Πάλι η ΕΕΦ ντροπιάζει τους φυσικούς!

Νιώθω ντροπή ως μελλοντικός φυσικός για τέτοιες εκδόσεις επιστημονικών, υποτίθεται, βιβλίων της ΕΕΦ. Τι είναι το “κβαντικό θέατρο” και ο “συμπαντικός ηθοποιός” που με τη μέθοδο PAD σε βοηθά να ξεκλειδώσεις τα chakras σου  και να “εξισορροπήσεις το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου”;;;

ΕΔΩ:

(Visited 23,969 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
196 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
3 έτη πριν

Καλησπέρα Γιάννη.

Γιάννη συγγνώμη αλλά στο σημείο αυτό δεν σε καταλαβαίνω.  Από ποιον να παρεξηγηθουν  όσοι αντιδρούν στο αυτονόητο; Δεν νομίζω ότι υφίσταται τέτοιος κίνδυνος από κανένα λογικό άνθρωπο και δεν θα απολογηθούμε για αυτό.

Κανείς δεν έχει πρόβλημα με την έκδοση ενός βιβλίου,  αλλά με την έκδοση και παρουσίαση καθαρά μη επιστημονικά ορθών απόψεων (συγκρατουμε για να μην χρησιμοποιησω άλλη εκφραση) από ένωση φυσικών, η οποία θέλει να εκφράζει όλους τους φυσικούς της χώρας (δεν σχολιάζω καν τις αθλιότητες περί αριστερών, δεξιών και ότι άλλο… Ελπίζω να μην είναι της ΕΕΦ αλλά χαζομάρες του  fb).

Ε λοιπόν εμένα δεν με εκφράζει μια τέτοια ΕΕΦ και όπως έγραψα από την αρχή, μετά τις συγκεκριμένες αντιδράσεις, δεν με απασχολούν καθόλου.

Να σαι καλά.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Στάθης Λεβέτας

Στάθη παρακολούθησα συζητήσεις όπου ένας ψύχραιμος συζητητής τονίζει ότι

-Ουδείς είπε να καεί το βιβλίο!

Διότι κάπως έτσι παρουσίασαν την θέση του. Τον εμφάνιζαν περίπου ως μέλος όχλου που θέλει να κάψει βιβλία.

Δεν διαβάζουμε μόνο εμείς (οι ΠΕ04) τα σχετικά.

Αυτό θέλω να επισημάνω. Βιβλία μη ακριβή επιστημονικά εκδίδονται και θα εκδίδονται. Αυτό που γράφω είναι πως η έκδοσή τους από μια επιστημονική ένωση πείθει έναν αναγνώστη, που δεν έχει θετικές σπουδές, ότι είναι ακριβή τα γεγραμμένα.

Σ’ αυτό συμφωνείς στο σχόλιό σου.

Τα άλλα τα αριστεροσεξουαλικά τα παρακάμπτω. Θα ήθελα και εγώ την ανασκευή τους και να αποδειχθεί ότι ήσαν κάτι που η τσαντίλα της στιγμής έφερε.

Δημήτρης Δημόπουλος

Ένας διδάκτωρ στο Φυσικό Αθήνας το έθεσε πολύ νηφάλια και το παραθέτω:

Το θέμα που έχει προκύψει για με τον αντιπρόεδρο της ΕΕΦ νομίζω έχει δύο σκέλη:
1. Την τεράστια έκθεση που προκαλεί σε όλη την κοινότητα η έκδοση με την υπογραφή της ΕΕΦ τέτοιων απαράδεκτων βιβλίων.
2. Την απάντηση του κ. Φιλντίση η οποία ξεπερνά κάθε όριο αθλιότητας.

Θα πρέπει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα να αποφασιστούν κάποιες ενέργειες οι οποίες να καταστήσουν σαφή την αποδοκιμασία αυτών των ανθρώπων και των συμπεριφορών τους.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές, είναι επαναλαμβανόμενο. Εγώ βλέπω όμως μια μεγαλύτερη “ευκολία” πλέον στο να κατευθύνεται ο συγκεκριμένος σύλλογος σε αυτά τα αντιδεοντολογικά μετερίζια. Σε ένα χρόνο έκανε ημερίδα για την “θαυματουργή” συσκευή Ζωγράφου, ημερίδα για την συμβατότητα Ορθοδοξίας και Φυσικής (προειλημμένη απόφαση), έκδοση του εγχειριδίου κβαντικού ηθοποιού, τοποθέτησε ανθρώπους μη Φυσικούς σε θέσεις επικοινωνίας της Φυσικής (είχε γίνει πάλι μία καταγγελία οτι στο scientix δίδασκε πειράματα φυσικής μία βραβευμένη μεν αλλά καθηγήτρια Γαλλικών δε) και στην όποια κριτική απάντησε με τρόπο ανάρμοστο αν όχι κάτι χειρότερο.

Ειλικρινά δε ξέρω γιατί συμβαίνει όλο αυτό. Δε ξέρω αν έπεσαν θύματα γοητείας, αν το κάνουν από πολιτική επιλογή, αν απλά το κάνουν χωρίς να το πολυσκεφτούν ή αν το πιστεύουν. Εγώ ξέρω όμως οτι η κυρία Τσαρουχά έδωσε μια συνέντευξη σε κανάλι την οποία μάλιστα κοινοποίησε και ο κ. Φιλντίσης και σε αυτή τη συνέντευξη έλεγε επί λέξει:

 

α) Deepak Chopra (σημ. ινδουιστής πνευματιστής), Gregg Braden (σημ. ευαγγελιστής, η προσευχή διορθώνει το dna κτλ) .. ασύλληπτοι άνθρωποι επιστήμονες που έχουν εισάγει μέσα στην καθημερινότητα του ανθρώπου την ένοια της φιλοσοφίας της κβαντικής φυσικής.

β) Ο επιστήμονας και ο γιόγκι λέγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα απλά χρησιμοποιούσαν άλλο κώδικα…

γ) Η μεγάλη επιτυχία της ΕΕΦ τα τελευταία χρόνια είναι οτι πλέον έχει συνδέσει – συνθέσει όλα τα γνωστικά πεδία, ό,τι υπάρχει, δηλαδή σε ένα τραπέζι κάθεται ένας καλλιτέχνης, ένας επιστήμονας, ένας γιατρός, ένα μέντιουμ, μία σύνθεση μυαλών κι ανθρώπων κι όλοι μαζί δημιουργούν…

 

 

Γιώργος Έψιμος
3 έτη πριν

Έχω συμφωνήσει και διαφωνήσει με διάφορα που έχουν αναρτηθεί παραπάνω. Δεν θα επεκταθώ. Σε γενικές γραμμές με καλύπτουν άριστα οι δύο δημοσιεύσεις του Δημήτρη Δημόπουλου.

Νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι, όσοι δεν συμφωνούν με την απόφαση της ΕΕΦ να εκδώσει ένα τέτοιο βιβλίο, να αφήσουν στην άκρη την (αμφιβόλως αποτελεσματική) μέθοδο του κραξίματος στα σόσιαλ μίντια και να υιοθετήσουν την πρόταση “να απαντήσουμε (ενν. συγκροτημένα) και τελειώσουμε αυτή τη φάρσα που συμβαίνει στο όνομα μας”.

Θεοδωρακάκος Αντώνιος

Καλησπέρα σας,
κατ αρχήν να ζητήσω συγνώμη γιατί η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω στη σελίδα σας θα είναι για ένα τέτοιο θέμα, αλλά αναγκάζομαι να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μιας και αν και ο χρόνος άλλαξε μερικοί δεν άλλαξαν τις συμπεριφορές τους και προσπαθούν ακόμα και τώρα να συγκαλύψουν χυδαιότητες.
Είμαι αυτός που όχι τυχαία αλλά εσκεμμένα και ελλείψει σοβαρής επιχειρηματολογίας όχι μόνο αποκλήθηκα ως “χοντρούλης” και ” μπουλάκος” αλλά και απειλήθηκα με δημοσίευση των στοιχείων μου, καθώς και ενημέρωση με ψεύδη των καθηγητών με τους οποίους συνεργάζομαι ερευνητικά και τον πρόεδρο του τμήματος ακόμα και τον πρύτανη, ώστε να τρομάξω και να μη κινηθώ νομικά εναντίον αυτού που μου επιτέθηκε χυδαία.  
Θα συμφωνήσω φυσικά ότι χαρακτηρισμοί περί ήθους δεν μπορούν να πιστοποιηθούν απολύτως από μια και μόνο ατάκα αλλά από όλη τη συμπεριφορά ενός ατόμου όπως και έγινε στη προκειμένη. Μια συμπεριφορά  τόσο αήθη και επίμονη που ακόμα και όταν ζητήθηκε από διαχειριστές να πάψει για και να εναρμονιστεί με τους κανόνες της ομάδας και της ευγένειας, εν αντιθέσει εντάθηκε και έγινε προκλητική και προς αυτούς ζητώντας τη διαγραφή της συζήτησης με ενδεχόμενο σκοπό την εξαφάνιση των πειστηρίων για την όλη συμπεριφορά, ώστε να μπορεί κανείς να συνεχίσει να συντηρεί ένα δημόσιο προφίλ  άμεμπτου ατόμου,  προαγωγού της επιστήμης και της αριστείας. 
Παρ’ όλη τη πίεση για ενδεχόμενη συγκάλυψη του περιστατικού το αποτέλεσμα ήταν η αποπομπή του μέλους από τη διαδικτυακή ομάδα Φυσικού Τμήματος ΑΠΘ που εδώ και χρόνια είναι καταξιωμένη ως χώρος συνάντησης, συζητήσεων και ζύμωσης ιδεών μεταξύ φοιτητών αλλά και αποφοίτων του τμήματος. Μια αποπομπή η οποία  ήταν πρωτοφανής στα χρονικά αλλά και αναγκαία μιας και οι διαμαρτυρίες των μελών πλήθαιναν ώρα με την ώρα και αποδείχτηκε πέρα πάσας αμφιβολίας η έλλειψη σεβασμού στους συνομιλητές και στοιχειώδους ευγένειας.
Έτσι λοιπόν και οι απειλές και η αίσχιστη αυτή συμπεριφορά συνεχιστήκαν την επόμενη μέρα στο δημόσιο προφίλ μου από όπου κάθε λίγο και λιγάκι (όπως και το προηγούμενο βράδυ) διαγράφονταν με δειλία εκβιαστικά σχόλια για να κρυφτεί αυτή η συμπεριφορά, πριν γίνει δημόσια αντιληπτή.
Ψήγματα αυτής συμπεριφοράς όπως παρατηρήσατε, παρουσιάστηκαν και εδώ, μιας και έγινε προσπάθεια στοχοποίησης και υποβιβασμού του κύρους, με ad hominem επίθεση για τη μη χρήση πραγματικής φωτογραφίας, του ατόμου που έφερε εν γνώση σας το συγκεκριμένο περιστατικό έστω και στην επιφανειακή μορφή του καθώς και του γενικότερου θέματος με το συγκεκριμένο βιβλίο. Όπως και η προσπάθεια να ριχτεί φταίξιμο στους διαχειριστές για ανοχή σε δήθεν εξύβριση. Δυστυχώς αυτή η τακτική αποπροσανατολισμού είναι πολύ συνηθισμένη για να στραφεί μια συζήτηση μακριά από την ουσία η οποία στη προκειμένη είναι ότι δεν ήταν μια λέξη ή απλή ατάκα της στιγμής αλλά μια συνεχόμενη επί ώρες ( μέρες) συμπεριφορά η οποία καταγγέλλεται και αποκαλύπτεται, και το “χοντρούλης” αν και έρχεται πρώτο πρώτο είναι απλά το κερασάκι σε μια σάπια τούρτα. Όπως φυσικά είναι προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το κεντρικό θέμα ( βιβλίο) οι φαντασιώσεις περί κομματικών πρόσημων των επικριτών τη στιγμή που επιστήμονες από όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και έξω από αυτό έχουν δηλώσει την απογοήτευσή τους και την αντίθεσή τους. Αποδεικνύεται μάλλον για ακόμα μια φορά ότι όσοι δρουν στα πάντα με γνώμονα το κομματικό πρόσημο, δε μπορούν να δουν παρά μόνο φανταστικούς δράκους και κομματικούς αντίπαλους.
 Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ειδικά για ανθρώπους που η κύρια δουλειά τους έχει να κάνει με τους νέους ότι, το facebook δεν είναι μια ανούσια “παιδική χαρά”. Είναι δημόσιος χώρος επικοινωνίας που μας παρέχει η τεχνολογία  και ως εκ τούτου, αήθης συμπεριφορές δε μπορούν να μηδενιστούν με επιχειρήματα του στυλ ” έλα μωρέ μιλάμε τώρα για κάτι που έγινε στο facebook”.
Όταν κάποιος μιλάει με την ιδιότητα του εκπροσώπου μιας πανελλήνιας ένωσης επιστημόνων, πόσο μάλλον όταν ως κομματικό στέλεχος χρησιμοποιεί κατά κόρον ( και καλά κάνει) αυτόν το δημόσιο χώρο έκφρασης, δε μπορεί μετά να ισχυρίζεται ότι “δεν έγινε και τίποτα”. Οι συμπεριφορές αυτές είναι πλήρως κατακριτέες και όσο δεν καταδικάζονται από όλους μας, αποκτούν την υπόσταση της νόρμας κάτι που διαφαίνεται όπως είδαμε και από την σχεδόν ταυτόχρονη και για το ίδιο θέμα επίθεση από άλλον εκπρόσωπο της ένωσης για το ίδιο θέμα.
Τέλος θέλω να πληροφορήσω για όσους καλοπροαίρετα θα θεωρήσουν ότι αυτά που σας αναφέρω ότι είναι απλά η δική μου οπτική γωνία και όχι η πλήρης αποκατάσταση της αλήθειας ότι το διαδίκτυο είναι ένας κατ εξοχή χώρος όπου ισχύει το ρητό ” scripta manent”, και ακόμα και σβησμένες πληροφορίες μπορούν να ανασυρθούν με κατάλληλη εντολή δικαστικών αρχών αν παραστεί λόγος μιας και το σύνολο των δεδομένων διαδικτυακών υπηρεσιών αποθηκεύεται σύμφωνα με τον τρόπο  λειτουργίας της τεχνολογίας cloud άσχετα αν αποκρύπτεται ή όχι λόγω διαγραφής από το χρήστη.
Φυσικά δε χρειάζεται κανείς να πάει τόσο μακριά μιας και από τη πρώτη στιγμή της επίθεσης στο άτομό μου και γνωρίζοντας εκ πείρας ότι άτομα με τέτοιες συμπεριφορές θα προσπαθήσουν να τις καλύψουν με διαγραφές των σχολίων τους φρόντισα να κρατήσω τις αποδείξεις που χρειαζόταν καθώς και να τις δημοσιεύσω άμεσα στο προφίλ μου για να  προλάβω την όποια απόπειρα συκοφάντησής μου.
Η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες είναι δημόσια, όπως επίσης υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που πιστοποιούν την αυθεντικότητά τους. Οπότε και δε θα σας κουράσω εδώ με αποσπάσματα και αποδεικτικό υλικό που είναι διαθέσιμο αλλού. Ούτως ή άλλως όπως αναφέρθηκε και παραπάνω για την ουσία του θέματος τον λόγο πλέον έχουν οι διάφοροι σύλλογοι φυσικών και επιστημονικών οργανώσεων.
Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και συγχωρέστε με για το ‘σεντόνι’ αλλά  όπως  γνωρίζετε ότι συμβαίνει, στη ζωή, ( επιστημονική ή μη) η διασπορά ανακριβειών μπορεί να γίνει με μια απλή πρόταση, αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας θέλει χρόνο ( και κόπο).

καλό σας βράδυ
Αντώνης

Υ.Γ θα μου επιτρέψετε επειδή είναι περασμένη η ώρα να μη ψάχνω να σηκώσω φώτο για το προφίλ μου εδώ. Εξ άλλου αυτοί που συνήθως κόπτονται για να δουν τη φάτσα του άλλου και όχι για τα επιχειρήματά του θα έχουν ήδη φροντίσει να προμηθευτούν προσωπικές φωτογραφίες ( για να τις χρησιμοποιήσουν άλλωστε και σαν απειλή δημοσίευσης) με πλάγιες μεθόδους 🙂
 

Βασίλειος Μπάφας

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά.
Πάντα λυπάμαι όταν με συναδέλφους εμφανίζονται φαινόμενα:
ασάφειας, υποκρισίας, χαρακτηρισμών, αντιπαραθέσεων, συμφερόντων, πολιτικών παιχνιδιών και γενικά καταστάσεων έξω από το πνεύμα:
“προάγω με μεράκι την επιστημονική γνώση, με πνεύμα συνεργασίας και διάθεση αυτοβελτίωσης”
Με καλύπτουν τα γραφόμενα του Γιάννη Κυριακόπουλου ο οποίος γενικά είναι σαφής, αντικειμενικός και δεν προωθεί τσακωμούς.
Και της Κατερίνας Αρώνη:
Μάλλον ό,τι έχει σχέση με «κβαντική» (ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση ή αναλογία) ασκεί μεγάλη επίδραση στο κοινό που δεν γνωρίζει την Κβαντική Θεωρία, άρα δεν μπορεί να κρίνει.
Μιλάμε για κβαντικό θέατρο, κβαντική δίαιτα, τι άλλο θα βγει ακόμα…Αν είναι δυνατόν!!!
Η «Κβαντική Θεωρία» ανήκει σε ένα καθαρά επιστημονικό πεδίο και είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς και για εντυπωσιασμό. Τουλάχιστον η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει σύσσωμη να καταδικάζει τέτοια φαινόμενα.
Προσωπικά καταθέτω για την ΕΕΦ (που μόλις πήρα το πτυχίο μου έτρεξα να γραφτώ μέλος το 1988) τη δική μου πικρή εμπειρία, που με έκανε να επιλέξω να διαγραφώ.
Για περίπου δέκα χρόνια ερχόταν η ειδοποίηση να ψηφίσουμε, ………..  μετά τις εκλογές!!! Και συνέχιζε η ίδια διοίκηση.
Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, γιατί δεν το είχα στο μυαλό μου και το θεώρησα τυχαίο. Μετά παρατήρησα ότι αν επρόκειτο για κάποιο συνέδριο με χρήματα, η ειδοποίηση ερχόταν στην ώρα της. Πήγα ο ίδιος και μίλησα με τον πρόεδρο ζητώντας εξηγήσεις. Η απάντηση που πήρα προσέβαλε τη νοημοσύνη μου και με ανάγκασε να διαγραφώ.
Δεν είμαι ακόμη σίγουρος ότι είχα κάνει το σωστό.
Κατά τη γνώμη μου:
Οι φυσικοί πρέπει να έχουν ΕΝΑ ΜΟΝΟ συλλογικό όργανο, που εκτός των άλλων θα αναλαμβάνει και τα βιβλία φυσικής της εκπαίδευσης, φέροντας ακέραια την ευθύνη, μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες.
Ούτε αναθέσεις συγγραφής, ούτε συμφέροντα, ούτε παρασκήνιο.
Πώς να παραμείνω όμως σε ένα σύλλογο, που μου έχει αφαιρεθεί το Θεμελιώδες Δημοκρατικό Δικαίωμα της ψήφου;

Αρης Αλεβίζος
Αρχισυντάκτης
3 έτη πριν

 
Εφόσον οι παρακάτω απόψεις του κ. αντιπροέδρου,
 «ΑΚΗ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ .. ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΣ !
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΡΙΣΤ..ΟΙ!!!! ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ
ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.!
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΕΚΦΡΑΖΟΜΕΝΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΦΡΟΥΣ…!!»
 
 «ΠΡΟΒΛΗΜΑ SEX …. YPARXEI!! ΑΝ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ»
εκφράζουν και τα υπόλοιπα μέλη  του Δ.Σ.  και ό,τι αυτοί πλέον εκπροσωπούν, νομίζω είναι απαραίτητο η ΕΕΦ να μετονομασθεί κβαντικά και άμεσα σε ΕΕΠΔSΦ
ΕΕΠ(ολύ)Δ(εξιών)S(εξουλιάρηδων)Φ

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Με μήνυμά του  ο Κώστας Βουρλιάς μου ζήτησε να σβήσω τα σχόλιά του:
«Σε παρακαλώ πολύ, σβήσε όλα μου τα σχόλια να πάει στο διάβολο .
Δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω…
……….
Πραγματικά σας ζητώ να σβήσετε ότι πόσταρα, ήταν λάθος μου…»
Νομίζω ότι κάποια πράγματα γράφτηκαν εν θερμώ, οπότε θα σβήσω τα σχόλια του Κώστα και όσα άμεσα απαντούν στις τοποθετήσεις του.
Ζητώ κατανόηση από τους φίλους που θα δουν να λείπουν και οι δικές τους απαντήσεις…

Κατσής Θανάσης
3 έτη πριν
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Κύριε Μάργαρη νομίζω ότι για πρώτη φορά θα διαφωνήσω μαζί σας. Δεν πρέπει να διαγράψετε τίποτα. Ο καθένας είναι υπόλογος για ότι λέει. Και θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι τι έγινε. Και στην τελική ποιο ήταν το λάθος που επικαλείται; Οτι μας μίλησε ή οτι μάθαμε όλοι τι είπε; Το βιβλίο αυτός θα το διαγράψει απο τις λίστες της ένωσης;

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
Απάντηση σε  Κατσής Θανάσης

Καλησπέρα Θανάση.

Σεβαστή η θέση σου, αλλά νιώθω άσχημα σαν διαχειριστής, όταν κάποιο μέλος του δικτύου μας μετανιώνει για κάτι που έγραψε και μου ζητάει να αφαιρεθεί, να αρνηθώ την ικανοποίηση της επιθυμίας του αυτής.

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Προσπάθησα να αφαιρέσω τα σχόλια του Κώστα και αυτά που απαντούσαν άμεσα στις τοποθετήσεις του, αφήνοντας τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ουσία της συζήτησης.

Ελπίζω οι υπόλοιποι φίλοι που εμπλέκονται να …μην μου κρατήσουν παράπονο…

 

Δημήτρης Δημόπουλος
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Κύριε Μάργαρη,

Κι εγώ εντελώς καλοπροαίρετα θα διαφωνήσω με τη διαγραφή γιατί το ίδιο ακριβώς συνέβη σε όλες τις αντιπαραθέσεις που εμπλέχτηκε ο κ. Βουρλιάς και στο υπόλοιπο διαδίκτυο. Σβήνει τα σχόλια του και μαζί και τους διαλόγους που κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Είναι όπως καταλαβαίνω μια πάγια τακτική. Αν ήθελε να “πάει στο διάολο” το θέμα θα μπορούσε να ζητήσει μία συγγνώμη για τους, κατά τη γνώμη μου, αδιανόητους χαρακτηρισμούς που ο ίδιος και ο κ. Φιλντίσης επιφύλαξαν για όλους εμάς που κατακρίνουμε -δικαίως- την αντιεπιστημονική αυτή κατρακύλα της ΕΕΦ (και δεν αναφέρομαι μόνο στην έκδοση του βιβλίου).

Γιώργος Έψιμος
3 έτη πριν
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Χμ, εγώ μάλλον θα σου κρατήσω..

Διονύση καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η θέση σου, όμως εκτιμώ ότι είναι εις βάρος της συζήτησης (και εν τέλει της αξιοπιστίας του φόρουμ) το να διαγράφονται σχόλια, ακόμα κι αν το ζητάει όποιος τα έγραψε. Δεν είμαστε μικρά παιδιά, ας έχουμε ευθύνη για όσα γράφουμε. Νομίζω ότι μια συγγνώμη ή μια εξήγηση θα ήταν καλύτερη λύση για όλους.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Εφ’ όσον επιθυμεί την διαγραφή των σχολίων του πρέπει να γίνει.

Θοδωρής Παπασγουρίδης

Νομίζω Διονύση, πως δεν έπρεπε να σβήσεις το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Δημοπουλου, χθες 9:36 μμ…

Ήταν ένα απόλυτα νηφαλιο κείμενο, στο οποίο έγραψε αλήθειες που πρέπει να μείνουν να τις διαβάζουν και οι επόμενοι….

Ανέφερε το όνομα του Κ. Βουρλια, αλλά το κείμενο δεν ήταν μόνο απάντηση σε αυτόν….

Θα πρότεινα αν μπορείς να το επαναφέρεις… Εξάλλου υπάρχει το σχόλιο του Μανώλη Χανιωτακη… και καλώς έμεινε..

Αν δεν μπορείς, θα παρακαλούσα το συνάδελφο, να κάνει τον κόπο να ανεβάσει ξανά, το νόημα όσων έγραφε στο σχόλιο αυτό…

Έχουν αξία και δηλώνουν πραγματικό ήθος μέσα από τον τρόπο γραφής

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Καλησπέρα Θοδωρή.

Δεν βλέπω να υπάρχει σχόλιο του Δημήτρη Δημόπουλου στα σβησμένα. Άρα δεν το έσβησα…

Υπάρχει το σχόλιο στη σελίδα του Δημήτρη, Δημήτρης Δημόπουλος  αλλά δεν το εμφανίζει στην θέση του στη ροή των σχολίων.

Θα το δημοσιεύσω ξανά στη θέση που ήταν, ελπίζοντας να εμφανίζεται…