Προαπαιτούμενες γνώσεις για τη φυσική της Γ΄ Λυκείου

α5Χαιρετώ την παρέα. Προσπάθησα να συνοψίσω τα προαπαιτούμενα (της Φυσικής μόνο) για την τωρινή ύλη της Γ’ Λυκείου. Ελπίζω να βοηθήσει. Οποιαδήποτε παρατήρηση είναι δεκτή.

Προαπαιτούμενες γνώσεις για τη Φυσική της Γ (word)

Προαπαιτούμενες γνώσεις για τη Φυσική της Γ (pdf)

(Visited 3,006 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
7 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Πριν διαβάσω όλο το κείμενο δύο παρατηρήσεις:

Στατική τριβή μπορεί να έχουμε και σε σώμα όχι ακίνητο. Σώμα σε κινούμενο υπόβαθρο.

Η τριβή ολίσθησης κάποιες φορές προκαλεί κίνηση ενός σώματος και δεν αντιστέκεται σ' αυτήν. Πάλι σώμα σε κινούμενο υπόβαθρο.

Χαράλαμπος Κασωτάκης

Στην κεντρομόλο δύναμη θα πρόσθετα ότι οι ορισμοί ισχύουν μόνο για ομαλή κυκλική κίνηση που εξετάζει το βιβλίο της Β Λυκείου. Στην περίπτωση που η κίνηση δεν είναι ομαλή κυκλική η στιγμιαία κεντρομόλος δύναμη δίνεται από την ίδια σχέση αλλά αποτελεί τη συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται στο αντικείμενο στην κατεύθυνση της επιβατικής ακτίνας και όχι τη συνολική συνισταμένη. Δεν αναγράφεται πουθενά αλλά .. εννοείται στα ελληνικά βιβλία που απευθύνονται σε μαθητές άπειρης ευφυΐας. Επίσης δεν υπάρχει πουθενά (το δίνουμε συνήθως σαν φυλλάδιο extra στη Β Λυκείου)  η έννοια της επιτρόχιου επιτάχυνσης.

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Δημήτρη. Πολύ καλή δουλειά και χρήσιμη για έναν υποψήφιο της Γ θετικής. Σε ευχαριστούμε. Εγώ θα πρόσθετα και το Νόμο Boyle, για ασκήσεις ρευστών σε κλειστά δοχεία, όταν ανοίγουμε τρύπα…Και για το φόβο των Ιουδαίων αφού α.α.τ. μπορεί να γίνει και σε ομογενές Η.Π. θα πρόσθετα τους αντίστοιχους τύπους για την ένταση.