Πάλι η ΕΕΦ ντροπιάζει τους φυσικούς!

Νιώθω ντροπή ως μελλοντικός φυσικός για τέτοιες εκδόσεις επιστημονικών, υποτίθεται, βιβλίων της ΕΕΦ. Τι είναι το “κβαντικό θέατρο” και ο “συμπαντικός ηθοποιός” που με τη μέθοδο PAD σε βοηθά να ξεκλειδώσεις τα chakras σου  και να “εξισορροπήσεις το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου”;;;

ΕΔΩ:

(Visited 24.251 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
196 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Μόλις έλαβα στο mail μου ανακοίνωση της ΕΕΦΕΕ:

… και “κβαντική μαγεία” ;

 Η εκμετάλλευση της επιστήμης με τη δημιουργία παρα-επιστήμης για οικονομικούς ή και άλλους λόγους δεν είναι πλέον ανεκτή, όταν μάλιστα η εκμετάλλευση γίνεται συστηματικά και από ανθρώπους που –ισχυρίζονται ότι– εκπροσωπούν Έλληνες Φυσικούς.

Μετά από έκδοση βιβλίου περί “…ψηφιδωτού όντος”, την υπογραφή βεβαίωσης για την “…εφεύρεση του αεικίνητου” και τη δημοσίευση σε περιοδικό τους “άρθρου” με το οποίο “…ανατρέπεται όλη η φυσική”, τώρα υποστηρίζεται “…η κβαντική επιστήμη του θεάτρου” με την έκδοση βιβλίου (βλ. παραπομπές). Ανάλογης ελαφρότητας είναι και η αντιμετώπιση της εκπαίδευσης με επιμορφώσεις επί “…παντός επιστητού” και εκδηλώσεις για τους μαθητές (!) με “…τη φυσική που μαγεύει”, αζημίως πάντα (…)

 Η αντίθεσή μας είναι απόλυτη.   

 Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Eπιστήμη και την Εκπαίδευση

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Εσάς σαν φόρουμ και ως άτομα σας ενοχλούν αυτά;
Έχετε ασχοληθεί ποτέ;”
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητάμε…..

Εμάς σαν φόρουμ;

Ποιος είπε ότι όσοι είμαστε μέλη του υλικονέτ έχουμε τις ίδιες απόψεις πάνω στα πράγματα ή έχουμε μια ορισμένη πολιτική;

Ένας χώρος ελεύθερης συμμετοχής είμαστε, όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει υλικό που μοιράζεται και να καταθέσει και τις όποιες σκέψεις του για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Δεν είμαστε σωματείο που κάποιοι έχουν εκλεγεί και εφαρμόζουν κάποια συγκεκριμένη γραμμή. Μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε. Αυτό είναι όλο.

Οι απόψεις κατατίθενται και διαβάζονται…

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Θα προσυπογράψω. Στο υλικονέτ γράφουν άτομα που πρόσκεινται σε οιονδήποτε πολιτικό χώρο.

ΝΔ, Σύριζα, ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ ……

Θρησκευόμενοι και άθεοι.

Επικριτές της θέσης περί αριστείας και μη.

Υποστηρικτές του νόμου Διαμαντοπούλου και αντίθετοι.

Υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων και αντίθετοι.

Που θέλουν πρότυπα σε κάθε πόλη και που δεν θέλουν.

Που είναι υπέρ της ενοποίησης των Φυσικών επιστημών και που την κατακρίνουν.

Που πιστεύουν στα μετωπικά πειράματα αλλά και οπαδοί των πειραμάτων επίδειξης.

Άλλοι που θέλουν διεύρυνση της ύλης και άλλοι λίγη ύλη και σε βάθος.

Μου διαφεύγουν τώρα άλλες διαφοροποιήσεις.

Αυτό κάνει το υλικονέτ έναν ζωντανό χώρο με καλή προσφορά.

Παντελεήμων Λάπας

Νιώθω ντροπή ως μελλοντικός φυσικός για τέτοιες εκδόσεις επιστημονικών, υποτίθεται, βιβλίων της ΕΕΦ. Τι είναι το «κβαντικό θέατρο» και ο «συμπαντικός ηθοποιός» που με τη μέθοδο PAD σε βοηθά να ξεκλειδώσεις τα chakras σου  και να «εξισορροπήσεις το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου»;;;

 

… ασχολήσου απλά με cutting-edge research topics (που λαμβάνουν χώρα μέσα σε γήινα εργαστήρια … και όχι στα εργαστήρια κάποιου παράλληλου σύμπαντος) για τα οποία όμως δεν φαντάζομαι ότι θα ενημερωθείς μέσω των εκδόσεων που αναφέρεσαι (ενδεχομένως ούτε και μέσα από τον τωρινό περίγυρό σου)

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

εμείς δεν πρέπει να έχουμε άποψη;”

Προφανώς έχουμε και πρέπει να έχουμε άποψη και θέση, την οποία, ο καθένας από το μετερίζι του, παλεύει.

Αυτό τι σχέση έχει με το θέμα της εμπλοκής μεταξύ επιστημονικών και αντιεπιστημονικών θέσεων, από έναν επιστημονικό φορέα;

Τι σχέση έχει με τη δημοσίευση σε περιοδικό της ένωσης άρθρου που καταρρίπτει όλη τη Φυσική;

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν

Μάλλον ό,τι έχει σχέση με “κβαντική” (ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση ή αναλογία) ασκεί μεγάλη επίδραση στο κοινό που δεν γνωρίζει την Κβαντική Θεωρία, άρα δεν μπορεί να κρίνει!!

Μιλάμε για κβαντικό θέατρο, κβαντική δίαιτα, τι άλλο θα βγει ακόμα…Αν είναι δυνατόν!!

Η “Κβαντική Θεωρία” ανήκει σε ένα καθαρά επιστημονικό πεδίο και είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς και για εντυπωσιασμό!!

Κατά τη γνώμη μου,τουλάχιστον η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει σύσσωμη να καταδικάζει τέτοια φαινόμενα!!

Μανώλης Χανιωτάκης

Eπειδή τον Κώστα έχω τη χαρά να τον γνωρίζω προσωπικά, θα ήθελα να πώ ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με ήθος, με μεράκι για την επιστήμη του, έναν άνθρωπο εργατικό και “μπροστάρη” που η δουλειά του μπορεί να μιλήσει για τον ίδιο (και ο οποίος διοργάνωσε άψογα το 17ο συνέδριο της ΕΕΦ στη Θεσ/νίκη). Θα πρότεινα να μην βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα για τον οποιονδήποτε (είτε μέλος του ylikonet είτε όχι) με βάση μόνο μια ατάκα στο facebook, διότι ποτέ δεν γνωρίζουμε υπο ποιες συνθήκες γράφτηκε και τι είχε προηγηθεί. Χρειάζεται πάντα μια δεύτερη ανάγνωση (την οποία πολλές φορές, όπως μου επισημαίνουν πιο προσεκτικοί από μένα φιλοι, δεν κάνω ούτε εγώ)..

Επίσης, θεωρώ οτι το Ylikonet είναι ένα εξαιρετικό δίκτυο ελεύθερης και με επιχειρήματα ανταλλαγής ιδεών από ανθρώπους που έχουν όλοι μεράκι με το αντικείμενό τους: τη Φυσική και τη διδασκαλία της. Όπως είπε ο Διονύσης σε προηγούμενη ανάρτηση, αυτό μας ενώνει εδώ, ανεξαρτήτως απόψεων, καταβολών κλπ.

Ως εκ τούτου, από τη δικη μου μικρή γωνία εδώ μέσα θα ήθελα να ενισχύσω τη θέση οτι προσβλητικές και στοχευμένες επιθέσεις δεν θα έπρεπε να έχουν θέση σε αυτό το χώρο. Και είμαι σίγουρος οτι, καλή τη πίστη, μπορεί να ειπωθεί μια κουβέντα παραπάνω από τον καθένα η οποία όμως θα ήταν καλό να αναιρεθεί και να λήξει το θέμα εκεί για να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τον σκοπό για τον οποίο είμαστε εδώ. Είμαστε δίκτυο επιστημόνων που υπηρετούν την εκπαίδευση.

Μανώλης Χανιωτάκης

Κώστα, δεδομένου οτι όπως λες το βιβλίο δεν είναι επιστημονικό, ίσως θα είχε νόημα η ΕΕΦ – εφ’ όσον ενστερνίζεται την ίδια άποψη- να το αφαιρέσει από το ψηφιακό “ράφι” που αναφέρεται στα επιστημονικά βιβλία που έχει εκδόσει; http://eef.gr/ekdoseis.html

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Στη θέση αυτή, υπήρχε σχόλιο του Δημήτρη Δημόπουλου, που για άγνωστο λόγο δεν εμφανίζεται.

Το παρεμβάλλω, όπως ακριβώς εμφανίζεται στη σελίδα του Δημήτρη.

///////////////////////////

Δημήτρης Δημόπουλος σχολίασαν το άρθρο, Πάλι η ΕΕΦ ντροπιάζει τους φυσικούς! 20 ώρες πριν

Κύριε Βουρλιά κάποιες επισημάνσεις:

1) Το βιβλίο όχι απλά δεν είναι επιστημονικό αλλά είναι αντεπιστημονικό. Έχει μέσα σαφείς αναφορές στον Deepak Chopra και άλλους μεταφυσικούς τσαρλατάνους. Δεν είναι ένα βιβλίο για τη τέχνη και το θέατρο, είναι ένα βιβλίο που προσβάλλει την επιστήμη, παραπέμπει σε ανατολίτικες μυστικιστικές αρλούμπες και το εξέδωσε η ΕΕΦ. Γι’ αυτό δε λέει κανείς κουβέντα και προσπαθείτε να το υποβιβάσετε.

2) Δεν είναι το μόνο ατόπημα της ΕΕΦ. Κατά συρροή εκδίδετε, δημοσιεύετε, προωθείτε είτε άρθρα «που ανατρέπουν όλη τη Φυσική» είτε συσκευές άπειρης ενέργειας, ψηφιδωτά όντα, νευτώνια κβαντομηχανική είτε διοργανώνετε συνέδρια περί ορθοδοξίας και τα συναφή. Η κατακραυγή λοιπόν για το βιβλίο είναι γιατί για άλλη μια φορά κάνατε κάτι που εκθέτει εμάς τους Φυσικούς και την επιστήμη μας. Αυτή είναι η δική μου προσωπική κι επιστημονική άποψη.

3) Ως προς τα εργασιακά δικαιώματα τα πράγματα είναι λίγο θολά. Στο Φυσικό Αθήνας κατάφεραν οι φοιτητές με πολύ αγώνα να διατηρήσουν τη διδακτική επάρκεια μέσα στο πτυχίο με την εισαγωγή παιδαγωγικών μαθημάτων. Τι πιο άξιο συγχαρητηρίων. Ο κ. αντιπρόεδρος όμως έσπευσε να καταδικάσει ως εντελώς λάθος αυτή την απόφαση και δημιούργησε την απορία… Μήπως η ΕΕΦ ήθελε να δίνει την επάρκεια και με αυτό το τρόπο να αναγκάζει τους Φυσικούς να περνούν από το συγκεκριμένο σύλλογο; Άρα τελικά η ΕΕΦ αγωνίζεται για το πτυχίο του Φυσικού και τα επαγγελματικά του δικαιώματα ή αγωνίζεται ώστε να παρέχει η ίδια επαγγελματικά δικαιώματα ως ένα ακόμα ΤΕΕ;

4) Ως προς τον προσωπικό χαρακτηρισμό με τον οποίο απασχολήσατε τη συγκεκριμένη συζήτηση και χάσαμε το ουσιώδες. Είπατε κάποιον που κατέκρινε την εκδοση από την ΕΕΦ ενός βιβλίου μεταφυσικής, χοντρούλη και μπουλάκο. Οκ το δέχομαι οτι μπορεί να ήταν η κακιά στιγμή και οτι δεν το εννοούσατε. Αλλά το είπατε. Κι αυτό είναι καταδικαστέο γιατί έχετε θέση θεσμική. Ο κ. Φιλντίσης είπε οτι όσοι κατακρίνουμε το βιβλίο έχουμε πρόβλημα SEX και οτι είμαστε αριστεροί και… βλαμένοι. Αυτό κι αν ήταν μία αθλιότητα. Αλήθεια αυτές οι εκφράσεις ενώνουν τους Φυσικούς ή τους χωρίζουν;

Εγώ καλώ τους συναδέλφους να απαντήσουμε και τελειώσουμε αυτή τη φάρσα που συμβαίνει στο όνομα μας. Η ΕΕΦΕΕ ήδη εξέδωσε μία ανακοίνωση, ετοιμάζονται κι άλλες ανακοινώσεις από φοιτητικούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς συλλόγους και θα γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης όλων των Φυσικών για το θέμα. Ας αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του αν η ΕΕΦ τον εκπροσωπεί ή όχι αλλά ας γίνει αυτό συντονισμένα ώστε επιτέλους να σταματήσει να βάλλεται η επιστήμη στη χώρα μας.

 

Θοδωρής Παπασγουρίδης

Επειδή έχει χαθεί εσκεμμένα το νόημα φανερό και «σκοτεινό»

όσων εμφανίστηκαν στα σχόλια……επειδή νιώθω ότι με δουλεύουν…..

επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να με προσβάλουν …….

 

Οφείλω να υπενθυμίσω συγκεκριμένες εκφράσεις-στοιχεία από τα οποία

ο καθένας μπορεί να κρίνει…..

Το οφείλω σε κάθε «καθίκι  αριστ..ο» , σε κάθε «χοντρούλη»,

σε κάθε «χωρίς sex….βλαμένο»…..

 

 

 «ΑΚΗ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ .. ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΣ !

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΡΙΣΤ..ΟΙ!!!! ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ

ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.!

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΕΚΦΡΑΖΟΜΕΝΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΦΡΟΥΣ…!!»

 

Δυσκολεύομαι μόνο να βρω……ποια γράμματα λείπουν…….

 

« Έχεις διαβάσει το βιβλίο χοντρούλη;»

 «ΠΡΟΒΛΗΜΑ SEX …. YPARXEI!! ΑΝ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ»

 

Εδώ νομίζω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα…..Ευτυχώς που μας τα θυμίζουν….

 Το καλό sex είναι συνάρτηση της καλής στύσης….και γι αυτό δεν πρέπει να είσαι «χοντρούλης»…..λένε τα παλικάρια τα πελαγίσια….

 

«ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ … και βλαμένοι !!!!!»

 Νομίζω δεν χρειάζεται να συμπληρώσω τίποτα περισσότερο….

Ίσως μόνο πως το «βλαμμένος» θέλει καλύτερη ορθογραφία….

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Υπάρχει ένας κίνδυνος παρεξήγησης.

Όσοι αντέδρασαν στην έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου να εκληφθούν ως μικροπρεπείς και φανατικοί. Ως άνθρωποι που τα βάζουν με μια συμπαθή καλλιτέχνιδα, είτε από εμπάθεια, είτε για να πλήξουν την Ένωση Φυσικών. Φανατικοί που ζητούν περίπου το «κάψιμο» ενός βιβλίου ως οι φανατικοί όλων των εποχών.

Κάτι τέτοιο φυσικά θα ήταν λάθος, διότι ένα βιβλίο είναι και ένα μέσον έκφρασης. Όποια συμφέροντα ή κέρδη και αν υπάρχουν πίσω από αυτό.

Φυσικά δεν μπορούμε να κατακρίνουμε έναν εκδοτικό οίκο για την έκδοση ενός βιβλίου που κρίνουμε ότι δεν στέκει επιστημονικά, ηθικά, ιδεολογικά. Κάθε βιβλίο έχει θέση σε κάποιο ράφι. Όμως η έκδοση ενός βιβλίου από επιστημονική ένωση και η συμπερίληψή του στα επιστημονικά βιβλία λέει στον αναγνώστη ότι το περιεχόμενο είναι επιστημονικά ακριβές. Έστω ότι γράφω ένα βιβλίο για την Υπατία. Έστω ότι (επηρεασμένος από την ταινία) αποδίδω σ’ αυτήν όσα ο Γαλιλαίος είπε για την ανεξαρτησία των κινήσεων. Ένας αναγνώστης θα θεωρήσει ηλεγμένα από την επιστημονική ένωση και επομένως ακριβή όλα αυτά. Θα μας πει αύριο:

-Ποιος Γαλιλαίος; Όλα αυτά τα είχε πει αιώνες πριν η Υπατία!

Είναι αναμενόμενο το να πιστέψει όσα γράφω ειδικά μάλιστα αν το προλογίσουν γνωστοί επιστήμονες.

Δεν θα χαιρόμουν καθόλου αν αποσυρόταν το βιβλίο. Ούτε μπορώ να προτείνω κάτι για το «δέον γενέσθαι».

Ότι έγινε, έγινε.