2009, Όταν η Ιθάκη κηρύσσει τον πόλεμο στο ταξίδι .

Τόσο επίκαιρο, μετά από 8 χρόνια….δυστυχώς……

2009 Ιθάκη πόλεμος ταξίδι

“Στο νέο πέλαγο, το οποίο σε διεργασίες Λυκείου, φαίνεται να πλημμυρίζει τα πάντα, κάθε μάθημα  που δεν συνδέεται  με τη «λεωφόρο Πανεπιστημίου» – λογοτεχνία, κοινωνιολογία, τεχνολογία, αγγλική γλώσσα αλλά και τα «Γενικής Παιδείας»  χημεία, ιστορία, αρχαία ελληνικά, φυσική – βυθίζεται αύτανδρο και η σχετική βύθιση επιταχύνεται από το γεγονός ότι  ολόκληρη η κοινωνία των ενηλίκων,ψιθυρίζει στο αυτί του διδασκόμενου το « αυτά δεν χρειάζονται » ….”

 

 

(Visited 394 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
5 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Ευχαριστούμε Στέλλα ΚΑΙ γι΄αυτήν την παρουσίαση.

Ένα κείμενο του Ανδρέα, με το ίδιο θέμα, το οποίο στάλθηκε και δημοσιεύθηκε στο ylikonet στις 18-4-2010, πριν ο Ανδρέας γίνει μέλος της «νησίδας».

Η Ιθάκη και ο πόλεμος στο ταξίδι

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Και μια ανάρτηση του Θοδωρή Παπασγουρίδη, που αναφέρεται στην ίδια τοποθέτηση του Ανδρέα:
Η Ιθάκη κηρύσσει τον πόλεμο στο ταξίδι

Ανδρέας Βαλαδάκης

Αναζητώντας ιδέες για τη διδασκαλίας τού "Οριζόντια Βολή" (Β´ Προσανατολισμού) πριν από λίγο παρακολούθησα το σχετικό βίντεο του PSSC: https://youtu.be/PhVy1WG_lKQ. Κατόπιν είδα την ανάρτηση της Στελλίνας και το power point του Ανδρέα. Ο Ανδρέας δεν πολυσυμπαθεί το PSSC· ίσως διότι δεν περιέχει εμφανείς αναφορές στην ιστορία της Φυσικής, θέμα που τον γοητεύει. Ωστόσο αφού παρακολούθησα το power point, αισθάνθηκα ότι βίντεο όπως αυτό αποτελούν όντως σταθμούς στο "ταξίδι" προς την "Ιθάκη", που ξεπερνούν σε αξία τον προορισμό. 

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Άριστο βίντεο!

Συμπληρωματικά 3 προσομοιώσεις συναφείς με οριζόντια βολή: