Πώς θα ήταν ο ουρανός αν αντί για Σελήνη, βλέπαμε άλλο πλανήτη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα φαινόταν ο ουρανός αν αντί φεγγάρι, βλέπαμε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος; Ο μέχρι σήμερα πιο αποδεκτός κατάλογος πλανητών αποτελείται από 8 πλανήτες σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο: Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης και πρώην υπάλληλος της NASA που ειδικεύεται στην απεικόνιση των αστρονομικών θεμάτων Ron Miller έχει δημιουργήσει μια σειρά από εικόνες για το πώς ο ουρανός θα φαινόταν από τη Γη, αν άλλοι πλανήτες βρισκόταν πιο κοντά.

moon-normal

Το φεγγάρι στον ουρανό

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε ως αναφορά μια φωτογραφία της Σελήνης (στην πρώτη εικόνα) και έβαλε στη θέση της τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση των 384.400 χιλιομέτρων που υπάρχει μεταξύ του πλανήτη μας και του φυσικού δορυφόρου της,έτσι ώστε να δίνει μια καλύτερη ιδέα του μεγέθους τους.

mars-on-sky

Ο Άρης στην θέση του φεγγαριού

Οι εκπληκτικές εικόνες δείχνουν ότι ο Δίας και ο Κρόνος θα κυριαρχούσαν στον ουρανό, ο Άρης θα ήταν περίπου διπλάσιος από το μέγεθος της Σελήνης και ο Ερμής θα ήταν μόνο ελαφρώς μεγαλύτερος από τη Σελήνη.

Neptun-on-sky

Ο Ποσειδώνας στη θέση του φεγγαριού

Σύμφωνα με τον δημιουργό των εικόνων, Ron Miller, ο στόχος του ήταν να δώσει στους ανθρώπους μια ιδέα για τους πλανήτες που μας περιβάλλουν στο ηλιακό σύστημα: «Για πολλούς ανθρώπους οι πλανήτες είναι μόνο μια ασαφής έννοια. Ήθελα να δείξω στον κόσμο πόσο καταπληκτικοί είναι οι πλανήτες και πόσο θα επηρέαζαν το τοπίο», είπε ο καλλιτέχνης.

πηγή: physics4u.gr

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια