Η Φυσική του πώς να κερδίζεις στο τσούγκρισμα των αυγών

Η Φυσική του πώς να κερδίζεις στο τσούγκρισμα των αυγών!
Τι αυγό να διαλέξω, μεσαίο ή μεγάλο; Να χτυπήσω με δύναμη ή να παίξω passive-aggressive; Αν πάρω αυγό στρουθοκαμήλου θα με καταλάβουν;
Πολλές ερωτήσεις κατακλύζουν το μυαλό σου πριν τσουγκρίσεις αυγά με την οικογένειά σου.
Η φυσική όμως έρχεται να δώσει την λύση!

Η λύση εδώ

 

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
9 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Χαράλαμπος Κασωτάκης

Η Φυσική έχει μυστικά (αυγό μετρίου μεγέθους και μέτρια δύναμη). Ναι μεν οι δυνάμεις έχουν ίσα μέτρα αλλά έχουν διαφορετικά αποτελέσματα από σώμα σε σώμα. Άρα χρειάζεται μέτρια δύναμη, σφίξιμο, και κίνηση αντίθετα από το άλλο αυγό.

Επίσης υπάρχει και η χημεία. Αν βάψετε σε στρώσεις με σπρέι γράφιτι το αυγό θα σπάσει όλα τα υπόλοιπα. Προσοχή όμως μην το φάτε γιατί θα δηλητηριαστείτε. Το τσόφλι του αυγού είναι μερικώς περατό για αυτό και το πλύσιμο των αυγών δεν προσφέρει πολλά σε καθαριότητα.
 

Ακόμα υπάρχει και η βιολογία. Αν πάρετε  π.χ. αυγό πάπιας θα σπάσετε τα υπόλοιπα καθώς έχει παχύτερο τσόφλι και δεν διαφέρει πολύ σε μέγεθος.

Εκτός από τη βιολογία και τη Χημεία υπάρχει και η…. ιστορία. Συγκεκριμένα η παλιά ιστορία του πόντου: Οι πιο μερακλήδες παλιά στο Πόντο έβαφαν αυγά φραγκόκοτας (ταϊγάνας ωβά) ή έφτιαχναν τσιχτσιράνα ωβά (ή τζιχτζιράνα ωβά ή τσιχτλιρένα ωβά). Πρόκειται για τα «ειδικά» αυγά της Λαμπρής τα οποία έμπαιναν μέσα στη χόβολη για τουλάχιστον μία μέρα.Η μύτη ήταν η μοναδική που εξείχε· τα αυγά σιγοψήνονταν και το περιεχόμενό τους (ασπράδι και κρόκος) συγκεντρωνόταν στη μύτη και γίνονταν μαύρο και σκληρό σαν πίσσα.

Ο Γ. Κ. Χατζόπουλος,  στην Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού Ελληνισμού, γράφει ότι τα συγκεκριμένα αυγά (που ονομάζονται και «μπογμάδες») αποκτούσαν τόση στερεότητα που ήταν αδύνατο να σπάσουν σε μια αυγομαχία με «κανονικά» αυγά. Η λέξη μπογμάς χρησιμοποιείται και με μεταφορική σημασία, για τον κοντόχοντρο άντρα. Χαρακτηριστική ήταν η φράση «αμόν μπογμάς έν’ ατός», η οποία συνήθως αποτελούσε μια μορφή κατηγορίας για τους υποψήφιους γαμπρούς.

Καλό πάσχα σε όλους.

Κατερίνα Αρώνη
29/04/2019 12:01 ΠΜ

Δηλαδή παίρνεις ένα αυγό πάπιας σπας όλα τα αυγά των άλλων και μετά κάνεις την πάπια;

Χρόνια πολλά!!no

Βαγγέλης Κουντούρης

καλά έχετε μείνει πίσω όλοι,

και ευτυχώς που μερικοί δεν γίναμε τυχαία Πειραματικοί και θα σας σώσουμε…

δραστηριότητα:

α. αρκετές μέρες πριν το Πάσχα, για να μην κινήσουμε υποψίες, πραγματοποιούμε έρευνα στην παραλία της περιοχής

β. επιλέγουμε μερικά βότσαλα μεγέθους και σχήματος αυγού, χωρίς χαρακιές, μακάρι και λεία

γ. δεν το λέμε σε κανέναν και κρύβουμε τα βότσαλα από κακά μάτια

δ. όταν γίνεται η βαφή των αυγών στο σπίτι, “δωροδοκούμε” την βάφουσα τα αυγά, αποκαλύπτοντάς της, δήθεν, με ποιον “τα έχει” η κόρη της απέναντι, η χαμηλοβλεπούσα ντε, την ορκίζουμε να κρατήσει το μυστικό και επιτυγχάνουμε να μας βάψει με την ίδια μαεστρία και τα βότσαλά μας

ζ. με τη σύμφωνη γνώμη της επιλέγουμε το βαμμένο βότσαλο που είναι “ίδιο” με βαμμένο αυγό

στ. παίρνουμε το επιλεγμένο βότσαλο, το ασφαλίζουμε, και κρύβουμε σε κατάλληλο μέρος τα υπόλοιπα, μην τυχόν και πέσουν στα χέρια κάποιου “αντιπάλου”…

η. την ημέρα του Πάσχα φροντίζουμε να έχουμε στη μία τσέπη μας τον “θησαυρό”, εννοείται, καθώς και άλλα δυο-τρία “φυσιολογικά” αυγά στην άλλη

θ. προκαλούμε διαρκώς για μονομαχία αυγών, χρησιμοποιούμε αρχικά τα “φυσιολογικά” αυγά, χάνουμε συνέχεια, “μύτη” και “κώλο”, κοιμίζουμε κανονικά τους αντιπάλους, μέχρι που προκαλούμε και τη συμπάθεια “ο καημένος όλο χάνει φέτος, δεν είναι η χρονιά του, ενώ πέρυσι…”, χμ, απόδειξη ότι δεν κατάλαβαν το “κόλπο” πέρυσι…

ι. και τότε, ε, και τότε, βγάζουμε τον “θησαυρό”, τάχα μου “ας δοκιμάσω και το τελευταίο αυγό, δεν έχω άλλο”, οπότε και σαρώνουμε, δεν αφήνουμε “μύτη” και “κώλο”, τα σπάμε όλα νικάμε τους πάντες και το φιλοθεάμον κοινό μας αναγνωρίζει ως πρωταθλητή, άξιο όπως και πέρυσι…

άντε και του χρόνου…

Χρόνια Πολλά

(αφιερώνεται στη φίλη μου την Τίνα, διότι με “κέντρισε”, αλλά και διότι είναι, επίσης, Πειραματικός)

 

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Τίνα. Χρόνια πολλά. Ωραίες συμβουλές, αλλά νομίζω ότι ο Βαγγέλης περιγράφει μέθοδο με υψηλά ποσοστά επιτυχίας… Βαγγέλη υπάρχει απλούστερη μέθοδος:

comment image

Τελευταία διόρθωση1 έτος πριν από Διονύσης Μάργαρης
Βαγγέλης Κουντούρης

Χρόνια Πολλά σε όλους

υπάρχει, Ανδρέα, είναι το ξύλινο αυγό, "παραγγελιά" σε μάστορα, γνωστό από παλιά,

αλλά αφενός δεν "κλέβω" ιδέες άλλου και αφετέρου οι μάστορες εύκολα φλυαρούν…