Κανέλλος & Κουγιουμτζόπουλος – Προβλήματα Φυσικής 2 (1966)

Ορίστε οι λύσεις σε pdf από τον 2ο τόμο της Φυσικής του Σπύρου Κανέλλου, με τίτλο Ακουστική – Οπτική. (Το βιβλιο θεωρίας αυτό είναι σκαναρισμένο στην ιστορική συλλογή του ΙΕΠ , εδώ. Τις επόμενες μέρες θα σκανάρω κι ανεβάσω νέο αρχείο για το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρίας). Τις παρούσες λύσεις τις υπογράφει ο γνωστός μαθηματικός Σπύρος Κανέλλος και ο φυσικός Ηλίας Κουγιουμτζόπουλος. Ξεφύλλισα τους υπόλοιπους τόμους των φυσικών του Κανέλλου, για να δώ αν αναφερόταν αλλου ως συνεργάτης ο τελευταίος .

Εκεί βρήκα οτι αναφερόταν επίσης στην 1η έκδοση των λύσεων που αντιστοιχούσε στον 1ο τόμο της Φυσικής του Κανέλλου, με τίτλο Μηχανική – Θερμότητας. Το λυσάρι είχε τον τίτλο ‘Προβλήματα Φυσικής, βιβλίον πρώτον, μηχανική & θερμότης’, στην 1η έκδοση  (1969) του οποιου στα εξώφυλλα υπάρχουν τα ονόματα των ‘Κανέλλου, Κουγιουμτζόπουλου, Γεωργίου και Παπουτσάνη’, ενώ στο εξώφυλλο της 2ης έκδοσης του (1973) αναφέρονται τα ονόματα μόνο των ‘Κανέλλου και Γεωργίου’. Στον πρόλογο των προβλημάτων φυσικής της 1ης έκδοσης του 1ου τόμου, αναφέρεται ξεχωριστά ο Ηλίας Κουγιουμτζόπουλος με το σχόλιο, οτι ‘200 περίπου από τις 647 ασκήσεις προέρχονται από την συλλογήν ασκήσεων Φυσικής του κ. Η. Κουγιουμτζόπουλου’, και πως οι Ι. Παπουτσάνης και Λουκάς Γεωργίου έλυσαν τις ασκήσεις 1-220 και 221-647 αντίστοιχα. Στον πρόλογο της 2ης έκδοσης, του 1ου τόμου, αναφέρεται πως όλες τις ασκήσεις, και τις 647, τις έλυσε ο Γεωργίου. Οι δυο εκδόσεις των λύσεων, δεν έχουν διαφορές ως προς το περιεχόμενο.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
trackback

[…] Συνεχίζοντας το σκανάρισμά των βοηθημάτων Φυσικής , γραμμένες εξολοκλήρου είτε με συμμετοχή μαθηματικών (στην Γωνιά της Φυσικής), ορίστε σε pdf ο 2ος τόμος της 3τομης Φυσικής του Σπύρου Κανέλλου, με τίτλο Ακουστική Οπτική στο εξώφυλλο και Κυμάνσεις Ακουστική Οπτική στο εσώφυλλο, από το 1965. Το ίδιο αρχείο είχε ανέβει στην ιστορική συλλογή του ΙΕΠ εδώ, αλλά το δικό μου είναι καλύτερης ποιότητας σκανάρισμα διχως τα λογότυπα του ΙΕΠ σε κάθε σελιδα. Οι λύσεις του με συγγραφείς τους Σπύρο Κανέλλο και Ηλία Κουγιουμτζόπουλο, αναφέρθηκαν πρόσφατα στο ΥλικοΝετ εδώ.  […]