Η επιστροφή στα σχολεία.

Επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές της Γ΄τάξης Λυκείου στα σχολεία τους.

Θα ήθελα να  μεταφερθούν εδώ, κάποιες έγκυρες πληροφορίες, για το τι ακριβώς συνέβη σήμερα στα σχολεία.

Επέστρεψαν πράγματι οι μαθητές;

Εξάλλου διαβάζω  στο esos ότι ψηφίστηκε η τροπολογία της υπουργού παιδείας:

“Με τις ψήφους των Βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε σήμερα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, που προβλέπει εκτενέστερο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ιδιαίτερα, δε, τώρα με τη σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους .

Ειδικότερα, με την τροπολογία που ψηφίστηκε ορίζεται , όπως είχε αναγγελθεί, η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου.

Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών).

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι η διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η ίδια τροπολογία ρυθμίζει εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να τη λάβουν, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του προϊσταμένου τους, ήτοι του διευθυντή.”

(Visited 1,819 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
29 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Είδαμε μερικούς. Ίσως δέκα. Ήρθαν για τα χαρτιά τους, τα σχετικά με Εξετάσεις ή-και για την αίτηση.

Υπάρχουν δύο αιτήσεις:

1. Παιδί υψηλού κινδύνου.

2. Παιδί με συγγενή υψηλού κινδύνου.

Κατάλαβα ότι αύριο θα έρθουν άλλοι τόσοι. Μετά δεν βλέπω πελατεία.

Αρης Αλεβίζος
Αρχισυντάκτης
1 έτος πριν

Άμα δεν δέρνεις και δεν βιάζεις την γυναίκα σου, τι πρόβλημα έχεις να βάλει το κράτος μια καμερούλα  στο υπνοδωμάτιό σου;  Για τους πιθανούς κλέφτες θα είναι.

 

Πως μπαίνουν τα παιδιά στο σχολείο στην Κίνα  εδώ

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Για την απαλλαγή τους και τις αιτήσεις.

Νομίζω ότι δύο του Οικονομικού είπαν πως θα μπουν, όμως έμαθα ότι σίγουρα δεν έκαναν μάθημα τις τελευταίες ώρες. Έκαναν κάποια ώρα στην αρχή;

Δεν έμαθα μια και έκανα κάποιες δουλειές περιμένοντας τους δικούς μου που δεν ήρθαν.

Χαράλαμπος Κασωτάκης

Ήρθε το 70% με τα μάτια γουρλωμένα από τον πολύ υπολογιστή. Δεν τους πολυαπασχολούσε η απαλλαγή πάντως. Ψυχολογικά έχουν υποστεί ελαφρό σοκ. Ήταν μουδιασμένοι και αναποφάσιστοι. Τους διαβάστηκε ότι αν θέλουν να χρησιμποιήσουν τη διάταξη για μη προσμέτρηση απουσιών πρέπει να το κάνουν μέχρι την Πέμπτη μετά, όσοι κάνουν χρήση της διάταξης για ευπαθή ομάδα, να μην ξανάρθουν ούτε επιλεκτικά όπως ήθελαν μερικοί. Προβλέπω να έρχονται ελάχιστοι  (αυτοί που είχαν εφεδρεία απουσιών) έως κανείς και επιλεκτικά σε ορισμένα μόνο μαθήματα από την επόμενη εβδομάδα.

Βιολάκης Στράτος
1 έτος πριν

ήρθαν όλοι εμένα στη Γ, ήρθαν να δουν συμμαθητές και τα νέα ήθη και έθιμα στο

σχολείο, απ'ότι κατάλαβα μόνο αυτήν την εβδομάδα θα έρθουν που λείπουν οι Α και Β τάξεις.

όσοι δεν έχουν ειδικά πρόβλημα με απουσίες δεν ξανάρχονται.

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Διονύση. Ανέφερες και την candid camera, θέμα, κατά τη γνώμη μου, πολύ σοβαρότερο του πλήθους των μαθητών που εμφανίστηκαν, βρήκα και ΕΔΩ μια άποψη, από έναν πρώην Γυμνασιάρχη…(Κάποιοι μπορεί να το έχουν διαβάσει). Είναι φυσικά ένα από τα πολλά άρθρα που γράφτηκαν αυτές τις μέρες, που ξεχείλισε η ευαισθησία του Υπουργείου για τους απόντες μαθητές…
Από αυτή κρατάω: 

"Πριν από λίγες ημέρες μια παλιά μου μαθήτρια μου έστειλε ένα μήνυμα: «Σας αγαπώ πάντα… Ήμουν μαθήτριά σας δεκαετία 80… Μας κάνατε πλάκα τσα πίσω από την κουρτίνα…»

Γιατί η σχολική τάξη είναι μια μεγάλη αγκαλιά. Και μέσα στην αγκαλιά χωράει πολύ κλάμα και πολύ γέλιο. Αυτό που δεν χωράει είναι η κάμερα, φανερή ή κρυφή."

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Να πω σκέψεις για τις κάμερες.

Στο σχολείο μου έχουμε κάποιες ώρες 9 τμήματα και κάποιες 10 (Κατευθύνσεις γαρ).

Δεν έχουμε 10 κάμερες. Θα μου πείτε ότι …. 10 κινητά, 10 φτηνές κάμερες…..

Δέκα υπολογιστές όμως;

Δέκα συνδέσεις;

Αυτοί με το XP δουλεύουν το Webex ;

Θα αντέξει το δίκτυο τόσες μεταδόσεις την ίδια στιγμή από όλα τα σχολεία;

 

Έτσι πέραν των ηθικών προβλημάτων υπάρχουν και αξεπέραστα τεχνικά.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Έχετε δοκιμάσει να μπείτε ώρες αιχμής στο μάυ σκούλ;

Όταν έρχονταν γονείς (που δεν είχαν υπολογιστή) για τις ηλεκτρονικές εγγραφές έπιανα επαφή πολύ δύσκολα.

Και δεν μετέφερα βίντεο. Κωδικούς πληκτρολογούσα και στοιχεία επέλεγα από μια τυποποιημένη φόρμα.

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
1 έτος πριν

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Μέχρι στιγμής με όσους από τους μαθητές μου έχει επικοινωνήσει, σχεδόν κανένας τους δεν πήγε στο σχολείο.

Μία σκέψη για τις κάμερες και το μάθημα. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να υπαρχει κάμερα σε κάθε αίθουσα, επί μονίμου βάσεως. Αλλά από την άλλη καταλαβαίνω ότι για όσο καιρό συνεχίζεται αυτήν η ούτως ή άλλως περίεργη κατάσταση, το διαδυκτιακό μάθημα μπορεί να είναι η μόνη ευκαιρία που έχουν κάποιοι. (Ζω με την μητέρα μου η οποία είναι 86 χρονών και αν ανοίξουν τα δηματικά, δεν θα αφήσω τα παιδιά μου να πάνε. Χαίρομαι όμως που κάθε μέρα η δασκαλα τους, τους στέλνει τα μαθήματα και καταλαβαίνω πόσο καλύτερα θα ήταν αν μπορούσε να το κάνει και κάποια μαθήματα και μέσω κάμερας). Σημειώνω δε ότι σε όλη την διάρκεια της καραντίνας, από την πρώτη κιόλας μέρα, έκανα όλα μου τα μαθήματα διαδυκτιακά.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Στάθης Λεβέτας

Γεια σου Στάθη.

Η δασκάλα είναι στο σπίτι της. Στο σπίτι μου είμαι και εγώ. Έκανα μάθημα 6 με 7, μια ώρα σχεδόν πριν από τώρα.

Έχω σχετικά καλό υπολογιστή, πολύ καλή σύνδεση, κάμερα από τον μικρό γιο και από το σπίτι μου δεν εκπέμπουν άλλοι δέκα.

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
1 έτος πριν

Γιάννη γνωρίζω τα προβλήματα. Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν. Απαντώ επί της αρχής. Όπως είναι σήμερα τα πράγματα και για όσο χρειαστεί και όπου είναι τεχνικά υλοποιήσιμο, ας μπουν κάμερες.

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Γιάννη ακριβώς αυτό – σε πρώτη φάση – μπορούμε να επικαλεστούμε, που είναι και η αλήθεια στο κάτω – κάτω. Όταν έμπαιναν μαθητές στο εργαστήριο Πληροφορικής ή έκαναν project το σχολείο παρέλυε. Κανείς δεν έμπαινε πουθενά.
Διότι για όσους δεν κατάλαβαν μιλάμε για Νόμο του κράτους… Άρα η αποφυγή εφαρμογής του πρέπει να έχει ρεαλιστικά επιχειρήματα. Τα περί ιδιωτικότητας και μυσταγωγίας δεν αγγίζουν τους "ειδικούς" του Υπουργείου. Είναι ωραία για θέμα Έκθεσης βέβαια… 

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Συμφωνώ Ανδρέα.