Η πορεία του δικτύου και μια παράκληση!

Καλημέρα συνάδελφοι και καλή σχολική χρονιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, για την καθημερινή συμμετοχή στο δίκτυό μας, το οποίο για πρώτη φορά το καλοκαίρι, έπιασε τέτοια επισκεψιμότητα.

Μπορείτε να δείτε τις εικόνες για Ιούλιο- Αύγουστο πέρσι και φέτος.

 

Η εικόνα ανόδου επιβεβαιώνεται και από τους  δύο προηγούμενους μήνες, που παραδοσιακά έχουμε τις μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (εξετάσεις γαρ…).

 

Η έντονη όμως δραστηριότητα επιφέρει και άλλα αποτελέσματα. Δείτε την παρακάτω εικόνα, το χώρο που καταλαμβάνει το δίκτυό μας και την κυκλοφορία του στις 6 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Για σύγκριση να πω μόνο, ότι στην ning φτάσαμε τα 10GΒ μετά από 6+ χρόνια λειτουργίας, ενώ τώρα είμαστε (ούτε για τρία χρόνια…) στα 13GΒ περίπου… Όσον αφορά την κυκλοφορία θα φτάσουμε τα 60GB το Σεπτέμβρη (τον Αύγουστο είχαμε 66 GB…) όταν μια μέση κυκλοφορία έφτανε πριν κάνα χρόνο, στα 30-40GB το μήνα.

Υπενθυμίζω ότι έχουμε αγοράσει από την TopHost απεριόριστο χώρο και κυκλοφορία, αλλά όσο αυξάνεται ο όγκος του δικτύου, τόσο περισσότερο θα καθυστερεί το άνοιγμα των σελίδων και γενικά γίνεται …βαρύτερο.

Γι΄ αυτό θα παρακαλούσα όλους τους φίλους, να ρίξουν μια ματιά, σε δυο προηγούμενες συστάσεις:

1) Πού ανεβάζουμε αρχεία pdf ή Word; Η απάντηση στο:

Το Google Drive.

Όπου προτείνεται το ανέβασμα αρχείων στο Google Drive. Μπορείς κάποιος φίλος να επιλέξει εναλλακτικό χώρο (Dropbox, onedrive…) χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά ας χρησιμοποιήσει κάθε φίλος ένα δικό του cloud για το ανέβασμα των αρχείων και όχι το δίκτυο.

2) Πού ανεβάζουμε εικόνες; Διαβάστε:

 Εικόνα σε σχόλιο

και προσπαθήστε συνάδελφοι να το εφαρμόσετε.

Ελπίζοντας ότι τα παραπάνω θα διαβαστούν και θα εφαρμοστούν, να ευχηθώ περισσότερες αναρτήσεις, από περισσότερους φίλους…

(Visited 741 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
8 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Και για την συν-γραφή

Διονύσης…

Βαγγέλης Κουντούρης

…και εκ μέρους του Αβερέλ Ντάλντον, του αγαπημένου

δεν κατάλαβα τίποτα, Βαγγέλης,

άρα θα εξακολουθήσω να κάνω τα ίδια, μάλιστα…

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Γεια σου Βαγγέλη.

Εσύ δεν χρειάζεσαι να κάνεις κάτι, αφού τα αρχεία τα ανεβάζεις στο Google Driveheart

Βαγγέλης Κουντούρης

αλήθεια; δεν το είχα πάρει μυρωδιά, Διονύση, αυτό το Google Drive, ανέβηκα κατηγορία άρα; απόφοιτος Δημοτικού ή πήραν τα μυαλά μου αέρα;

Γιάννηs Κυρίκοs
3 έτη πριν

Καλησπέρα Διονύση και σε όλουs τουs φίλουs του ylikonet.H μεγάλη απήχηση και αποδοχή του ylikonet αποτυπώνεται πράγματι στουs αριθμούs που έδωσεs.Aυτό όμωs ενέχει και πολλούs κινδύνουs.Kάποιοι προσποιούμενοι τη συμμετοχή τουs στο δίκτυο έχουν ωs σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση ανάμεσα στα μέλη εξαπολύονταs αναίτιεs επιθέσειs σε συναδέλφουs που έχουν προσφέρει τα μέγιστα.Ο σκοπόs τουs είναι να πλήξουν το ylikonet.Eίναι τα γνωστά τρολ.Ο πιο ασφαλήs τρόποs για να σταματήσουν είναι να τουs αγνοήσετε αν καταλάβετε τέτοια πρόθεση.

Αράβας Γεώργιος
3 έτη πριν

Συγχαρητήρια και πάλι στο Διονύση….εμπνευστή αλλά και όλους όσους συμμετέχουν ενεργά και μη!

Το forum αυτό είναι μοναδικό στην Ελλάδα σε αυτά που προσφέρει….είναι μια συνάντηση φυσικών απ ολη την Ελλάδα αλλά και μαθητών.

Είμαι ευγνώμων για αυτό το δημιούργημα!Το παρακολουθώ απο το 2008 (ώς dmargaris blogspot)

Με βοήθησε απίστευτα ως φυσικό!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ που προσφερουν!!!!

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Καλημέρα Γιάννη και Γιώργο και καλή Κυριακή.

Σας ευχαριστώ για το σχολιασμό.

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Τι κατηγορία βάζουμε σε μια δημοσίευση που κάνουμε στο δίκτυο;

Ας δούμε τι κατηγορίες μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε. Ας δούμε την εικόνα (η δεύτερη στήλη στην πραγματικότητα είναι κάτω από την πρώτη)

-Η κύρια κατηγορία "Δημοσιεύσεις" δεν επιλέγεται ποτέ. Υπάρχει για άλλους λόγους (εμφάνισης των δημοσιεύσεων με έναν τρόπο…)

– Υπάρχουν τρεις "μεγάλες υποκατηγορίες": Ομάδα Α, Ομάδα Β και Φόρουμ.

  • Η ομάδα Α περιλαμβάνει υποκατηγορίες που αποδίδονται σε αναρτήσεις (διδακτικό υλικό) οι οποίες απευθύνονται και σε μαθητές.
  • Η Ομάδα Β περιλαμβάνει Άρθρα, όπου δεν απευθύνονται σε μαθητές (μια μελέτη με ανώτερα μαθηματικά για κάποιο θέμα Φυσικής…) και όλα τα υπόλοιπα που βλέπετε στην εικόνα.
  • Το φόρουμ είναι αυτό που λέει το όνομα. Η κατηγορία αποδίδεται σε θέματα που μπαίνουν για συζήτηση.

Κάθε δημοσίευση παίρνει ΜΙΑ κατηγορία (κατ΄εξαίρεση μπορεί να πάρει και την κατηγορία "Ομάδα Β" αν θέλουμε να εμφανιστεί με δεξί και αριστερό sidebar).