33ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας 2019

 Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διοργανώνει κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, τον ΠΜΔΧ μέσω του οποίου επιλέγονται οι μαθητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας. Η 51η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας θα διεξαχθεί από 21 – 29 Ιουλίου 2019 στη Γαλλία.

Η ΕΕΧ θέλοντας να διασφαλίσει τη διακριτική ικανότητα των θεμάτων, την αξιοπιστία του διαγωνισμού και την αξιοκρατική επιλογή των μαθητών που εκπροσωπούν τη χώρα, έχει ψηφίσει στο Ανώτατο Όργανο Διοίκησης, τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ), αυστηρό πρωτόκολλο – κανονισμό για την πραγματοποίηση του ΠΜΔΧ βάση του οποίου επιλέγονται τα θέματα και βαθμολογούνται τα γραπτά.

Σήμερα, Σάββατο 16-03-2019, διεξήχθη ο 33ος ΠΜΔΧ με την εθελοντική συμβολή συναδέλφων καθηγητών της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μελών των Περιφερειακών Τμημάτων της ΕΕΧ, καθώς και μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη χωρίς προβλήματα και η συμμετοχή ήταν αυξημένη. Ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων σε όλη τη χώρα ανήλθε από 59 το 2018 σε 81 το 2019.

Ο ΠΜΔΧ είναι ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός στην Ελλάδα ο οποίος είναι από φέτος πλήρως ψηφιοποιημένος, καθώς οι μαθητές συμπλήρωσαν μηχανογραφημένο απαντητικό έντυπο, γεγονός που διασφαλίζει την εγκυρότητα, ελαττώνει το χρονικό διάστημα της βαθμολόγησης των γραπτών και ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον σεβασμό των προσωπικών δεδομένων.    

Στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ θα βρίσκονται αναρτημένα τα θέματα του 33ου ΠΜΔΧ, καθώς και ο πλήρης φάκελος του ΠΜΔΧ, ο οποίος περιλαμβάνει το σύνολο των θεμάτων μεταξύ των οποίων έγινε η επιλογή, καθώς και την ταυτότητα των επιτροπών. Ο φάκελος και τα θέματα θα είναι αναρτημένα στο τμήμα: «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ» – «ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΧΗΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τράπεζα θεμάτων. Οι  λύσεις των θεμάτων θα αναρτηθούν μετά την παραλαβή του συνόλου των γραπτών, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που μετείχαν στον 33ο ΠΜΔΧ, οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για να εκφράσουν την αγάπη τους για την Επιστήμη της Χημείας.

Επίσης, ευχαριστούμε τους συναδέλφους καθηγητές, τα μέλη των Περιφερειακών Τμημάτων, τους φοιτητές που συμμετείχαν, την Οργανωτική και την Επιστημονική Επιτροπή του διαγωνισμού, χωρίς την εθελοντική προσφορά των οποίων η διεξαγωγή  του ΠΜΔΧ θα ήταν αδύνατη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα και των 3 τάξεων του Λυκείου και το συνολικό φάκελο.

ΘΕΜΑΤΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΦΑΚΕΛΟΣ 33ου ΠΜΔΧ 2019

Παρακάτω οι ενδεικτικές λύσεις.

ΛΥΣΕΙΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΛΥΣΕΙΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΛΥΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΜΔΧ

(Visited 18,390 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
52 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Μπαλτζόπουλος Αντώνης
Editor

Επί ποιας ύλη θα γίνει η συζήτηση ; Υπάρχει κάτι παραπάνω από την πρόταση του ΙΕΠ ;

Γιώργος Χαραλαμπίδης

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα της Γ Λυκείου;

 

Λιακόπουλος Κωνσταντίνος

Τα αποτελέσματα πότε θα βγουν?

Xατζηγρηγοριαδης Χριστόδουλος

Ακομη περιμενομεν…

Ξένια Αλεξίου
1 έτος πριν

Τελικά θα ανακοινωθούν σήμερα; 

Xατζηγρηγοριαδης Χριστόδουλος

Mηπως δυνασθε να μας πληροφορησετε για τα επιπεδα των βαθμολογιων;

Ξένια Αλεξίου
1 έτος πριν

Ευχαριστώ πολύ! 

Πέτρος Γιαννοκωστας
Απάντηση σε  Ξένια Αλεξίου

Γνωρίζει κανείς το διψηφιο κωδικό του εξεταστικου κέντρου 3ο Γελ Αγρινίου; Ευχαριστώ 

Μαρία Γράψτε Επίθετο!!!

Τα αποτελέσματα δε θα αναρτηθούν και σε άλλη μορφή; Δηλαδή να αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των επιτυχόντων και όχι απλά οι κωδικοί τους; Εγώ που δεν τον γνωρίζω πρέπει αναγκαστικά να έρθω σε επικοινωνία με το σχολείο μου ;