ΑΑΤ συστήματος “ιδανικού κατακόρυφου ελατηρίου – μάζας” σε πεδίο βαρύτητας

Η παρακάτω εργασία, είναι η συνέχεια της εισαγωγικής ανάρτησης  “το πρότυπο του απλού αρμονικού ταλαντωτή“. Είχε δημοσιευτεί πέρσι τον Αύγουστο. Το ξαναδίνω αναθεωρημένο στην κυκλοφορία μοιρασμένο, για ευκολία, τέσσερα μέρη και εμπλουτισμένο με δύο σχετικές ασκήσεις.

  • Το πρώτο μέρος είναι αρκετά τυπικό και περιέχει βασικές γνώσεις α.α.τ.
  • Το δεύτερο περιγράφει πώς δυο καλοί μαθητές μπορούν εύκολα να μπλέξουν “σαν τον Ηρακλή με τις κουβαρίστρες”, ακριβώς επειδή είναι καλοί. Ευτυχώς που είναι δύο!
  • Στο τρίτο μέρος οι συμμαθητές “γεννούν” μια ιδέα που ξεκαθαρίζει τη σχέση μεταξύ των τριών δυναμικών ενεργειών: βαρύτητας, ελαστικότητας και ταλάντωσης.
  • Στο τέταρτο μέρος γίνεται αναλυτική παρουσίαση δύο σχετικών ασκήσεων.

Μπορείτε να δείτε την εργασία από εδώ.

(Visited 900 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
15 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Νεκτάριος Πρωτοπαπάς
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Τάσο και συγχαρητήρια και από εμένα και για αυτή την εργασία σου αλλά και για τη συνολική σου δουλειά που προσφέρεις από το site σου. Να ενισχύσω αυτό που λέει ο Βασίλης… Γιατί δεν ανεβάζεις και εδώ τα θέματα που διαπραγματεύεσαι στο site σου;

Και βέβαια όλες οι ιδέες είναι καλές… Όσες φορές και αν ειπωθούν από κάθε συνάδελφο γεννούν μια νέα ιδέα σε έναν άλλο συνάδελφο.

Υ.Γ. Πέρυσι την εποχή που διδάσκαμε στερεό είχα κάνει μια σκέψη για ερώτημα σε πρόβλημα κατακόρυφης κίνησης ράβδου. Σερφάροντας την είδα στο site σου στο θέμα: ''Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι''. Μου άρεσε πολύ.