Οικολογική διαφοροποίηση και οδική σήμανση

Οι δυο πινακίδες στο Τρίκερι

Φεύγοντας απ’ το (νέο) Τρίκερι για τον Βόλο, μετά την παράκαμψη για Αλογόπορο και Παλαιό Τρίκερι ή Νησί, αντιμετωπίσαμε προειδοποιητική πινακίδα για την διέλευση μεγάλων παραγωγικών ζώων.

20190809-144558

Στο πίσω μέρος της πινακίδας υπάρχει μια ακόμα, εφαπτόμενη της προηγούμενης, που ενημερώνει για την διέλευση και εξωτικών μαρσιποφόρων.

20190810-103855

Πρόκειται για εισαγωγή νέων ειδών από αυστραλούς ομογενείς;

Μήπως αποτελεί “παιγνίδι” των γηγενών με τους “ωκεάνιους” συγγενείς τους, που επισκέπτονται την πατρώα γη;

Ενδεχομένως κάτι άλλο που δεν το φαντάζεσαι;

Αυτοί που έβαλαν σημάδι τις δυο πινακίδες, στόχεψαν αποκλειστικά τις αγελάδες ενώ τους διέφυγε το καγκουρό.

Πάντως, εμείς δεν συναντήσαμε κανένα!

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
6 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Βασίλης Δουκατζής
Διαχειριστής
12/08/2019 10:05 ΜΜ

Καλησπέρα Γιώργο!

Είσαι Βόλο και δεν λες μια κουβέντα;

Εγώ πάντως πέρυσι που πέρασα από κει δεν τις είδα (οπότε από παρατήρηση μηδέν!!!!!).

Πάντως το φαινόμενο της σκοποβολής σε πινακίδες όπως βλέπεις δεν είναι Κρητικό φαινόμενο, ευδοκιμεί και αλλού …..

Καλά να περνάς!

Πρόδρομος Κορκίζογλου

Καλημέρα Γιώργο και καλώς ήρθες στο κλεινόν άστυ!!

Εικάζω για την οδική σήμανση με την αγελάδα και το καγκουρό, ότι την πινακίδα την έφερε ομογενής εξ Αυστραλίας, που ίσως είχε τραυματική(!) εμπειρία από τους στενούς δρόμους του Πηλίου, και δη του δρόμου προς το Τρίκερι!!

Όσο για αυτό που επισήμανε ο Βασίλης, όπου οι κυνηγοί με φλόμπερ προτίμησαν ως σημάδι την αγελάδα και όχι το καγκουρό, νομίζω λόγω .. μεγαλύτερου μεγέθους αφ'ενός, και αφ'ετέρου θα είχαν τραυματική εμπειρία από αγελάδες και όχι από καγκουρό!! Ίσως και να εξέφρασαν τον υποσυνείδητο πόθο τους να δουν στις πλαγιές του Πηλίου τα συμπαθή μαρσιποφόρα, μια και οι Κένταυροι ζήσανε σε προϊστορικές εποχές,…

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Γιώργο. Η ταμπέλα μπορεί να είναι παράθυρο στο μέλλον, αφού
"Υπάρχουν δεκάδες είδη καγκουρό και το μεγαλύτερο είναι 180 φορές πιο βαρύ από το μικρότερο. Ζουν σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον τους στην Αυστραλία. Τώρα, οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή αναδεικνύουν άλλη μία σημαντική, «πράσινη» πτυχή τους: τα καγκουρό δεν εκλύουν στην ατμόσφαιρα τόσο μεθάνιο όσο τα βοοειδή. Έτσι, μια νέα μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα πως η εκτροφή καγκουρό, αντί βοοειδών, θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το κρέας των καγκουρό είναι εξαιρετικά εμπορικό στη Ρωσία, τη Γερμανία και την Κορέα και η γεύση του, που θυμίζει το τρυφερό κρέας ελαφιού, θα μπορούσε να αποκτήσει περισσότερους οπαδούς. Οι θαυμαστές του όμως δεν θα ένιωθαν καθόλου άνετα με ένα χάμπουργκερ, για παράδειγμα, που αντί για βοδινό θα περιέχει κρέας καγκουρό".

Πηγή https://www.tanea.gr/2008/08/12/greece/kseni-efimerida-kagkoyro-anti-bodiwn/