… και άλλο δεσμευμένο!

Δύο ομογενείς ράβδοι P1, P2 με ίδιο μήκος L η καθεμία και μάζες Μ1 > Μ2 αντίστοιχα είναι κολλημένες και βρίσκονται πάνω σε λείο οριζόντιο επίπεδο σχηματίζοντας ένα ενιαίο στερεό, όπως φαίνεται στο σχήμα. Στην περίπτωση Ι ο άξονας περιστροφής (που είναι κάθετος στο επίπεδο των ράβδων) διέρχεται από το άκρο Α του ενιαίουστερεού ενώ στην περίπτωση ΙΙ ο άξονας περιστροφής (που είναι κάθετος στο επίπεδο των ράβδων) διέρχεται από το άκρο Β του ενιαίου στερεού. Στην περίπτωση Ι ασκείται τη χρονική στιγμή t = 0 στο άκρο Β του στερεού οριζόντια δύναμη σταθερού μέτρου F, η οποία είναι συνεχώς κάθετη στις ράβδους, ενώ στην περίπτωση ΙΙ ασκείται τη χρονική στιγμή t = 0 στο άκρο Α του στερεού οριζόντια δύναμη ίδιου σταθερού μέτρου F, η οποία είναι συνεχώς κάθετη στις ράβδους.

Α. Aν ΙΙ και ΙΙΙ η ροπή αδράνειας του στερεού ως προς τον άξονα περιστροφής τους στις δύο περιπτώσεις αντίστοιχα, ισχύει:

α. ΙΙ = ΙΙΙ                         β. ΙΙ < ΙΙΙ                 γ. ΙΙ > ΙΙΙ

B. Όταν το στερεό στην περίπτωση Ι ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή, το στερεό στην περίπτωση ΙΙ:

α. έχει ήδη ολοκληρώσει μία πλήρη περιστροφή.

β. δεν έχει ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή.

γ. ολοκληρώνει και εκείνο την μια πλήρη περιστροφή.

Η συνέχεια ΕΔΩ

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
24/05/2018 11:14 ΜΜ

Καλησπέρα Νεκτάριε.

Από κει που είχαμε ..αναβροχιά, ξαφνικά πέσαμε σε πλημμύρα αναρτήσεωνwink

Άλλαξα τις εικόνες ώστε στην εικόνα που φαίνεται στην πρώτη σελίδα (χαρακτηριστική εικόνα) να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν την αναφέρω ως "feature image" για να μην …σιγοντάρω το δούλεμα από το Βαγγέλη και τη σύνδεση με τον αντιπρόεδροwink

Διονύσης Μάργαρης
24/05/2018 11:24 ΜΜ

Ναι Νεκτάριε.

Ανέβασα ως χαρακτηριστική εικόνα, μόνο τη μισή, αφού την αντέγραψα.

Η εικόνα που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα, πρέπει να είναι τετράγωνη για να έχει καλή απόδοση. Μια "μακρόστενη"  την κόβει το πρόγραμμα, όπου νάναι και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό…