Επιστημονικότητα και συναδελφικότητα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πραγματικά δεν μπορούσα να μην τοποθετηθώ σε όσα γράφονται αυτές τις ημέρες σε σχέση με ένα πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο από την ΕΕΦ. Παράλληλα όμως δεν θα μπορούσα να αναρτήσω σχόλιο σε ένα θέμα με τίτλο ανακριβή και προσβλητικό για την ΕΕΦ, όπως ότι για άλλη μια φορά ντροπιάζει τους Φυσικούς! Θα ήθελα έστω μία φορά να έχει γίνει μία ανάρτηση για όσα θετικά γίνονται από την ΕΕΦ προς όφελος της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά προφανώς το καλό είναι καθήκον και δεν αξίζει να το αναφέρουμε…σωστά;

Διοργανώνονται πλήθος μαθητικές εκδηλώσεις, όπου παρουσιάζονται πειράματα από επιστήμονες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ομάδες πειραματικών σχολείων, στα πανελλήνια συνέδρια Φυσικής συμμετέχουν δεκάδες ομιλητές απολύτως καταξιωμένοι στον χώρο τους, έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για το πρόγραμμα σπουδών της Φυσικής, είναι υπό έκδοση πρότυπο διδακτικό εγχειρίδιο, διεξάγονται για μαθητές και προσφάτως και για φοιτητές θερινά σχολεία στων οποίων το πρόγραμμα αρκεί μία απλή ματιά για να διαπιστώσει κάποιος ότι κοσμούν και τιμούν την επιστήμη της Φυσικής και τόσα άλλα…

Το αν κάποιος επιθυμεί να είναι μέλος ή όχι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του αλλά το επιχείρημα που εμείς οι νεώτεροι ακούμε επανειλημμένως από τους παλαιότερους, ότι διαγράφηκαν επειδή πριν από τριάντα χρόνια κάτι δεν λειτουργούσε σωστά στερείται σοβαρότητας. Τόσο αυστηροί είμαστε πια με το επιστημονικό μας σωματείο; Ποτέ σε αυτά τα τριάντα χρόνια δεν άξιζε να δοθεί από κάποιον μία δεύτερη ευκαιρία; Όσο για τα επίτιμα μέλη, αυτό προβλέπεται από το καταστατικό το οποίο ισχύει από το 1930, ότι άτομα που προάγουν την επιστήμη της Φυσικής δύνανται να εγγραφούν ως επίτιμα μέλη. Ποιο το λάθος να αποδοθεί αυτός ο τίτλος σε μία δημοσιογράφο η οποία δημιούργησε ντοκιμαντέρ για το CERN και τα μυστήρια του Σύμπαντος; Ποιος αντιλέγει στο ότι δικαιούται μία καθηγήτρια Γαλλικής να παρουσιάσει την βραβευμένη εργασία των μαθητών της και της ίδιας, η οποία απέσπασε πρώτο βραβείο στο CERN σε διεθνή διαγωνισμό;

Και φτάνοντας στο προκείμενο, θεωρώ αντισυναδελφικό να αναπαράγεται δημοσίευση εκπαιδευτικής ιστοσελίδας – την οποία προσωπικά δεν μπόρεσα να κατανοήσω, καθώς σε αυτή θίγονται ετερόκλητα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το επίμαχο βιβλίο – και αυτό να αποτελεί πρώτη είδηση σε μία ιστοσελίδα που μόνο προσφέρει και αποτελεί φιλόξενο τόπο για όλους τους συναδέλφους, όπως το ylikonet! Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι απόψεις ενός συγγραφέως δεν εκφράζουν τον εκδότη. Εάν υπήρχε η όποια ένσταση δεν έπρεπε αυτή να αποσταλεί επωνύμως με έναν από τους τόσους τρόπους επικοινωνίας που πλέον υπάρχουν, προς την ΕΕΦ και να ζητηθεί η τοποθέτηση της προτού αρχίσει αυτός ο διασυρμός; Υπάρχει το οποιοδήποτε νόημα να λιθοβολείται κάποιος, ακόμα και αν διέπραξε ένα ατόπημα, κατ’ αυτόν τον τρόπο; Είμαστε πάνω από όλα συνάδελφοι!!! Και ως τέτοιοι πρέπει να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να μαθαίνει ο ένας από τα θετικά του άλλου και να διορθώνει τα λάθη του. Φαντάζεστε τι εικόνα θα σχημάτιζε ένας μαθητής αν παρακολουθούσε αυτόν τον διάλογο; Στις μαθητικές κοινότητες και όχι μόνο, υπάρχει αλληλεγγύη και προστασία μεταξύ των μελών! Τι παράδειγμα δίνουμε με αντιπαραθέσεις τέτοιου τύπου;

Ανήκω και εγώ στους συναδέλφους που αμέσως μετά την ορκωμοσία μου πραγματοποίησα την εγγραφή μου στην ΕΕΦ, πριν από δεκαπέντε χρόνια, με διάθεση να προσφέρω και να συμμετέχω στο επιστημονικό μας σωματείο. Και το πρόσημο μετά από δεκαπέντε χρόνια είναι θετικό! Όποιος δουλεύει κάνει λάθη… αλλά και πολλά σωστά! Αυτό το έχουμε διδαχθεί διαχρονικά! Όποιος μένει αδρανής όχι… Πιστεύω πως μόνο συμμετέχοντας έχουμε δικαίωμα λόγου. Η αποχή και απομάκρυνση δεν είναι λύση… Για εμένα είναι τιμή να ανήκω στην ΕΕΦ και να προσπαθώ για το καλύτερο! Πριν ενάμιση μήνα πραγματοποιήθηκαν εκλογές και μία νέα διετία ξεκινά! Εμείς καλούμε όλους σας να συμμετέχετε για να χαίρεστε με τις επιτυχίες και να εντοπίζετε τις αστοχίες ώστε να προχωράμε μπροστά προς όφελος της επιστήμης που αγαπάμε και υπηρετούμε!

Με τις πιο θερμές ευχές μου για το νέο έτος,

Παρασκευή Κλειδέρη

Αστροφυσικός-Εκπαιδευτικός ΔΕ

Γενική Γραμματέας Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

(Visited 11,045 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
129 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
3 έτη πριν

Δυστυχώς δεν αποθήκευσα, διότι τα έγγραφα υιοθετώντας επίσημη γλώσσα αποτελούν πολλές φορές πηγή χιούμορ.

Τύφλα νά’ χει ο Μποστ.

Ρίξαμε πολύ γέλιο με την αείμνηστη Κατερίνα τότε.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
3 έτη πριν

Τίνα είχα μόλις διορισθεί. Με τοποθέτησαν στην Λέρο. Δεν ήμουν με τα δυσπρόσιτα αλλά το ζήτησα. Ο Φασουλόπουλος έπαιξε ρόλο στην επιλογή. Κάνω το πείραμα παρασκευής υδρογόνου και μου ήρθε η ιδέα να βάλω φωτιά.  Όμως υπήρξε και οξυγόνο μέσα στη μπουκάλα. Η έκρηξη έλουσε εμένα με γυαλιά. Χτενιζόμουν προσεκτικά στο διάλειμμα.

Η τάπα, εκτελώντας μια υποδειγματική πλαγία βολή, ξύπνησε μία μαθήτρια. Ο ορισμός της διαθεματικότητας. κατατρόμαξε το (τότε) κοριτσάκι.

Θα ευχηθούμε να μην υπάρξει ατύχημα στην επίδειξη που αναφέρεις.

Δημήτρης Δημόπουλος
3 έτη πριν

Θυμάστε τις εκπομπές του Χαρδαβέλα που έβγαιναν όλα τα φυντάνια και λέγαν για τις μεταφυσικές αρλούμπες τους; Δείτε στο 2:20 πώς η πνευματίστρια επικαλείται το δημοφιλές μέλος και τον πρόεδρο της ΕΕΦ (Δανέζη και Θεοδοσίου) για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της μεταφυσικής. Κοιτάξτε πώς παίρνει την μπάλα ο δημοσιογράφος και μιλάει για την επιστήμη που έχει ήδη επιβεβαιώσει τις παπάτζες. Βούτυρο στο ψωμί τους είναι ΚΑΘΕ πάτημα που τους δίνουμε. Στο 4:30 παίρνει τη σκυτάλη η άλλη κυρία και μιλάει φυσικά για κβαντική βιοανάδραση και τα σχετικά.

https://www.youtube.com/watch?v=Nzw-oq4t9s4

Η έκδοση του βιβλίου από την ΕΕΦ νομιμοποιεί την κ. Τσαρουχά να λέει την πνευματική – γιόγκι θεωρία της επικαλούμενη αφενός την ιδιότητα της ως επίτιμο μέλος της ΕΕΦ (άρα έχει νομιμοποίηση οτι έχει προσφέρει στην επιστήμη και της έχει αναγνωριστεί με επιτιμοποίηση) κι αφετέρου οτι το βιβλίο της άρα κι η θεωρία της έχει την έγκριση των Φυσικών της Ελλάδας!

Συνάδελφοι καθόμαστε να εξηγήσουμε τι ακριβώς; Τι ακριβώς ζητούν οι “συνάδελφοι” του ΔΣ της ΕΕΦ; Να καταπιούμε αυτή την κωλοτούμπα; Αυτή την ευθεία προσβολή σε ότι έχουμε σπουδάσει και πρεσβεύουμε; να την βαφτίσουμε άνοιγμα προς τις τέχνες; Και μόνο που καθόμαστε να επιχειρηματολογήσουμε καταδεικνύει τη βαθειά και για μένα μη αναστρέψιμη πορεία που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι επέλεξαν για ένα μαζικό και ιστορικό σύλλογο.

Ο μη ειδικός ξέρω οτι θα αγοράσει το ββλίο της κ. Τσαρούχα νοιώθοντας τη σιγουριά οτι είναι κάτι σοβαρό και επιστημονικό. Δεν θα δει αυτή εδώ την κουβέντα, δε θα ενημερωθεί ποτέ για την αλήθεια. Η ΕΕΦ δεν έδειξε καμία διάθεση όχι μόνο να αναθεωρήσει την επιλογή της αλλά ούτε καν τους χαρακτηρισμούς. Εγώ πάλι σας καλώ να μην εγκαταλείψουμε τη λογική, την επιστήμη που μοχθήσαμε να μάθουμε και υπηρετούμε, να μην αφήσουμε αυτό το τόπο να ρημάξει ΚΑΙ από τους απανταχού κβαντιστές και τους συνεργάτες τους.

Χαίρομαι που μέσα από την κουβέντα γνώρισα συναδέλφους με συγκροτημένη σκέψη και λόγο όπως ο Κυριακόπουλος, Νάντσου, Χανιωτάκης, Μάργαρης, Παναγιωτίδης και όλοι οι άλλοι. Χαίρομαι επίσης που όλοι συμφωνούμε στο προφανές.

Θεοδωρακάκος Αντώνιος
3 έτη πριν

Η κ Τσαρούχα διοργανώνει σεμινάρια με 250€ το κεφάλι. Η όλη εμπλοκή της με την ΕΕΦ την “νομιμοποιεί” να λέει οτι έχει τη στήριξη και αρωγή μιας επιστημονική ένωσης για να προσελκύσει πελάτες.  Να το έχουμε ξεκάθαρο αυτό επειδή μας λένε ότι η ΕΕΦ μάχεται για τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Πολύ καλά έκαναν και αποκάλυψαν την φωτογραφική ( μάλλον) προκήρυξη για συμμετοχή part time  σε ερευνητικό έργο με την άκυρη προϋπόθεση να είναι δάσκαλος αντί φυσικού. ( άσχετα αν είχε όντως όπως λέχθηκε διδακτορικό στη διδακτική της φυσικής) αλλά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό και στάχτη στα μάτια όταν προωθούν τέτοια βιβλία.

υ.γ. αποκαλύφθηκε σήμερα στο φυσικό Αθήνας  οτι υπήρξε και 3η προσωπική επίθεση από μέλος της ΕΕΦ προς άτομο που έκανε κριτική στο βιβλίο την οποία  αποκάλεσε “ερμαφρόδιτο επιστήμονα”.
Μάλλον είναι η δόκιμη γλώσσα επιστημονικότητας και συναδελφικότητας στους κύκλους της ΕΕΦ και τους έχουμε παρεξηγήσει 😉

Θοδωρής Παπασγουρίδης
3 έτη πριν

Καλησπέρα κυρία Κλειδέρη

Σε σχόλιο της συζήτησης που ανοίξατε γράφτηκε από το συνάδελφο

Δημήτρη Δημόπουλο:

 Η κ. Παρασκευοπούλου είναι επίτιμο μέλος της ΕΕΦ. Η κ. Λάμπου -καθηγήτρια Γαλλικών- είναι επίτιμο μέλος της ΕΕΦ. Η κ. Τσαρούχα -κβαντική ηθοποιός- είναι επίτιμο μέλος της ΕΕΦ. Τα επίτιμα μέλη δεν έχουν σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα ψήφου όμως και οι 3 κυρίες ψήφισαν στις εκλογές και μάλιστα η κ. Λάμπου ήταν και υποψήφια για το ΔΣ της ΕΕΦ. Δε σέβεστε ούτε το καταστατικό σας το οποίο επικαλεστήκατε ως ΓΓ.”

Όσοι παρακολουθούμε τη συζήτηση περιμένουμε μια απάντηση

Επειδή μάλλον σας διέφυγε, αλλά επιπλέον ως γενική γραμματέας της ΕΕΦ

είστε η καταλληλότερη για να απαντήσετε, σας υπενθυμίζω ότι περιμένουμε

την απάντησή σας

Κώστας Παπαδάκης
3 έτη πριν

Να σχολιάσω:

Οι συνάδελφοι, τα μέλη μιας ομάδας (όπως π.χ. Φυσικών, Γιατρών, Μεταλλουργών) πρέπει να
διαφυλάξουν την φήμη της ομάδα τους, άρα να τονίζουν τα ίδια τα μέλη τα λάθη τους.
Το τι προβλέπει ο κανονισμός της ένωσης για τα επίτιμα μέλη, μου φαίνεται αδιάφορο.
Η ένωση έχει μέλη της μασονικής στοάς; και αυτή η αλληλεπίδραση τι μπορεί να παράγει;
Φαντάζομαι η ένωση θα έχει προσφέρει και θετικό έργο, αλλά προσωπικά μου έχει προσφέρει γέλιο,
κάτι ανεκτίμητο τις εποχές που ζούμε: Το “κρατικό” πια μυστικό της μηχανής παραγωγής ενέργειας
και τώρα με το κβαντικό θέατρο, δύο παραδείγματα. Περιμένω την επόμενη προσφορά – έκδοση της ένωσης.

Να σχολιάσω ότι και εγώ δεν μπορούσα να κρατηθώ και να σχολιάσω, προσωπικά δεν έγινα ποτέ μέλος της ένωσης. Διαχρονικά έχουμε διδαχθεί ότι υπάρχουν λάθη μικρά και λάθη όχι μικρά και ευχαριστώ την ένωση που επιμένει.

Τελικά η ίδια η ένωση έχει εκδώσει το βιβλίο; αν όντως ισχύει, θα ήθελα να προτείνω τον τίτλο της επόμενη έκδοση αν αυτό είναι δυνατό.

 

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
Διονύσης Μάργαρης(@dmargaris_2z73r8xw)
3 έτη πριν

Καλημέρα και καλά Φώτα σε όλους.

Βίβιαν, θα μου επιτρέψεις να σε ενημερώσω προσωπικά, αφού βρισκόμαστε κάτω από δική σου ανάρτηση “περί συναδελφικότητας” για μήνυμα που πήρα πριν λίγο.

Καλημέρα σε όλους.

Στο email μου, έλαβα το εξής μήνυμα:

Κ. Κυριακόπουλε και κ. Μάργαρη καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά,

 

Παρακαλώ πολύ να διαγράψετε τα σχόλια που με αφορούν από την Ιστοσελίδα που διαχειρίζεστε γιατί είναι ψευδή και ανυπόστατα. Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων και γίνεται χρήση του ονόματός  μου χωρίς να έχω δώσει συγκατάθεση. Εδώ και 2 εβδομάδες έχει αρχίσει ένας πόλεμος από συγκεκριμένα άτομα που με συκοφαντούν σε δημόσιες ιστοσελίδες  αμέσως μετά την παγκόσμια διάκρισή μου…Εχω λάβει 6 Διεθνή Βραβεια για τα πρότζεκτ μου στη φυσική στο μαθημα της Ευελικτης Ζωνης στο Δημοτικο,  παρότι είμαι δασκάλα γαλλικών, και πρόσφατα προκρίθηκα στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου. Σας ενημερώνω ότι εχω ετοιμάσει 5 εξώδικα προς την κ.Νάντσου, τον κ.Δημόπουλο, τον κ. Κατσίνη, τον κ.Νικολιδάκη και την κ.Αρώνη τα οποία θα τους αποσταλούν μέσα στην εβδομάδα. Εχει ενημερωθεί επίσης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κύριοι Κυριακόπουλε και κ. Μάργαρη η προσφυγή στον Νόμο δεν συνιστά απειλή αλλά Προστασία, και θα το πράξω αν η κατάσταση αυτή συνεχισθεί και δεν διαγραφούν τα σχόλια.

 

  Με Εκτίμηση

Ουρανία Λάμπου

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
Στάθης Λεβέτας(@spoudesphysikisgmail-com)
3 έτη πριν
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Αξιότιμη κυρία Λάμπου,

είχα λάβει την απόφαση να μην ξανά ασχοληθώ με τα της ΕΕΦ, αλλά μετά την απόφασή σας για εξώδικα και επειδή δεν μου αρέσει η φίμωση μιας ελεύθερης διαδικτυακής κοινότητας όπως η παρούσα,

θα ήθελα και εγώ να ενώσω την φωνή μου, με τους υπολοίπους συναδέλφους εδώ στο Υλικό, ρωτώντας σας σε ποιο ακριβώς σημείο νιώσατε ότι απειλείστε και από ποιον χρειάζεστε προστασία; Υποδείξτε τουλάχιστον τα σχόλια τα οποία θέλετε να διαγραφούν, για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι.

 

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
Διονύσης Μάργαρης(@dmargaris_2z73r8xw)
3 έτη πριν

Αγαπητή Βίβιαν είσαι και γραμματέας της ΕΕΦ.

Εγκρίνετε την συγκεκριμένη στάση του επίτιμου μέλους σας;

Έχετε να πείτε ή να κάνετε κάτι;

Η δική μου απάντηση ήταν:
Καλημέρα κ. Λάμπου.
Το δίκτυο είναι ένας ανοικτός χώρος, όπου οι συνάδελφοι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ παίρνουν θέση και σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και θέματα της επιστήμης τους.
Δεν περίμενα ποτέ από συνάδελφο εκπαιδευτικό να ζητά κάτι, όπως αυτό που απαιτείται εσείς, με την απειλή της δίωξης.
Αυτή είναι στάση (» και πρόσφατα προκρίθηκα στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου.»)  των καλύτερων εκπαιδευτικών του κόσμου;
Κ. Λάμπου, ο χώρος του δικτύου μας είναι ανοικτός. Μπορείτε να γίνεται μέλος και να απαντήσετε σε όλα όσα σας αφορούν.
Αν δεν θέλετε να συνυπάρξετε με ανθρώπους που σας κατηγορούν, μπορείτε να μας αποστείλετε τις απαντήσεις σας, όπου υποσχόμαστε να τις δημοσιεύσουμε στον ίδιο χώρο.
Το να μας απειλείτε δεν πρόκειται να μας υποχρεώσει να σιωπήσουμε ούτε να επιβάλλετε  σιγή.
Αν έχετε κάτι να απαντήσετε επί της ουσίας, ιδού η Ρόδος…
////////////////////
Η δική σας απάντηση ποια είναι;

Θεοδωρακάκος Αντώνιος
3 έτη πριν
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Εν τω μεταξύ, δε νομίζω να ειπώθηκε κάτι πουθενά εκτός από αυτά που λέει και η κ Κλειδέρη, πόσο μάλλον να πει κάποιος ψεύδη.
Απλά στη καταλληλότητα διαφωνούν οι συνάδελφοι λόγω της διαφορετικής ιδιότητας και εκεί εστιάζεται η συζήτηση.
Τώρα τα περί διαγραφών σχολίων, είπαμε, κλασική τακτική, τα περί εξωδίκων ακόμα πιο κλασικός τρόπος εκφοβισμού,  και όσον αφορά τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, θυμίζει το κλασικό ” έχω θείο στη δίωξη”
( η ΔΗΕ δεν ασχολείται με σχολιασμούς μεταξύ ατόμων σε ομάδες συζητήσεων παρα μόνο αν υπάρχει περίπτωση τέλεσης εγκλήματος, πχ απειλή κατά της ζωής, παιδεραστία, εκφοβισμός, οικονομική εξαπάτηση κτλ)

Πάνος Μουρούζης
3 έτη πριν

Τέχνη και Επιστήμη
Ποίηση και Φυσική
Ταο και Φυσική
Θέατρο και Κβαντική Φυσική
Πικάσο και Αιστάιν
Φυσική και Ορθοδοξία.
Θεωρώ ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός στηρίζεται σε δύο μεγάλες κολώνες. Στη Τέχνη και στην Επιστήμη. Η τέχνη προσπαθεί να εκφράσει τον εσωτερικό – συναισθηματικό μας κόσμο ενώ η επιστήμη να ερμηνεύσει τον κόσμο που μας περιβάλει όσο δυνατό αντικειμενικότερα. Την προσπάθεια συνένωσης αυτών των δύο κόσμων την έβλεπα πάντα με επιφύλαξη και με καχυποψία, αφού θεωρούσα ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν προωθούσε ούτε την τέχνη ούτε την επιστήμη. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί μία τέτοια προσέγγιση. Πόσα εκτρώματα μπορεί να γεννήσει. Εκτρώματα που προσβάλουν τόσο την τέχνη όσο και την επιστήμη. Τους μόνους που ωφελούν είναι τους δημιουργούς τους,  προσφέροντας τους εύκολα χρήμα και αναγνωσιμότητα .  
 Και κάτι άσχετο”; ” Μην επιχειρήσετε να κάνετε μακαρονάδα με σάλτσα σοκολάτας, γιατί θα καταστρέψετε δύο εξαίσια εδέσματα.

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν
Απάντηση σε  Πάνος Μουρούζης

Πάνο, καλημέρα!

Γιατί αποκλείεις τη μακαρονάδα με σάλτσα σοκολάτας; Αφού όλα τα “gourmet”, αν μη τι άλλο, είναι τάση…

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν
Απάντηση σε  Κατερίνα Αρώνη

Πάνο,

Έχεις μάλλον “κληρονομικό χάρισμα” στους συνδυασμούς… Μάλλον πρέπει να το εκμεταλλευτείς…

Σκέψου, μπορείς να εκδώσεις και βιβλίο: “Κβαντικοί συνδυασμοί (γ)αστρονομίας”.

Μην ξεχνάς ότι η λέξη “γαστρονόμος” περιέχει μέσα της τη λέξη “αστρονόμος” όπως αναφέρεται και στην αγαπημένη μου ταινία “Πολίτικη Κουζίνα”… 🙂

Πάνος Μουρούζης
3 έτη πριν
Απάντηση σε  Κατερίνα Αρώνη

Πάντως Κατερίνα αν δεν σε ενθουσίασε η συνταγή έχω και μια πιο gourmet. Φασολάδα με σάλτσα σοκολάτας! (:)).  Για τη τέχνη και επιστήμη προτείνω Καβάφη και θεωρία χορδών!

 

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
Διονύσης Μάργαρης(@dmargaris_2z73r8xw)
3 έτη πριν

Καλό μεσημέρι σε όλους.

Μέχρι να τοποθετηθεί η ΕΕΦ για τις απειλές εναντίον του δικτύου μας, η αποστολή μηνυμάτων συνεχίζεται…

Πριν λίγο πήρα το εξής μήνυμα:

Καλημέρα σας, 

 

 Το δίκτυο είναι ένας ανοικτός χώρος, όπου οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί παίρνουν θέση και σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και θέματα της επιστήμης τους  ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ που συνιστα προσβολη της προσωπικότητάς  μου  και της ιδιότητάς μου ως εκπαιδευτικός. Εχουν μαζευτει ολα τα αποδεικτικά στοιχεία περί διαρροής  ψευδών σχολίων τα οποία κι εσείς διατηρείτε στο σαιτ σας χωρις να έχετε διασταυρώσει ότι είναι αληθή σπιλώνοντας την φήμη μου και την υπόληψή μου..  Η συνέχεια λοιπόν σύντομα.  Η προσφυγή στον Νόμο δεν συνιστά απειλή αλλά Προστασία. ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.

 Με  εκτίμηση

Ουρανία Λάμπου