Κομπίνα σε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια…

 

Aμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος δεκάδων προσώπων που βοηθούσαν πρόσωπα της αμερικανικής ελίτ να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα πανεπιστήμια Γέηλ, Στάνφορντ και Τζορτζτάουν. Πρόκειται για μια πλεκτάνη το ύψος της οποίας εκτιμάται σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, ως επικεφαλής της κομπίνας μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί έναν κατάλογο πελατών που περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών και ηθοποιούς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η επιχείρηση του Σίνγκερ κανόνιζε ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών της και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα.

Οι προπονητές των πανεπιστημίων φέρονται «να αποδέχονταν δωροδοκίες σε αντάλλαγμα με την αποδοχή των μαθητών ως αθλητές, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους».

Ο Σίνγκερ οδηγείται στο εδώλιο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστώνης με κατηγορίες που περιλαμβάνουν απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Συνολικά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και 12 προπονητών που φέρονται να βρίσκονται στο δίκτυο. Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, ανάμεσα στους οποίους οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Φελίσιτι Χάφμαν και Λόρι Λάφλι, που φέρονται να πλήρωσαν 500.000 δολάρια για να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους.

Όπως προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με έναν εκ των κατηγορούμενων γονιών, ο Σίνγκερ συνόψισε την επιχείρησή του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους στη σχολή… οι οικογένειές μου θέλουν μια εγγύηση».

πηγή: tvxs.gr

(Visited 187 times, 187 visits today)
 1. Καλημέρα Στάθη.

  Τέτοια φαινόμενα τα γνωρίζουμε, αλλά συνήθως τα αποδίδουμε στις «δικές μας» καθυστερημένες συμπεριφορές ή τις θεωρούμε αποτέλεσμα της Ελληνικής αναποτελεσματικής γραφειοκρατίας, του κρατισμού ή της κομματοκρατίας.

  Όλα αυτά ισχύουν, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό…

  Αλλά διαβάζεις και τα παραπάνω για ΗΠΑ και Γέηλ, οπότε …τι να περιμένεις;

   

 2. Καλημέρα Διονύση και Στάθη.
  Είναι τουλάχιστον θλιβερό, να βλέπεις τα πάντα να ξεπουλιούνται. Όμως και πόσο κυνική η απάντηση του Σίνγκερ, ότι ήθελε να προσφέρει μια βοήθεια στις εύπορες οικογένειες…

 3. Λέγονται πολλά.

  Το παιδί ενός ζάπλουτου ή επιφανούς ή και τα δύο είναι επιθυμητός φοιτητής. Διαφήμιση στην περίπτωση του διασήμου. Δωρεές στην περίπτωση του ζάπλουτου. Τι θα κάνει μια επιχείρηση;

  Φανταζόμαστε ότι δεν θα γίνει δεκτός ο γιος ενός εμίρη, ακόμα και αν είναι ζωντόβολο;

  Έχουν και κάποιοι φτωχοί τύχη.

  Ένας με ικανότητες Αντετοκούμπο θα φέρει εισιτήρια στον αγώνα. Οι εισπράξεις μερικών αγώνων φουτμπώλ ή μπάσκετ είναι ένα εργαστήριο Χημείας. Χώρια η διαφήμιση. Έτσι δίνουν και κάποια πτυχία σε φτωχά παιδιά. Όχι γιατρού ή δικηγόρου φυσικά. Κάποια κοινωνιολοψυχολοπολιτικολογίζοντα.Κάποια μπίζνες αντμινιστρέησον κ.λ.π.

  Η παραπάνω κατάσταση αποτελεί το όνειρο πολλών ημετέρων. Μπίζνες. Πρέπει να ενδυθεί χιτώνα φιλολαϊκόν. Έτσι μας ομιλούν περί συναλλάγματος, περί υγιούς ανταγωνισμού και άλλα εύηχα. Οι διαφωνούντες χαρακτηρίζονται ως οπισθοδρομικοί, λαϊκιστές, σταλινικοί, αντιευρωπαϊστές και ότι άλλο πρόχειρο.

  Όμως ο καυγάς είναι για το πάπλωμα.

 

 

(Visited 52 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια