Είναι ο μοναδικός πλανήτης που έχουμε..

Καταπολεμήστε την κλιματική κρίση και σώστε τη Γη. Αυτή ήταν η έκκληση που έκανε ένας από τους βραβευμένους με Νόμπελ Φυσικής για αυτή τη χρονιά λέγοντας ότι η ιδέα ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αποφύγουν τη ζωή στον πλανήτη μας και να ζήσουν σε άλλα ηλιακά συστήματα είναι ακραία και μη ρεαλιστική.

Ο Ελβετός αστρονόμος Ντιντιέ Κελόζ, ο οποίος μοιράστηκε το Νόμπελ Φυσικής για το 2019 για την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη που κινείται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι ηλιακού τύπου, είπε ότι έχει ακούσει το επιχείρημα κατά της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής επειδή ”δεν έχει σημασία αφού, σε κάθε περίπτωση, θα εγκαταλείψουμε τη Γη κάποια στιγμή”.

“Θεωρώ ότι αυτό είναι απλώς ανεύθυνο…γιατί τα αστέρια ηλιακού τύπου είναι τόσο μακριά. Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να τρέφουμε καμία ελπίδα, σοβαρή ελπίδα, ότι θα φύγουμε από τη Γη”, είπε ο Κελόζ σε συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη όπου πρόκειται να παραλάβει το μερίδιό του από το χρηματικό βραβείο που συνοδεύει το Νόμπελ ύψους σχεδόν 823.000 ευρώ, την ερχόμενη εβδομάδα.

“Οπότε καλύτερα να περάσουμε τον χρόνο μας και να καταναλώσουμε την ενέργειά μας προσπαθώντας να την φτιάξουμε αντί να προσπαθούμε να φανταστούμε ότι θα…την καταστρέψουμε και θα την εγκαταλείψουμε”, πρότεινε.

Ορισμένοι επιστήμονες, περιλαμβανομένου του αείμνηστου Στίβεν Χόκινγκ, έχουν υποστηρίξει ότι απειλές όπως ο πυρηνικός πόλεμος και η κλιματική αλλαγή είναι τόσο σοβαρές ώστε ο άνθρωπος να χρειαστεί τελικά να εγκαταλείψει τη Γη προκειμένου να επιβιώσει ως είδος.

Ο Βρετανός Στάνλεϊ Γουίτινγχαμ, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Χημείας για το 2019 μαζί με τον Αμερικανό Τζον Γκούντιναφ και τον Ιάπωνα Ακίρα Γιοσίνο για την ανάπτυξη των μπαταριών ιόντων λιθίου, δήλωσε ότι για την κλιματική κρίση απαιτείται μια πραγματιστική προσέγγιση.

“Πρέπει να κάνουμε σοφά βήματα και να έχουμε κάποιες λύσεις στο μυαλό μας. Θεωρώ ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου πρόκειται να βοθήσουν στον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, περιλαμβανομένων των μεγάλων φορτηγών, και στις ΗΠΑ ήδη βοηθούν στην αντικατάσταση των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από άνθρακα με εκείνα της παραγωγής αιολικής και ηλιακής”, είπε ο Γουίτινχαμ στην ίδια εκδήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 144 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Βασίλειος Μπάφας
1 έτος πριν

Λίγα νούμερα

Δευτερόλεπτο φωτός: 300.000.000 μέτρα (ΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΦΟΡΕΣ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ)

Η απόσταση Γης-Σελήνης είναι ένα δευτερόλεπτο και 25 εκατοστά φωτός.

Το φως χρειάζεται 8 ΠΕΡΙΠΟΥ λεπτά να φτάσει από τον Ήλιο στη Γη.

Ημέρα φωτός: 25.902.068.371.200 μέτρα  ΕΙΝΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

Έτος φωτός: 9.460.730.472.580.800 μέτρα  ΕΙΝΑΙ 18.250 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

Το κοντινότερο σε μας αστέρι (ήλιος), ο Εγγύτατος Κενταύρου, βρίσκεται σε απόσταση 4,22 ετών φωτός.  

ΕΙΝΑΙ 77.000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

Το κέντρο του Γαλαξία ΜΑΣ απέχει περίπου 28.000 έτη φωτός.

ΕΙΝΑΙ 500.000.000 (ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

για σύγκριση:

    Οι δεινόσαυροι κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για πάνω από 160 εκατομμύρια χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν 230 εκατομμύρια χρόνια, εξαφανίστηκαν πριν 65 εκατομμύρια χρόνια. Ο άνθρωπος υπάρχει στη γη λιγότερο από τρία εκατομμύρια χρόνια

Η διάμετρος του Γαλαξία μας είναι περίπου 100.000 έτη φωτός.

Ο κοντινότερος σε μας γαλαξίας, ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας, απέχει από τον δικό μας περίπου 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός.

 

ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ:

Οι αποστάσεις μέχρι τα πιο μακρινά σημεία του Σύμπαντος που έχουμε παρατηρήσεις είναι περίπου 92 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Το φως όμως από τους πιο μακρινούς γαλαξίες που μπορούμε να παρατηρήσουμε έφυγε από εκεί πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια. Οι δυο αριθμοί διαφέρουν γιατί σε αυτά τα 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια η απόσταση ανάμεσα σε μας και τους γαλαξίες αυτούς μεγάλωσε λόγω της διαστολής του Σύμπαντος.

Kepler 186f: Η εξαδέλφη της Γης

Ο εξωπλανήτης Kepler 186f είναι ο πρώτος που εντοπίζεται στο μέγεθος της Γης και στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» -όπου, δηλαδή, δεν επικρατεί υπερβολική ζέστη ή υπερβολικό κρύο και όπου οι θερμοκρασίες επιτρέπουν να συντηρηθεί νερό σε υγρή μορφή, καθιστώντας δυνατό να φιλοξενήσει ζωή.

Είναι λίγο μεγαλύτερος από τη γη και λίγο πιο κρύος, αλλά ο εξωπλανήτης που εντοπίστηκε 500 έτη φωτός μακριά από τη Γη φαίνεται πως είναι ό,τι πιο κοντινό στη Γη έχουν ανακαλύψει οι αστρονόμοι.

500 ΕΠΙ 18.250 ΙΣΟΝ ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ!!!

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε πλανήτη για να τον κατοικήσουμε και να αλληλεπιδρούμε σε λογικούς χρόνους γήινου πολιτισμού.