Εκπαιδευτικές μπίζνες “in America”

ιστορημένες μέσα από την διαδρομή του πρωταγωνιστή Ουίλιαμ Ρικ Σίνγκερ

Ο Σίνγκερ, διαχειρίστηκε την παράτυπη είσοδο σε αμερικάνικα κολέγια και πανεπιστήμια με δύο εταιρίες. Την «Edge College & Career Network», γνωστή και ως “The Key” – «το Κλειδί» και την μη κερδοσκοπική «Key Worldwide Foundation», για την είσπραξη των συμφωνηθέντων οικονομικών αντίτιμων με τη μορφή αφορολόγητων (υποθέτω) δωρεών.

Σπούδασε δάσκαλος Αγγλικών και Γυμναστικής στο Trinity University του Σαν Αντόνιο. Κατέχει μάστερ στην Συμβουλευτική και διδακτορικό στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων.

Στην αρχή της εκπαιδευτικής του καριέρας, μετά τις υποχρεώσεις του στα σχολεία και τα κολέγια που εργαζόταν, ανέβαινε στο αυτοκίνητο, πήγαινε στα γυμναστήρια πλούσιων σχολείων της περιοχής και στρατολογούσε νέους που έκρινε ότι χρειάζονταν και επιζητούσαν προπόνηση στον αθλητισμό ως όχημα για εξωαθλητική καριέρα. Και υπήρξαν αρκετοί “πρόθυμοι”, αφού σε όλη την έκταση του πλανήτη, οι μαθητές και οι οικογένειές τους παραδειγματίζονται και καθοδηγούνται από τις τακτικές και τις πρακτικές των παραγόντων των δημοφιλών αθλητικών σωματείων.

Έτσι, το 1992, ίδρυσε την ομάδα «Future Stars College & Career Counseling» (Συμβουλευτική για το Κολέγιο και την Καριέρα-Τα Αστέρια του Μέλλοντος) στο Σακραμέντο. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με εταιρίες διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων (call centers) σε Αμερική και Ινδία.

Το 2000 ίδρυσε, με δυο ακόμα εκπαιδευτικούς, το πρώτο online σχολείο μέσης εκπαίδευσης (high school) στη Φλόριντα και πούλησε το μερίδιό του όταν η επιχείρηση έφτασε τους 18000 μαθητές.

η προβολή των υπηρεσιών του «Key»

«Ως αφοσιωμένος γονιός και προγυμναστής που αντιλαμβάνεται την πίεση από τις κολεγιακές απαιτήσεις, σου προτείνω το “Key” ως την μεγαλύτερη εθνική εταιρία συμβουλευτικής για την εκγύμναση εισαγωγής στο κολέγιο και την προσωπική σου ζωή» (από το website της επιχείρησης).

To 2014, εξέδωσε σχετικό βιβλίο καθοδήγησης με τίτλο «getting in» (μπαίνοντας μέσα).

Τα τρία πρώτα κεφάλαια του βιβλίου που είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο, έχουν ως προμετωπίδες:

«Personal Brand», σαν να λέμε, «φήμη στηριγμένη στην προσωπικότητα»,

«Να είσαι η ταινία, όχι το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία»,

«Ο Steve Jobs πέθανε το 2011. Το έχεις μάθει;»

πώς παραβίαζε το «Key» ως αντικλείδι, τις εξεταστικές κλειδαριές

Με πλαστές αθλητικές επιδόσεις, με επιλογή “φιλικών” εξεταστικών κέντρων, με “μαϊμούδες” εξεταζόμενους αντί των αυθεντικών υποψηφίων, με ψευδείς πιστοποιήσεις μαθησιακών δυσκολιών για προνομιακές συνθήκες εξέτασης.

Δες σχετικό σχηματικό διάγραμμα που κοινοποίησαν οι διωκτικές αρχές με τίτλο “Συνωμοσία Δωροδοκίας”.

πιστοποίηση γνώσεων και ικανοτήτων για ακαδημαϊκές σπουδές

Το αμερικάνικο κράτος δεν διεξάγει παναμερικανικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και ικανοτήτων οργανώνουν ιδιωτικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί (π.χ. ο SAT, ο ACT, ο IBΟ). Οι εξετάσεις που παραβιάστηκαν, αφορούν κυρίως τα πιστοποιημένα τεστ SAT και ACT, που αποτελούν προϋποθέσεις αποδοχής των υποψηφίων για κολεγιακές σπουδές. Αυτά τα τεστ διεξάγονται παναμερικανικά, πολλές φορές τον χρόνο, σε πολλές περιοχές της χώρας και περιλαμβάνουν ερωτηματολόγια πολλαπλής επιλογής αλλά και συγγραφή κειμένου και μικρού δοκιμίου σε αντικείμενα όπως η γλώσσα, τα μαθηματικά και οι επιστήμες (μόνον ο ACT). Διαρκούν για όλα τα αντικείμενα μαζί, 3:30 ώρες για το πιστοποιητικό SAT και 3:50 για το ACT.

το κατηγορητήριο

συγκροτήθηκε από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τηλεφωνικές καταγραφές και από διαδρομές “μαύρου” χρήματος. Με την υπόθεση ασχολήθηκαν πάνω από 300 κρατικοί υπάλληλοι.

παρόμοιες εκπαιδευτικές μπίζνες, όχι μόνο “in America

Οι πιστοποιήσεις SAT και ACT είναι δημοφιλείς και σε χώρες που οι σπουδές σε αμερικάνικα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν ισχυρό κοινωνικό και επαγγελματικό εφόδιο.  Το Συμβούλιο Κολεγίων που είναι υπεύθυνο για τις εξετάσεις SAT, διαπίστωσε διαρροή εκατοντάδων ερωτήσεων για τις συγκεκριμένες εξετάσεις στην Κίνα και το Μακάο, το 2016. Παρόμοια διαρροή είχε καταγραφεί και το 2013, στην Νότια Κορέα στις εξετάσεις του πιστοποιητικού ACT.

Και όχι μόνο στην μακρινή Ασία.

Αν πρέπει να αναζητηθούν διαφοροποιήσεις, η αμερικάνικη εκδοχή “της μπίζνας” ήταν ασφαλώς επαγγελματικά οργανωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες. Υποθέτω, επειδή αφορούσε μεγαλύτερο “κύκλο εργασιών”. Γι’ αυτό υπήρξε πολύ θορυβώδης και η αποκάλυψή της.

οι πληροφορίες από το website της επιχείρησης, όσο ήταν ακόμα “ανοιχτό” και τις εφημερίδες ΝΥΤ, Guardian και Sacramento Business Journal

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
5 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
15/03/2019 9:02 ΜΜ

Καλησπέρα Γιώργο

Τα διαβάσαμε και εμείς στο Ξυλόκαστρο αυτά, αλλά  ……  αλλά το επιτελείο μας μετά από σύσκεψη αποφάσισε πως προφανώς είναι Τσιπρο-συριζο-σκευωρίες οι όποιες στηρίζονται σε υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικίσει όπως και άλλες Ελληνο-Αμερικάνικες και Ελληνο-Μολδαβικές σκευωρίες 🙂

Θοδωρής Παπασγουρίδης

Κατέχει μάστερ στην Συμβουλευτική και διδακτορικό στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων.”

Όπως δλδ λέμε ……manager…..από το managment…..

περιλαμβάνουν ερωτηματολόγια πολλαπλής επιλογής αλλά και συγγραφή κειμένου και μικρού δοκιμίου σε αντικείμενα όπως η γλώσσα, τα μαθηματικά και οι επιστήμες (μόνον ο ACT).”

Επιστήμες;;; Ποιες επιστήμες;;;; Μήπως οι φυσικές επιστήμες;;;;;

Οι πιστοποιήσεις SAT και ACT είναι δημοφιλείς και σε χώρες που οι σπουδές σε αμερικάνικα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν ισχυρό κοινωνικό και επαγγελματικό εφόδιο. 

…….διαρροή εκατοντάδων ερωτήσεων για τις συγκεκριμένες εξετάσεις στην Κίνα “

Τελικά η Κίνα είναι κομμουνιστικό κράτος;;;; το έχω απορία…..

trackback

[…] προηγηθεί το 2019 το σκάνδαλο με οκτώ πανεπιστήμια για ανάλογες παρανομίες, με […]