Ένας απολογισμός και μια ενημέρωση.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος, από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία αποδέσμευσής μας από την ning και της δημιουργίας του νέου ylikonet. Στο διάστημα αυτό περάσαμε διάφορες φάσεις, καλές και άσχημες στιγμές, ενώ το χρονικό διάστημα απασχόλησης με το «στήσιμο» του νέου, αλλά και τη μεταφορά του υλικού, ήταν τεράστιο και προσωπικά έφτασα να συμπληρώνω 10 ή 12 ώρες καθημερινής δουλειάς…

Σήμερα όμως, νιώθω ότι αυτό το μεγάλο έργο, μπόρεσε να γίνει και μπορούμε να προσβλέπουμε σε πιο ήρεμες μέρες, που η απασχόληση με το δίκτυο, θα έχει να κάνει με το περιεχόμενο…

Η οργάνωση και η διαμόρφωση βέβαια, είναι μια διαρκής προσπάθεια, που δεν τελειώνει και ένας παρατηρητικός επισκέπτης, θα έχει διαπιστώσει τελευταία, κάποιες αλλαγές, οι οποίες νομίζω ότι κάνουν ευκολότερη την ταξινόμηση του υλικού.

Ας κάνω λοιπόν μια προσπάθεια «ξενάγησης» και ανάδειξης των τελευταίων αλλαγών.

Για τους συνδέσμους, στα παρακάτω, πατώντας Ctrl+κλικ, μπορείτε να τις δείτε σε νέα καρτέλα.

Στην πρώτη σελίδα, βρίσκονται όλες οι δυνατότητες. Πέρα από τις νέες αναρτήσεις ή τα σχόλια, με τα εικονίδια αριστερά, μπορείτε να δείτε το υλικό ανά τάξη ή κατηγορία.

Στην δεξιά στήλη δύο είναι τα βασικά στοιχεία. Τα δημοφιλή θέματα και οι συζητήσεις.

Αλλά το βασικό και πλέον χρήσιμο εργαλείο, είναι το οριζόντιο μενού και οι επιλογές που έχει:

Μπορείτε να προσέξετε ότι η επιλογή «Δραστηριότητα» έχει ..υποχωρήσει προς τα δεξιά, αφού φάνηκε ότι δεν βολεύει η χρήση του τους επισκέπτες μας.

Αντίθετα «πρώτη θέση» πήραν τα περιεχόμενα,  μια σελίδα, η οποία περιέχει όλες τις δυνατές επιλογές. Από αναρτήσεις ανά κεφάλαιο (π.χ. αναρτήσεις ταλαντώσεων),

μέχρι όλα τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει όλα αυτά τα χρόνια (στο κάτω μέρος της σελίδας),

αλλά και επιλογές όπως προσομοιώσεις, παρουσιάσεις ή ακόμη και βιβλία που διαβάσαμε. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να το βρείτε ανοίγοντας τη σελίδα αυτή.

Στη συνέχεια έχουμε τα προσωπικά «ιστολόγια». Στο πάνω μέρος της σελίδας,

κάνοντας κλικ σε κάποιο γράμμα, θα οδηγηθείτε στα επώνυμα των μελών που αρχίζουν με αυτό το γράμμα (πατώντας Κ, θα οδηγηθείτε στα μέλη με αρχικό επιθέτου το Κ). Αν κάνετε κλικ στο επώνυμο κάποιου μέλους, θα δείτε το ιστολόγιό του. Σε αυτό περιέχονται οι αναρτήσεις και τα άρθρα που έχει δημοσιεύσει (δεν περιέχονται τα θέματα συζητήσεων που έχει γράψει στο φόρουμ… εκτός εξαιρέσεων).

(Στα μέλη περιέχονται ο Ανδρέας Κασσέτας και ο Βαγγέλης Κορφιάτης. Για μας είναι πάντα «ζωντανοί» και ενεργά μέλη του δικτύου μας, για όσο χρονικό διάστημα μπορούν να διαβάζονται από τους φίλους, οι οποίοι να βρίσκουν κείμενα, πολύτιμα διαμάντια…)

Τρίτη επιλογή είναι το «φόρουμ» . Εδώ έχουν ενσωματωθεί οι περισσότερες «ομάδες» που είχαμε στην ning. Υπάρχουν επιλογές που μπορείτε να δείτε από την δεξιά πλευρά τις σελίδας, όπου θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να δείτε π.χ. συζητήσεις γύρω από τις κρούσεις ή από τα ρευστά… Θα μπορούσαμε να εμπλουτίσουμε τις επιλογές, αν για παράδειγμα οι φίλοι Χημικοί, έβαζαν θέματα για συζήτηση… Προς το παρόν η επιλογή, «θέματα Χημείας» γεμίζει 1,5 σελίδα των 50 θεμάτων…  Εύκολα λοιπόν μπορεί κάποιος να βρει το θέμα που τον ενδιαφέρει.

Επόμενη επιλογή είναι οι «Δημοσιεύσεις».  Η σελίδα δείχνει τις 50 τελευταίες δημοσιεύσεις, οπότε κάποιος επισκέπτης, με μια ματιά, βρίσκει ό,τι έχει αναρτηθεί τις δυο τελευταίες (περίπου) εβδομάδες!  Έ… ας έρχεται πιο συχνά, αν θέλει να είναι ενήμερος! Στη δεξιά στήλη, έχουν και εδώ μπει όλες οι επιλογές κατηγοριών, όπως και στα περιεχόμενα.

Οι «αναρτήσεις» και τα «υπόλοιπα» μας δίνουν τις δυο μεγάλες κατηγορίες, που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα. Εδώ μπορείτε να ψάξετε … 240 σελίδες (για αναρτήσεις) και να βρείτε κάτι!!! Προφανώς έχει αξία για τις πλέον πρόσφατες 15 ή 30 αναρτήσεις.

Δυο σημαντικές επιλογές είναι η «Φυσική» και η «Χημεία». Οι δυο σελίδες είναι σελίδες περιεχομένων (απλά με το συγκεκριμένο περιεχόμενο κάθε μαθήματος, είναι δηλαδή υποσελίδες των περιεχομένων). Οι αρχικές επιλογές που έδιναν όλες τις αναρτήσεις αφαιρέθηκαν, αφού δεν έχει νόημα κάποιος να ψάχνει ..35 σελίδες για να βρει μια από τις 3.500 αναρτήσεις Φυσικής, που έχουμε.

Οι υπόλοιπες επιλογές, δεν έχουν αλλάξει.

Να επισημάνω μόνο, ότι κάτω από τη στήλη της πρώτης σελίδας «Δημοφιλή» υπάρχει η επιλογή «περισσότερα». Με κλικ θα δείτε μια σελίδα με τα δημοφιλή θέματα του μήνα.

Ένας επισκέπτης του δικτύου μας, αν έρθει μια φορά το μήνα!!! Με την επιλογή αυτή, μπορεί να βρει κάθε θέμα που προκάλεσε το ενδιαφέρον μας…

Και μην ξεχνάμε το ευρετήριο:

Δύο επιλογές. Στην πάνω δεξιά γωνία (στη μαύρη αριστερή εικόνα) ή στην πλευρική στήλη. Αν θυμάστε το θέμα ή περίπου το θέμα, γράφοντας εδώ, θα το βρείτε…

Και μια οδηγία. Κάθε μέλος που κάνει μια δημοσίευση, ας βάζει μια κατηγορία. Ετικέτα, αν θέλει, ας βάλει κάποια από αυτές που υπάρχουν… Έχουμε αριθμημένες και μη ετικέτες για κάθε περίπτωση. Ας μην προσθέτει νέες κατηγορίες ή ετικέτες!

Ίσως η επιλογή να μην είναι εύκολη. Στην περίπτωση αυτή ας το αφήσει κενό. Έτσι και αλλιώς για τη σωστή ταξινόμηση παρεμβαίνω σε κάθε δημοσίευση αλλάζοντας πολλές φορές κατηγορίες και ετικέτες.

 

 

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
9 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Τάσος Αθανασιάδης
Αρχισυντάκτης

Kαλημέρα Διονύση,

μην το βλέπεις έτσι. Είμαι βέβαιος ότι όλοι αναγνωρίζουν το μέγεθος και την ποιότητα της δουλειάς που έχετε ρίξει για το στήσιμο του νέου ylikonet, αλλά η δουλειά δεν επιτρέπει να κάνουμε λεπτομερή έλεγχο των όσων λες. Τα πιο πολλά τα έχουμε δει και καταλάβει αλλά αν δεν τα χρειαστείς πραγματικά δεν ξέρεις πως λειτουργούν και τότε έρχεται η ανάγκη να ρωτήσεις.

πολλά πολλά συγχαρητήρια για αυτή την πραγματικά πολύ μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση του ylikonet.

Θα ήθελα να προτείνω και το εξής που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει και πόσο εύκολο είναι. Να μπορεί να βρίσκει κάποιος τις αναρτήσεις π.χ του Μάργαρη στο στερεό, η του Κυριακόπουλου στις ταλαντώσεις.

δεν ξέρω επαναλαμβάνω αν και κατά πόσο γίνεται και τι δουλειά θέλει.

Και πάλι πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν γι αυτό (ξέρω ότι δεν το σχόλιό σου δεν ήταν για να πάρετε τα συγχαρήκια αλλά το σωστό να λέγεται)

Τάσος Αθανασιάδης
Αρχισυντάκτης

Πολύ καλό είναι νομίζω

Νίκος Κορδατζάκης

Διονύση πιστεύω είναι πολύ χρήσιμο το νέο πρόσθετο και θα διευκολύνει αρκετά.