Μήπως πάνε για τέλη Σεπτέμβρη τα σχολεία;

Το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, καθώς η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα έχει επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αργήσει να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Στις αρχές του καλοκαιριού είχε ανακοινωθεί πως ο αγιασμός θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κατάσταση από τότε έχει αλλάξει, δυστυχώς προς το χειρότερο.

Τώρα, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα για να ανακόψουν την διασπορά του ιού να είναι και η αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς κατά δύο εβδομάδες.

Η πρόταση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

πηγή

 

(Visited 893 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Νικος Γουλοπουλος
5 μήνες πριν

Πολύ δύσκολη τη βλέπω τη σχολική χρονιά φέτος.Τα κενά στην ύλη των παιδιών ξεκίνησαν απ'το Μάρτιο και θα μεγαλώνουν συνεχώς. Όπως και όποτε και ν'ανοίξουν τα σχολεία, θέλει εξαιρετική προσπάθεια απ'όλους για να μη μετατραπεί σε μία ουσιαστικά χαμένη χρονιά.

Κι αν τα κρούσματα συνεχίαουν να μεγαλώνουν μ'αυτό το ρυθμό, θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας υγειονομικά και κυρίως οικονομικά για πολύ κόσμο.

Βαγγέλης Κουντούρης

Να ασχοληθούν από τώρα εκεί στο Υπουργείο Παιδείας, με το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη όλων των σχολείων κατά έναν, ή και παραπάνω, μήνα.

Σύσταση επιτροπής “σοφών” για κάθε μάθημα και τάξη που θα αποφασίσει, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και την περσινή χασούρα, ποια ακριβώς ύλη θα διδαχθεί πλήρως, ποια μερικώς, ποια περιληπτικά και ποια καθόλου.

Οι “σοφοί” είναι φωναχτά γνωστοί στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και κοινά αποδεκτοί.

Απαραίτητο προσόν: δεν είναι κομματόσκυλα.