΥΚΑΤΖΗ ένα μήνυμα:

ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΗΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ Edraw Max 5.6 ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ. ΘΕΛΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Υ.Γ. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΑΨΟΓΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.
 
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΕΙΑ WORD ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕ tabs ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ internet explorer ή mozilla firefox ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ Office Tab.
 
http://www.vertor.com/torrents/2242312/Office-Tab-Free-Edition-6-5

 
comment image Απάντηση από τον/την Δημήτρης Δημάκος στις 5 Ιούνιος 2011 στις 10:10ευχαριστώ πολύ διονύση

to visio3 το αγοράζω ή υπάρχει κάπου ελέυθερο;
comment image Απάντηση από τον/την Διονύσης Μάργαρης στις 5 Ιούνιος 2011 στις 10:56Δημήτρη είναι της Microsoft άρα…… αν το “βρεις” κάπου, μπορώ να σου στείλω κάποια πρότυπα έγραφα με έτοιμα σχήματα.
comment image Απάντηση από τον/την Μαρούσης Βαγγέλης στις 5 Ιούνιος 2011 στις 15:09Διονύση έχω κατεβάσει το visio 2007 και δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Έχει ένα σωρό εφαρμογές, διαγράμματα ροής, μηχανολογικά και άλλα, όμως για να σχεδιάσεις ελατήρια, γραφικές παραστάσεις, γραμμές κλπ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται.

Αν μπορούσες να βοηθήσεις θα σου ήμουν ευγνώμων!!

Διονύσης Μάργαρης είπε:

Φίλε Δημήτρη εγώ παλιότερα χρησιμοποιούσα το σχεδιαστικό του Word, έχοντας αποθηκεύσει και κάποια πρότυπα με έτοιμα σχήματα.

Μπορείς να καταβάσεις το αρχείο από εδώ και ναcomment image Απάντηση από τον/την Nikolaou Apostolos στις 8 Ιούνιος 2011 στις 14:43Kαλησπέρα και από μένα. Εγώ χρησιμοποιώ το Concept draw (κάπως έτσι).Το είχα βρει δωρεάν σε ένα περιοδικό εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι αρκετά εύκολο στη χρήση, έχει βιβλιοθήκη σχημάτων αλλά … το μενού είναι στα Αγγλικά. Χρειάζεται λίγο εξάσκηση στην αρχή και …. βρίσκεις άκρη.

 

Διονύσης Μάργαρης είπε:

Φίλε Δημήτρη εγώ παλιότερα χρησιμοποιούσα το σχεδιαστικό του Word, έχοντας αποθηκεύσει και κάποια πρότυπα με έτοιμα σχήματα.

Μπορείς να καταβάσεις το αρχείο από εδώ και ναcomment image Απάντηση από τον/την Nikolaou Apostolos στις 8 Ιούνιος 2011 στις 14:47Kαλησπέρα και από μένα. Εγώ χρησιμοποιώ το Concept draw (κάπως έτσι).Το είχα βρει δωρεάν σε ένα περιοδικό εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι αρκετά εύκολο στη χρήση, έχει βιβλιοθήκη σχημάτων αλλά … το μενού είναι στα Αγγλικά. Χρειάζεται λίγο εξάσκηση στην αρχή και …. βρίσκεις άκρη.
comment imageΑπάντηση από τον/την Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος στις 27 Νοέμβριος 2012 στις 20:27Διονύσης Μάργαρης είπε:

Φίλε Δημήτρη εγώ παλιότερα χρησιμοποιούσα το σχεδιαστικό του Word, έχοντας αποθηκεύσει και κάποια πρότυπα με έτοιμα σχήματα.

Μπορείς να καταβάσεις το αρχείο από εδώ και ναcomment image Απάντηση από τον/την Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος στις 27 Νοέμβριος 2012 στις 20:31Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Κο Μάργαρη για την παραχώρηση της δουλειάς του στο έγγραφο Σχέδιο.dot.

Με βοήθησε πάρα πολύ.

Νάσαι καλά.

Σιδηρόπουλος Κώστας

Τελευταία διόρθωση2 έτη πριν από Διονύσης Μάργαρης