Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Σωτήριο έτος 1231

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Σωτήριο έτος 1231…όχι τι έτος έχουμε…; Α ναι, 2020. Και όμως στο περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων φυσικών βλέπουμε άρθρο το οποίο ξεκινά ως εξής:

“Οι φοιτητές των τμημάτων φυσικής των Πανεπιστημίων, οι μαθητές Λυκείου κλπ, με την εκτέλεση του απλού αυτού πειράματος που κοστίζει ελάχιστα χρήματα, εύκολα μπορούν να αποδείξουν, ότι η θεωρία της Σχετικότητας είναι λάθος!”

Και προχωράει αναφέροντας δυο αξιώματα της Ειδικής Θεωρία Σχετικότητας και πως αποδεικνύεται ότι κανένα εκ των δυο “δεν ισχύει μέσα στη φύση”.

Το θέμα με ισχυρισμούς αυτού του τύπου στη φυσική είναι το ίδιο με αντίστοιχες δηλώσεις στο πλαίσιο της εξελικτικής θεωρίας. Αν υπήρχαν όντως αποδείξεις που καταρρίπτουν μια εδραιωμένη επιστημονική αρχή όπως η θεωρία της εξέλιξης ή η Ειδική Θεωρία Σχετικότητας, αυτές οι αποδείξεις θα έπαιζαν νυχθημερόν σε κάθε site, επιστημονικό κανάλι και σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα το ξέραμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την επικοινωνία της επιστήμης μέσα σε λίγα λεπτά πόσο μάλλον άτομα που ασχολούνται με τη φυσική επαγγελματικά. Το να υπάρχει λοιπόν τέτοια απόδειξη θαμμένη μόνο στο περιοδικό της ΕΕΦ είναι πρακτικά αδύνατο….

πηγή.

(Visited 3.778 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
50 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Γιώργο δεν υπάρχουν ποιητές, συγγραφείς κ.λ.π.

Μόνο «εμείς» υπάρχουμε. Οι μεγάλοι των Γραμμάτων αξία έχουν μόνο όταν επιβεβαιώνουν εμάς, τους μόνους υπάρχοντες.  Όταν πουν κάτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Να πούμε:

-Είδες τι είπε η……;

Δια του λόγου το αληθές:

 Περιμέναμε από μια διακεκριμένη ποιήτρια κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρωπιστικό; Κάτι φωτεινό που θα βοηθούσε τη συνύπαρξη με τους μετανάστες, που θα μαλάκωνε τους ανθρώπους; Λάθος μας.

Σα να λέμε:

-Δεν μας είναι χρήσιμη!

Όταν δεν μας είναι χρήσιμος κάποιος…. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε.

Γράφει ο Ρίτσος για την χορευτική κίνηση των τάνξ;

-Σιγά τον ποιητή! Καμία σχέση με τον Ελύτη ή τον Σεφέρη!

-Βρε ούτε με τον Δροσίνη λέω εγώ!

Τις ξεχάσαμε τις αηδίες επειδή πέρασαν 38 χρόνια από τότε;

Εμείς μόνο υπάρχουμε, οι ξιφουλκούντες υπέρ της διαφορετικότητας. Αρκεί φυσικά η διαφορετικότητα να είναι αυτή που εμείς εννοούμε προφέροντας «διαφορετικότητα».

Γιώργο γεράσαμε και δεν καταλάβαμε πως μόνο εμείς είμαστε. Οι λογοτέχνες είναι καλοί μόνο εφ’ όσον και όσο είναι χρήσιμοι.

Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

Γιάννη,

συνεπής με τον αποστασιοποιημένο από την πολιτική ορθότητα τρόπο που αντιμετωπίζεις εκείνο το δημοσίευμα του Physics News που κατηγορήθηκε ως σεξιστικό, είναι και η προσφυγή (και) στη σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ της ΕΕΦ,

παρακάμπτω την πολεμική προς την ΕΕΦΕΕ, που δεν ενδιαφέρει την ανάρτηση

και παραθέτω ένα στοιχείο που αγνοούσα και δεν έχει αναφερθεί στη μέχρι τώρα συζήτηση

η ΕΕΦ λοιπόν ισχυρίζεται, ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν είναι πρόσφατο, αλλά έχει ανασυρθεί από ένα Physics News του 2014

η απουσία διαδικτυακών ιχνών του συγκεκριμένου περιοδικού δεν μου έδωσε την ευκαιρία  να διασταυρώσω τον ισχυρισμό

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Τίνα Νάντσου
2 έτη πριν

Στο 1:17:20 ο αντιπρόεδρος της Ένωση Ελλήνων Φυσικών κ Π. Φιλντίσης στην ΕΡΤ, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…
Νιώθω ντροπή που ως φυσικός έχω τέτοια εκπροσώπηση. Μας αξίζει κάτι καλύτερο.

https://webtv.ert.gr/promo/24fev2020-syndeseis/?fbclid=IwAR0BypAuyhIFrJf2UNV7aUmX1vObGx8ixqHSIoMtJo3f0BAVWoMA7PY3hQY