Το 1ο γενικό διαγώνισμα στα κύματα πλήρως αναθεωρημένο και βελτιωμένο

Τελευταία, είπα να αναθεωρήσω και να βελτιώσω μερικά παλιά μου διαγωνίσματα στα κύματα. Αφαίρεσα τα ηλεκτρομαγνητικά, την ανάκλαση και τη διάθλαση. Πρόσφατα ολοκλήρωσα την αναπροσαρμογή στο 1ο, έχουν γίνει όμως πριν λίγο καιρό προσαρμογές και στα δύο άλλα, το 2ο και 3ο.

Το 1ο θα το βρείτε εδώ. Από εκεί μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να εντοπίσει και τα άλλα δύο. Ελπίζω να βοηθήσουν ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους. Αν επισημάνετε κάποια λάθη ή παραλήψεις θα ήμουν ευγνώμων.

(Visited 2,205 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Πρόδρομος Κορκίζογλου

Πολύ καλό διαγώνισμα Τάσο, μπράβο!!!

Για να ανταποκριθεί ένας υποψήφιος σε αυτό, θα πρέπει να έχει εμβαθύνει στις έννοιες των κυμάτων και να έχει εντρυφήσει αρκετά. Αρκετοί μαθητές μαθαίνουν επιφανειακά τα πράγματα, και αν κάτι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, τότε “αδειάζουν”, δυστυχώς!

Να είσαι καλά που το μοιράστηκες μαζί μας.

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Καλημέρα Τάσο.

Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες! Νομίζω να χρησιμοποιηθεί από τους συναδέλφους.

Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Τάσο.

Όπως πάντα εξαιρετικό. Φαίνεται  βατό, για καλούς “κολυμβητές”…προπονημένους και σε φόρμα.

Βέβαια και ο μετρίων δυνατοτήτων θα βρει ερωτήματα για να…επιβιώσει.

Μου άρεσε ιδιαίτερα το Β3 και ο τρόπος που το έλυσες .Για τον πλουραλισμό λύσεων σκέφτηκα και βρήκα (με τον κλασσικό τρόπο ,διαφορά αποστάσεων σημείου της Π1Π2 από πηγές Νλ και άθροισμα 1,5λ) την θέση των κροσσών ενίσχυσης οι οποίοι απέχουν από την Π1 αποστάσεις 0,25λ , 0,75λ (κεντρικός) ,1,25λ οπότε σχεδιάζοντάς τους βλέπω τα έξι σημεία ενίσχυσης στον κύκλο. Γίνονται και διάφορες άλλες παρατηρήσεις ως προς τους κροσσούς απόσβεσης και ιδιαίτερα για το σύνολο των σημείων στα Π1γ και Π2δ

Να είσαι καλά