«της μιας στιγμούλας» απαράδεκτο Θέμα στερεού

Πιγκουΐνοι on ice

Μια επίπεδη πλάκα από πάγο αποκόβεται από παγετώνα της Ανταρκτικής που σπάει και εκτινασσόμενη στην θάλασσα επιπλέει κινούμενη οριζόντια στην επιφάνειά της.

Την χρονική στιγμή to ένα σημείο Α της επιφάνειας του πάγου έχει ταχύτητα υΑ μέτρου  

Η Συνέχεια

(Visited 1,385 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Κωνσταντίνος Σαράμπαλης

Δημήτρη καλησπέρα.

Παρόμοια θέματα, όχι τόσο σε έκταση, και ίσως όχι μόνο σε κινηματική, έχουν αναρτήσει αρκετοί συνάδελφοι (και εγώ ο ίδιος). Αν πρέπει να είναι θέματα εξετάσεων, νομίζω όχι από τη στιγμή που και το σχολικό βιβλίο δεν ασχολείται με σχετικές κινήσεις και τα πάντα τα συνδυάζει με την κίνηση του κέντρου μάζας. Όχι βέβαια το ότι δεν υπάρχουν στα βοηθήματα (τα οποία τα κοιτώ, όλο και κάτι αποκομίζεις, αλλά ευαγγέλια δεν είναι).

Τώρα όσο για τις υπερπαραγωγές θεμάτων, πανελλαδικών και άλλων, νομίζω ότι έχουμε χάσει την ουσία. Θέματα που πρέπει να γράφεις σα μηχανάκι, χωρίς να σκέφτεσαι, που σημαίνει τα ξέρεις όλα, αν είναι δυνατόν, με μόνο το χρόνο αντίπαλο, τα θεωρώ επιεικώς απαράδεκτα.

Μια σκέψη κάνω μόνο. Αν αυτοί που θέτουν τέτοια θέματα έχουν καθίσει και έχουν λύσει, όχι τα δικά τους που για να τα διατυπώσουν έχουν καταναλώσει πολύ χρόνο, αλλά άλλων, πόσο χρόνο χρειάζονται και αν στο τέλος δεν βαριούνται με τόσες πολλές, ανούσιες πολλές φορές, ερωτήσεις. Εγώ πολλές φορές έχω αναφωνήσει αγανακτισμένα «που το πάει ο ποιητής»

Διονύσης Μάργαρης
Admin
7 μήνες πριν

Καλημέρα Μήτσο.

"Όσο θα μειώνεται η έκταση της ύλης τόσο θα αναγκάζονται οι θεματοδότες που ψάχνουν θέματα με διακριτική ικανότητα του 18,5  από το 19 "

Νομίζω ότι παραπάνω θέση βάζει τον δάκτυλο "επί των τύπων των ήλων"…

Δυστυχώς εκεί είμαστε και στο δια ταύτα, συμφωνώ με τις παραπάνω θέσεις του Ντίνου…