Πώς πάει το ylikonet;

Αγαπητοί  φίλοι, μιας και τέλειωσε η σχολική χρονιά, ας δούμε πώς κινήθηκε το δίκτυό μας, το τελευταίο   διάστημα.

Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, οι  επισκεψιμότητα του δικτύου μας, από το τέλος του 2016 που φύγαμε από την ning,  μέχρι σήμερα, παρουσιάζεται στην εικόνα:

Όπου ο κατακόρυφος άξονας δίνει τον αριθμό των σελίδων που ανοίχθηκαν, ανά μήνα.

Είναι σαφής η ανοδική πορεία του δικτύου όλη αυτήν την περίοδο, αρχίζοντας από τον Σεπτέμβριο του 2019 (πιθανόν το ενδιαφέρον για ηλεκτρομαγνητισμό) με εκτόξευσή του από τον Μάρτιο, όταν μας ήρθε ο κορονοϊός…

Έτσι ενώ τον Ιανουάριο είχαμε 261.000 σελίδες, το Φεβρουάριο 250.000, πήγαμε στις 388.000 σελίδες τον Μάρτιο, στις 515.000 τον Απρίλιο, το Μάϊο στις 602.000, με κορύφωση στις 718.000 σελίδες τον Ιούνιο.

Για σύγκριση, μπορούμε να δούμε ότι η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (την περίοδο των εξετάσεων πάντα…) ήταν τον Ιούνιο του 2017 στις 287.000 σελίδες, του 2018 στις 327.000 σελίδες και του 2019 στις 462.000 σελίδες.

Αξίζει να προστεθεί ότι στην εποχή ning το μέγιστο είχε επιτευχθεί τον Ιούνιο του 2013, με 460.000 σελίδες περίπου (γνωστή η ιστορία).

Τα υπόλοιπα τοπικά μέγιστα ήταν στις 300.000 σελίδες, με μια συνήθη κίνηση σε περίοδο μεγάλης επισκεψιμότητας του 2015-16, αυτή της εικόνας.

Θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που στήριξαν και στηρίζουν καθημερινά το ylikonet, θεωρώντας ότι η ανοδική μας πορεία είναι μια ηθική αποζημίωση.

Οι συνάδελφοι και οι μαθητές, εμπιστεύονται όλο και περισσότερο το δίκτυό μας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε…

(Visited 3,534 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
73 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Βασίλης Δουκατζής
Διαχειριστής
8 μήνες πρινΤελευταία διόρθωση8 μήνες πριν από Βασίλης Δουκατζής
Ιωάννης Ράπτης
1 έτος πριν

Συγχαρητήρια, σε όλους, αλλά ένα επιπλέον μπράβο για τον Κύριο Μάργαρη. Εύχομαι υγεία σε όλους τους συντελεστές και αέναο πάθος για την επιστήμη. Αν και δεν συμμετέχω σε δημοσιεύσεις (μηδαμινός ελεύθερος χρόνος) σας παρακολουθώ πιστά χρόνια τώρα.

Βαγγέλης Κουντούρης

καλημέρα Διονύση

"διότι ο παλιός είν΄ αλλιώς"

πού 404 και πού 4004 και πού, σύντομα 14004;

Κατερίνα Αρώνη
1 έτος πριν

Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους του υλικονέτ
Εκτός από τα συγχαρητήρια για την ανοδική πορεία της νησίδας, έχω να καταθέσω τα εξής:
Τα νούμερα δεν λένε τίποτα αν τα συγκρίνουμε με αυτό που πραγματικά προσφέρει αυτός ο χώρος. Μια ομάδα μάχιμων εκπαιδευτικών που αλληλεπιδρούν, μοιράζονται την προσωπική τους δουλειά, ανταλλάσσουν σκέψεις, απόψεις και συζητούν τις απορίες τους, τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους. Πραγματικά λοιπόν αποτελεί μια όαση μέσα στο προβληματικό τοπίο της εκπαίδευσης στη χώρα μας, πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν βοηθηθεί και έχουν πάρει ιδέες από εδώ, πράγμα ανεκτίμητο για τη δουλειά τους…
Σε εκείνο όμως που θα ήθελα να εστιάσω είναι στο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στα μέλη της νησίδας.
Πραγματικά, κάθε ομάδα για να προχωρήσει μπροστά και να πετύχει τους στόχους της πρέπει να αλληλεπιδρά με γνώμονα την εκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό. Πόσες φορές σαν Φυσικοί δεν έχουμε διαφωνήσει σε κάτι. Αυτό είναι υγιές και εποικοδομητικό αν ο καθένας δέχεται να ακούσει τη γνώμη του άλλου, χωρίς να τον προσβάλει ή να τον ειρωνεύεται. Τι πιο ωραίο σε μια συζήτηση η διαφωνία, η κατάθεση διαφορετικών οπτικών. Όσοι κάνουν λάθος αλλά και αυτοί που έχουν την αλήθεια με το μέρος τους, μόνο να πάρουν έχουν και να συνειδητοποιήσουν το θέμα καλύτερα, ή να το επεκτείνουν ακόμα περισσότερο.
Αυτό πιστεύω γίνεται στο υλικονέτ, υπάρχει αυτή η ελευθερία κατάθεσης απόψεων χωρίς εγωισμούς, χωρίς έπαρση, ακόμα κι αν μερικές φορές οι διαφωνίες είναι έντονες. Όπως έχω ξαναπεί, το σημαντικό δεν είναι να δείξουμε ότι έχει δίκιο η μία ή η άλλη πλευρά, αλλά να φτάσουμε στην αλήθεια.
Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όχι μόνο τον Διονύση, τον εμπνευστή αυτής της προσπάθειας, αλλά και όλους όσους έχουν καταθέσει πραγματικά την ψυχή τους με τη συμμετοχή τους εδώ, κάτι που το κάνουν από ό,τι φαίνεται επειδή αγαπούν πραγματικά την επιστήμη τους και θέλουν να προσφέρουν.
Καλή συνέχεια στο υλικονέτ, καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους!!

Αράβας Γεώργιος
1 έτος πριν

Συγχαρητήρια σε όλους που στηρίζουν αυτό το καταπληκτικό δημιούργημα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Απο το dmargaris blogspot στο ylikonet.

 

 

Πρόδρομος Κορκίζογλου

Η Φύση από τον μικρόκοσμο έως τα "πέρατα" του Σύμπαντος, αν υπάρχουν (!), είναι γεμάτη από ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ!!

Όπου υπάρχει ύλη, υπάρχει και αλληλεπίδραση. Οι θεωρητικοί φυσικοί ψάχνουν και για αλληλεπιδράσεις ..άυλες, ή καλύτερα και αλληλεπιδράσεις στην άγνωστη σκοτεινή ύλη (?).

Εμείς εδώ στο υλικονετ, ως υλικά όντα με σκέψη, απλώς επιβεβαιώνουμε τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα

,F12=-F21, F13=-F31,…..F(n,m)=-F(m,n)…..

δημιουργώντας μια βάση, πάνω στην οποία πατάμε όλοι μας, συνάδελφοι, μαθητές κλπ.

Και φυσικά έχοντας ο καθένας μας ως οδηγό, το λογότυπο του ΥΛΙΚΟΝΕΤ

το να μοιράζεσαι πράγματα είναι καλό για όλους.

εύχομαι μακροημέρευση και σε μας και στο υλικονετ.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Γεια σας παιδιά.

Χάρηκα με την αύξηση της επισκεψιμότητας μια και θεωρώ το υλικονέτ σπίτι μου.

Χαίρομαι όμως περισσότερο όταν βγαίνουν συνάδελφοι και λένε ότι έμαθαν. Όταν το υλικονέτ θεωρείται καλή πηγή και όχι μόνο μια αποθήκη ασκήσεων ή ένα φαίησμπουκ πολυτελείας.

Μετά τα φετινά το υλικονέτ έδωσε να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να είναι και ενημερωμένοι και προσεκτικοί.

Δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα καθορίσει την εξέλιξη της διδασκαλίας Φυσικής και Χημείας αύριο. Πάντως επηρεάζει.

Αυτό δεν είναι κακό μια και δεν είναι ένα όργανο κάποιου φορέα. Είναι ένα τεράστιο καφενείο, μια Αθηναϊκή αγορά ή αν θέλετε ένα φόρουμ. Δυστυχώς με τη λέξη "φόρουμ" έχουμε καταντήσει να εννοούμε κάθε ιστόχωρο όπου καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Τα φόρουμ (και όχι φόρα) έπαψαν να σημαίνουν "Αγορά" και έγιναν όπως έγιναν.

Έτσι προτιμώ να το χαρακτηρίζω "το καφενείο μου".

Από την Πέμπτη 9/7 θα είμαι συνταξιούχος  και οι καφενειακές μου ανάγκες αυξάνονται.

Κωνσταντίνος Σαράμπαλης

Φίλε, Γιάννη. Εύχομαι να ζήσεις πολλά χρόνια με υγεία για να απολαύσεις την πενιχρή σύνταξη. Να είσαι πάντα τόσο δημιουργικός όσο τώρα και να δίνεις τον δικό σου καθοριστικό τόνο στο Υλικό.

Πολλά φιλιά.

ΥΓ: Του χρόνου με «διώχνουνε» (ήδη πάτησα τα 67).

Κωνσταντίνος Σαράμπαλης

Ναι, συνυπήρξαμε. για δύο χρόνια στις συγκεντρώσεις του ΜΑΜΦ. Τα τότε μακριά μαλλιά τα είχα κόψει μετά το πέρασμα από τη Μεσογείων το Γενάρη του 74.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Λάθος τότε.

Μπήκα το 1975. Κατά το Πολυτεχνείο ήμουν στην Ε΄  Γυμνασίου.

Επομένως συνυπήρξαμε σε συνελεύσεις στο ΜΑΜΦ.

Κωνσταντίνος Σαράμπαλης

72/73, 75/76 (στο Πολυτεχνείο δευτεροετής)

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Ευχαριστώ Ντίνο.

Ήσουν δηλαδή στο πτυχίο όταν μπήκα.

Γρηγόρης Μπουλούμπασης

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο βασικός μοχλός της ανάπτυξης, της προόδου και εξέλιξης μιας κοινωνίας είναι το οικονομικό κέρδος, αυτό θεωρείται το βασικό κίνητρο δημιουργίας και προσφοράς.Νομίζω ότι μετά από αυτό που γίνεται στο υλικονετ πρέπει τουλάχιστον να προβληματιστούμε όλοι για το κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο.

Θα μου επιτρέψετε να ξεχωρίσω δύο συναδέλφους για την καθημερινή ενεργή και ακούραστη συμμετοχή τους τον Διονύση φυσικά αλλά και τον Γιάννη, νομίζω επώνυμα δεν χρειάζονται.

Γιάννη καλή συνταξιοδότηση .

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Ευχαριστώ Γρηγόρη.

Αλεξανδρίδης Νικόλαος

Ήταν λογική η πορεία αυτή του ylikonet.

Υλικό που δίνεται απλόχερα από αξιόλογους συναδέλφους, επικοινωνία και συζητήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον που αποσαφηνίζουν λεπτά σημεία, ενημέρωση και απόψεις για εκπαιδευτικά θέματα. Ένα τεράστιο έργο που μας κάνει καλύτερους στη δουλειά μας και τελικά αυτοί που κερδίζουν είναι οι μαθητές μας είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Ενίοτε έχουν θέση και πολλά άλλα ενδιαφέροντα (εργαλεία ΤΠΕ, κουίζ, αθλητισμός, πολιτισμός).

Διονύση, νομίζω η διαχείριση δεν είναι απλά ένα τεχνικό θέμα. Η συντήρηση και η τέλεια οργάνωση που παρουσιάζει ο ιστότοπος έχουν μεγάλη σημασία για την πρόσβαση στο υλικό και δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πάντα σ’ αυτό υπάρχει η προσωπική σφραγίδα των διαχειριστών και όποιος έχει ασχοληθεί στοιχειωδώς το γνωρίζει. Επίσης τεράστιας σημασίας για έναν ιστότοπο αυτού του είδους είναι η συνέπεια και το ήθος σου, που εμπνέουν τον σεβασμό μεταξύ των μελών. Ασφαλώς είναι και αυτά μέσα στα μυστικά της επιτυχίας, πέρα από τη δουλειά και την προσφορά των μελών, που ανέφερες παραπάνω.

Γιάννη, καλή συνταξιοδότηση!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Θοδωρής Παπασγουρίδης

Είναι αλήθεια, πρώτη φορά στα χρόνια λειτουργίας του ylikonet υπήρξε ομοφωνία όλων των βασικών συντελεστών στο ζήτημα του αριθμού περιστροφών…

Αυτό για όλους εμάς, τους «τι διδάσκουμε στα παιδιά σας….» ήταν η μεγαλύτερη εγγύηση πως διδάσκουμε το σωστό….

Και νομίζω οι τοποθετήσεις στο fb του κύριου Τρικαλινού ήταν η καλύτερη απόδειξη πως κάτι μεγάλο γίνεται εδώ….

Ας μην ανησυχούν όλοι όσοι έγραψαν για «τους φροντιστές του υλικονετ…..», «για αυτούς που γράφουν μπούρδες…», «για αυτούς που τι;;;;; διδάσκουν στα παιδιά μας…»….θα τους θυμόμαστε…και αυτούς και όλους όσους πέρασαν από το υλικονετ όταν πίστευαν πως το είχαν ανάγκη και τώρα που μάλλον δεν το έχουν τρελάθηκαν στα like ….ενάντια στους άσχετους του υλικονετ…

Δεν είναι η πρώτη φορά…..Το 2013 διαβάσαμε για "θέμα που πήγε «παντελονάτο» από το υλικονετ"….

Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν, όχι μόνο τη ….γνώση φυσικής που διαχέεται μέσω του υλικονετ, αλλά κυρίως δεν μπορούν να καταλάβουν πως κάποιοι …γραφικοί…μοιράζουν τη δουλειά τους…..τσάμπα…..αυτό ειδικά το τελευταίο τους ξεπερνά…

Και ένα ακόμα….Στο διάστημα της καραντίνας το υλικονετ εκτοξεύθηκε, διότι μοίρασε απλόχερα ουσιαστικό υλικό διδασκαλίας…. όταν  επίσημοι φορείς δεν είχαν να προτείνουν τίποτα….

 

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

μοιράζουν τη δουλειά τους…..τσάμπα…..Όχι τζάμπα

Ευτυχώς.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

τρελάθηκαν στα like ….ενάντια στους άσχετους του υλικονετ…

Οι λαϊκατζούδες.