Επαναληπτικό διαγώνισμα Φυσικής Γ 2018.

Θέμα Γ΄

Στο κατακόρυφο κυλινδρικό δοχείο του σχήματος εμβαδού βάσης S=400cm2 περιέχεται ιδανικό υγρό πυκνότητας ρ=800Kg/m3 . Το ύψος της στήλης του υγρού μέσα στο δοχείο είναι H=0,6 m και το υγρό είναι σε επαφή με λείο έμβολο (Ε) μάζας m, πάχους d =Η/12 και πυκνότητας ρΕ= 4ρ,  που ισορροπεί συνδεδεμένο στο άκρο ιδανικού ελατηρίου σταθεράς k=640N/m στο άλλο άκρο του οποίου ισορροπεί σώμα (Σ) ίσου βάρους με το έμβολο (Ε).Μετατοπίζουμε το σώμα (Σ) προς τα πάνω μέχρι τη θέση φυσικού μήκους του ελατηρίου και τη χρονική στιγμή t0=0 το αφήνουμε ελεύθερο. Το σώμα (Σ) εκτελεί απλή αρμονική ταλάντωση με σταθερά k στη διάρκεια της οποίας το έμβολο (Ε) ισορροπεί.

Η συνέχεια στο blogspot.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
9 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
19/05/2018 5:11 ΜΜ

Καλό απόγευμα Ξενοφώντα και σε ευχαριστούμε για το διαγώνισμα, που μοιράζεσαι μαζί μας.

Πολύ δυνατό διαγώνισμα γενικά, αλλά εμένα με τράβηξαν τα Β2 και Β3

Έτσι δικαιολογείτε και η εικόνα της πρώτης σελίδας…

Να είσαι καλά.

Βαγγέλης Κουντούρης

Υψηλότατου επιπέδου, ιδιαίτερα προσεγμένη, "προπόνηση" Ξενοφών!

Μου άρεσε πολύ το Γ, ως "πολυσυλλεκτικό", θα το έβαζα Δ, αν…

Πρόδρομος Κορκίζογλου

Μπράβο Ξενοφώντα για το γεμάτο Φυσική διαγώνισμά σου!!!

Μπορεί κάποια θεματα να είναι σχετικά δύσκολα, αλλά θα "επιβιώσει" σ'αυτό, εκείνος που είναι πιο προχωρημένος και έχει δουλέψει. Η διάκριση των καλύτερων θα είναι πιο δικαιη, και δεν είναι ανάγκη να περνούν σε υψηλόβαθμες σχολές με 19000 μόρια και πάνω. 

Να είσαι καλά.

Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Καλησπέρα Ξενοφώντα και σε ευχαριστούμε για το πολύ καλό διαγώνισμα. Το έδωσα στους μαθητές μου και έτυχε θερμής υποδοχής. Το Β2 άρεσε ιδιαίτερα ενώ στο Β3 υπήρξε μια μικρή αμηχανία (θα συμπλήρωνα στη δοσμένη Ι το (S.I.)). Δύο παρατηρήσεις:

α. Στο Θέμα Γ στο Γ4, το σώμα Σ εκ παραδρομής μετονομάστηκε σε έμβολο Ε2.

β. Στη λύση του Δ4 θα απέφευγα να μιλήσω για τρεις όρους κινητικής ενέργειας του δίσκου πριν την πρόσκρουση, για αποφυγή παραξηγήσεων.

Και πάλι συγχαρητήρια για το λελογισμένης δυσκολίας και πολύ καλής κλιμάκωσης διαγώνισμα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους μαθητές σου.