Μια διαφορετική λύση του Δ2 της ΧΗΜΕΙΑΣ (νέο)

Όταν κλήθηκα το πρωί της Παρασκευής να λύσω το Δ2 (πριν την προφορική εξέταση των μαθητών) διαπίστωσα πως δεν μπορώ να το λύσω γιατί προκύπτουν άπειρες λύσεις. Την λύση μου την καθαρόγραψα την Παρασκευή το βράδυ, και την παρουσίασα στους συναδέλφους του βαθμολογικού, το Σάββατο στην πειραματική διόρθωση, ελάχιστοι ήταν αυτοί που συμφώνησαν με αυτή την λύση (την οποία όμως παρουσίασα πρόχειρα και βιαστικά σε αυτούς στον πίνακα). Να σημειώσω τα εξής:

  1. Το Δ2 θέμα του παλιού δεν είχα κανένα πρόβλημα να το λύσω.
  2. Για την λύση χρησιμοποίησα απλά εργαλεία όπως ο ρυθμός μεταβολής της συγκέντρωσης με δεδομένο ότι αυτά μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και ένας μαθητής της Γ λυκείου. Στην δεύτερη σελίδα δίνονται κάποιες σημειώσεις πιο εξειδικευμένες που δεν αποτελούν μέρος της λύσης αλλά συμβάλουν στην κατανόηση της.
  3. Δεν θεωρώ ότι η λύση των υπόλοιπών συναδέλφων είναι λανθασμένη απλά στηρίζεται σε μια διαφορετική θεώρηση (την οποία μπορώ να εξηγήσω στην πορεία) λιγότερο ρεαλιστική για το χημικό φαινόμενο που περιγράφεται από τα δεδομένα της άσκησης.
  4. Φυσικά για αυτό το μπάχαλο τεράστια ευθύνη έχουν οι θεματοδότες που για άγνωστους λόγους επέλεξαν να τροποποιήσουν την σαφή διατύπωση που υπήρχε στην διατύπωση του Δ2 του ΠΑΛΙΟΥ για να προσαρμόσουν το θέμα στο ΝΕΟ. Τα προβλήματα και στα υπόλοιπά θέματα π.χ Δ3 Γ4 Β3 έχουν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς και είναι ήδη γνωστά…

Εδώ ο σύνδεσμος για το αρχείο με τη λύση:

https://drive.google.com/file/d/1YE4RbfAk5mgmxLknbqHa21iAgXuWFtp3/view?usp=sharing

Θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτή τη λύση και πραγματικά θα δεχόμουν με ανακούφιση και ευχαρίστηση η λύση αυτή να έχει επιστημονικά λάθη ή κάποια αυθαιρεσία που δεν επιτρεπόταν από τα δεδομένα της εκφώνηση της άσκησης.

(Visited 1,483 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια