Κριτήρια αξιολόγησης Φυσικής Γ΄ … 6o

Δύο ομογενείς ράβδοι ΑΒ και ΒΓ ίσων μηκών ℓ, και μάζας Μ η κάθε μία συνδέονται με λεία άρθρωση στο σημείο Β, όπως δείχνεται στο διπλανό σχήμα. Η άρθρωση Β συνδέεται με ιδανικό ελατήριο το άλλο άκρο του οποίου είναι ακλόνητα στερεωμένο σε οροφή. Αρχικά το σύστημα των ράβδων σχηματίζει ισόπλευρο τρίγωνο με το οριζόντιο δάπεδο και το ελατήριο έχει το φυσικό του μήκος. Αφήνουμε το σύστημα των ράβδων ελεύθερο (χωρίς αρχική κινητική ενέργεια) και παρατηρούμε ότι αυτό ακινητοποιείται ακριβώς τη στιγμή που τα σημεία Α, Β και Γ γίνονται συνευθειακά. Μεταξύ των ράβδων και του οριζοντίου δαπέδου δεν υπάρχουν τριβές, ενώ η μάζα της άρθρωσης είναι αμελητέα. Δίνεται η ροπή αδράνειας ομογενούς ράβδου ως προς άξονα κάθετο στη ράβδο διερχόμενο από το κέντρο μάζας της ΙCM = (1/12)Μℓ2 και η επιτάχυνση της βαρύτητας g. Να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα συναρτήσει των δεδομένων μεγεθών της άσκησης και μόνον.

Η συνέχεια εδώ:
Fysiki_lykeioy_6_NEW_MATERIAL_fully_corr

(Visited 2,345 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
7 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
1 έτος πριν

Καλημέρα Παντελή και καλή χρονιά. Με υγεία και προκοπή!

Το διαγώνισμα είναι για μαθητές, αλλά στην ύλη τους δεν είναι ούτε η δύναμη Lorenz ούτε η αυτεπαγωγή.

Μήπως να αφαιρούσες τις αντίστοιχες ερωτήσεις;

Πρόδρομος Κορκίζογλου

Καλημέρα Παντελή και καλή χρονιά.

Ευχαριστούμε για το κριτήριο , που αξιολογεί μάλλον φοιτητές ή υποψηφίους που έχουν στόχο να σπουδάσουν Φυσική!! Όπως είπε και ο Διονύσης, αρκετά θέματα είναι εκτός της εξεταστές ύλης των Πανελλαδικών, οπότε δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για δοκιμασία υποψηφίων!

Αυτό όμως δεν μειώνει το πόνημά σου, που ομολογώ ότι το επιμελήθηκε πάρα πολύ καλά!!!

Αρκετά θέματα θα μπορούσαν να τεθούν σε Διαγωνισμό Φυσικής, και να διακρίνουν τους καλύτερους , ή αυτούς που έχουν μια έφεση να μάθουν, ανεξάρτητα από εξετάσεις Πανελλαδικών, επειδή είναι εραστές της Φυσικής!!

Να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς, υπάρχουν πάντα ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μάθουν και κάτι παραπάνω! 

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
1 έτος πριν

Καλημέρα Παντελεήμονα.

Εύλογα ερωτήματα, αλλά ποιος να τα απαντήσει;

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς…

Σπύρος Τερλεμές
1 έτος πριν

Καλησπέρα κ.Παντελή, 

Πολύ ωραίο διαγώνισμα σας!

Στο τρίτο ερώτημα παραθέτω και έναν άλλο τρόπο υπολογισμού της επαγώμενης διαφοράς δυναμικού, με χρήση δυνάμεων Lorentz δεδομένου ότι όπως έχω γράψει και σε άλλη εργασία, όταν το κύκλωμα είναι ανοιχτό για την χρήση Faraday πρέπει να θεωρήσουμε κλειστή επιφάνεια…..

Βλέπουμε ότι η έκφραση της ΗΕΔ για τυχαίο αγωγό, όταν τα σημεία Α και Δ ταυτίζονται, ήτοι το κύκλωμα κλειστό, δίνει μηδενικό αποτέλεσμα. Δηλαδή μηδενική ΗΕΔ. Αντίστοιχα από τον νόμο του Faraday εφόσον η ροή δεν μεταβάλλεται, η ΗΕΔ είναι πάλι μηδέν. Άρα στα ερωτήματα Γ.3 που συνδέουμε αγωγό στα ΑΔ πως θα έχουμε ρεύμα, όπερ οι υπολογισμοί που ακολουθούν?