Διατήρηση στροφορμής ως προς το σημείο επαφής.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα κρούσης τα οποία μπορούμε να εξηγήσουμε ποιοτικά, αλλά είναι δύσκολοι οι όποιοι υπολογισμοί. Δεν είναι βολικός ο υπολογισμός της ροπής μιας δύναμης που δρα για χρονικό διάστημα πολύ σύντομο. Ιδιαίτερα αν αυτή είναι η τριβή.

Διατήρηση στροφορμής ως προς το σημείο επαφής

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
6 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Ιωάννηs Τσιφτελήs
04/05/2017 5:47 ΜΜ

κ Γιάννη καλησπέρα.Μελέτησα τιs προηγούμενεs παραπομπέs που δίνετε αλλά και τη σημερινή.Πράγματι πολύ ενδιαφέρουσεs αλλά και δύσκολεs.Έχω ένα προβληματισμό για τη διατήρηση τηs κινητικήs ενέργειαs μόνο στον ένα άξονα αν δίνεται ότι τα σώματα είναι τελείωs ελαστικά κι αυτό γιατί είναι μονόμετρο μέγεθοs.Μου άρεσε πολύ το τέχνασμα με τη τριβή και την ώθηση.

Διονύσης Μάργαρης
04/05/2017 7:20 ΜΜ

Καλησπέρα Γιάννη.

Ωραία και χρήσιμη!

Ιωάννη, δεν πρέπει να μιλάμε για διατήρηση της κινητικής ενέργειας σε έναν άξονα, ακόμη και αν το ισοζύγιο "στέκει".

Δημιουργείται πρώτον σύγχυση όσον αφορά  μονόμετρα και διανυσματικά μεγέθη και δεύτερον η ισότητα προκύπτει εξαιτίας ενός πυθαγορείου θεωρήματος!  Αν οι άξονες σχημάτιζαν διαφορετική γωνία, δεν θα υπήρχε ισότητα…

Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Καλημέρα Γιάννη.

Πολύ ωραία δουλειά. Μου άρεσε ιδιαίτερα το τμήμα με τις ωθήσεις, αλλά και το συνοδευτικό αρχείο περί ελαστικότητας αξίζει να διαβαστεί.

Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Το είδα ότι είναι Διονυσιακόν, άλλωστε το αναφέρεις. Είναι όμως πολύ όμορφα εφαρμοσμένο στην περίπτωση της Τ και της Ν. Όσο για την ελαστικότητα μιας κρούσης, προκύπτει ζήτημα ορισμού της από ό,τι αντιλαμβάνομαι.