Τόσο φανερή κλοπή; Γιατί;

 

Στην εποχή του διαδικτύου η “αντιγραφή” είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο, χωρίς συνήθως και να το αναφέρει.

Στην περίπτωση του δικτύου μας, αναρτάται καθημερινά υλικό διδασκαλίας και από τη στιγμή αυτή ο καθένας, είτε συνάδελφος είτε μαθητής μπορεί ελεύθερα χωρίς καμιά υποχρέωση να το χρησιμοποιήσει στη διδασκαλία του.

Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος όταν μαθαίνω ότι κάποιος συνάδελφος χρησιμοποίησε δικό μου υλικό, χωρίς να ζητήσω ποτέ να δηλώνεται η “πνευματική ιδιοκτησία” του υλικού αυτού.

Νομίζω ότι το σωστό είναι η υποχρέωση του συναδέλφου σε μια αναφορά. Μια άσκηση του Πρόδρομου Κορκίζογλου.

Είναι μια έμμεση αναγνώριση και ένα ευχαριστώ και ας μην το ακούσει ποτέ ο Πρόδρομος.

Αλλά από το σημείο, το να πει ο συνάδελφος τίνος είναι η άσκηση ή να μην πει, μέχρι του σημείου να την πλαστογραφεί, αφαιρώντας το όνομα του υλικονέτ και του συγγραφέα και βάζοντας το δικό του, υπάρχει απόσταση μεγάλη…

Δείτε την δημοσίευση:

Η  στεφάνη και η σημειακή μάζα.

και δείτε το αρχείο pdf, όπως το είχα ανεβάσει στο δίκτυο εδώ και όπως  κυκλοφορεί από το “πρότυπο κέντρο…” εδώ.

Λίγη ντροπή κύριοι… Αλήθεια είστε εκπαιδευτικοί και διδάσκετε τη νέα γενιά;

 

(Visited 2,363 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
20 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Βασίλης Δουκατζής
Διαχειριστής

Διονύση καλησπέρα!

Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια ….

Δεν υπάρχει καθόλου τσίπα, βγάζεις έναν στην φόρα, τα κατεβάζει μετά από λίγο ένας άλλος και μετά ένας ακόμη κτλ.

Από ότι βλέπω αφαίρεσε όμως τα σχόλιο, γιατί μάλλον δεν συμφωνούσε με αυτά!!!

Υ.Γ. μήπως εσύ αντέγραψες από τον εν λόγο κύριο και πρόσθεσες και σχόλια για ξεκάρφωμα; !!!!!

Επί τη ευκαιρία ας ανεβάσω και κάτι άλλο που μόλις το είχα δει πρώτη φορά γέλασα.

κατά την είσοδο

και μπαίνοντας

Αυτή η εικόνα είναι από άσκηση μου!!!

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Εάν κάποιος συνάδελφος συγκεντρώσει ασκήσεις αντιγράφοντας αναρτημένες, ας βάλει πάνω το όνομα του και στο τέλος το email του. Πρέπει όμως σε κάποιου είδους πρόλογο να αναφέρει την προέλευση. Έστω χωρίς λεπτομέρειες. Ας μην γράψει ότι η άσκηση της σελίδας 16 είναι του Διονύση Μάργαρη, η της 23 του Βασίλη Δουκατζή κ.λ.π.

Ας αναφέρει τα ονόματα ή έστω ας αναφέρει ότι συνελέγησαν ασκήσεις από την ιστοσελίδα ……

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να υπάρξει απάντηση από τον συνάδελφο.

Μαλάμης Γρηγόρης

Διονύση καλησπέρα.

Με λίγο ψάξιμο στη σελίδα του εν λόγω “συναδέλφου” εντόπισα κλοπή από αρχεία των Παπασγουρίδη, Δουκατζή, Τσούνη , Πρωτοπαπά και άλλων.

Βιομηχανία κλοπής είναι η σελίδα του.

Χρήστος Αγριόδημας
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα σε ολους

Θα συμφωνήσω με τον Γιαννη. Δεν χρειάζεται να αναφέρει ονομαστικα το όνομα καθενός αρκεί πιστευω το όνομα ylikonet. Από την άλλη όλοι μας θέλω να πιστεύω το κάνουμε για την προώθηση της φυσικής και πρώτος από όλους ο Διονύσης και όχι για προσωπική προβολή.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ακόμη και άλλο όνομα που έβαλε σε όλες τις αναρτήσεις τις δικές μου. Καλό θα ήταν να αναφερθεί η ιστοσελιδα αφού δεν το έκανε είναι δικό του θέμα. επιπλεον όλοι γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή που εκτιθεμεθα είτε το αρχείο το έχει σε κλειδωμένο pdf είτε σε ότι άλλο μπορεί κάποιος να το γράψει εκ νέου. Αλλωστε τον εαυτό του πρώτα από όλα εκθετει και ξεγελά

Αποστόλης Παπάζογλου
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα σε όλους.

Το να μοιράζεσαι, είναι καλό για όλους.

Το να οικοιοποιείσαι δουλειές άλλων χωρίς την παραμικρή αναφορά, δεν είναι καλό για κανένα.

Συμφωνώ ότι μια απάντηση είναι προσδοκόμενη…

Βασίλειος Μπάφας

Καλημέρα σε όλους και καλό τριήμερο.

 

copy  v  clopy

 

Χρησιμοποιώ ασκήσεις και του Διονύση και άλλων συναδέλφων αυστηρά και μόνο στη διδασκαλία μου σε μαθητές, γιατί είναι πολύ αξιόλογες.

Όμως εδώ στο site το δηλώνω Διονύση, Νεκτάριε, … θα τη χρησιμοποιήσω

Δεν τις οικειοποιούμαι για δικές μου. Το αντίθετο, τονίζω ότι είναι από το υλικονέτ και πολλές φορές και το όνομα του συναδέλφου.

Αν από τα λίγα που αναρτώ κάποιος συνάδελφος χρειάζεται κάτι για διδασκαλία του, ελεύθερα, το θεωρώ τιμή μου και δε χρειάζεται καμία αναφορά στο όνομά μου

Τίνα Νάντσου
2 έτη πριν

Δεν συμφωνώ ότι αρκεί μόνο η αναφορά στο ΥΛΙΚΟΝΕΤ αγαπητοι συνάδελφοι.

Πρεπει να αναφέρεται ο συγγραφέας γιατί αυτός ειναι ο δημιουργός , υποχρεωτικά. Υπαρχουν πνευματικά δικαιώματα. Προσφέρουμε την δουλειά μας δωρεάν αλλα δεν την χαρίζουμε.

Παρακαλώ θα ήθελα να γνωριζω απο ποιον έγινε η κλοπή υλικού και σε ποιο σαιτ γίνεται αυτό. Ο μόνος τροπος να σταματήσει η κλοπή είναι η δημόσια αναφορά. Αυτο θα κανει και αλλους να το σκεφτουν όταν κλεβουν.

 

Εμμανουήλ Λαμπράκης

Καλησπέρα

Πρόκειται για κατάπτυστη ενέργεια εκ μέρους του συγκεκριμένου κυρίου που με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο οικιοποιείται τη δουλειά συναδέλφων. Είναι φοβερά άσχημο συναίσθημα να βλέπεις ότι κάτι που το θεωρείς στα σύγουρα “δικό σου” το έχει βαφτίσει δικό του κάποιος άλλος.

Να το πω και διαφορετικά κάνοντας μια αντιστοίχιση – μεταφορά:

Μπαίνεις στο κτηματολόγιο να δηλώσεις ένα δικό σου χωράφι και σου ‘ρχεται κεραμίδα βλέποντας πως ήδη το έχει δηλώσει κάποιος άλλος! …..Το κτηματολόγιο “τρέχει” ήδη σε κάποιες περιοχές εδώ και μαζί με αυτό τρέχω και εγώ….. και, για να είμαι ειλικρινής δε συνέβη μέχρι στιγμής σε μένα αυτό που προανέφερα.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Δεν κρύβω ότι αρχικά στεναχωρήθηκα ελαφρώς.

Οι δικές μου δεν του αρέσουν, σκέφτηκα. Αισθάνθηκα ως πιτσιρικάς που δεν τον προσκαλούν τα άλλα παιδιά να παίξει μπάλα μαζί τους.

Ψάχνοντας όμως βρήκα μία σχετική με “δεξαμενές, βρύσες, νερά”.

Η στενοχώρια εξαφανίστηκε πάραυτα.

Ευχαριστώ τον συνάδελφο για την επιλογή.

Την συγκεκριμένη δεν την υπέγραψε, κάτι που αν έκανε δεν θα με πείραζε καθόλου. Ίσως θα χαιρόμουν περισσότερο διότι θα συμπέραινα πως του αρέσει πολύ.