Μετέωρο έκανε τη νύχτα μέρα στον ουρανό της Ελλάδας

Το λαμπρό φαινόμενο που παρατηρήθηκε στον ανατολικό ουρανό χτες βράδυ, 18/8/2020, κατά τις 21:30 ήταν μετέωρο το οποίο εισερχόμενο στην ανώτερη ατμόσφαιρα με τεράστια ταχύτητα (μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα) “κάηκε” λόγω τριβής και ολοκλήρωσε την σύντομη ζωή του εντός της Γήινης ατμόσφαιρας με μια φαντασμαγορική έκλαμψη.

Ενίοτε και ανάλογα με το μέγεθος, την ταχύτητα και το είδος του μετεώρου η πτώση του συνοδεύεται με έκρηξη και κρότο, όπως στην περίπτωση του μετεώρου που παρατηρήθηκε στο Chelyabinsk της Ρωσίας τον Φλεβάρη του 2013. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η έκρηξη στο Chelyabinsk, που έγινε σε υψόμετρο περίπου 30 χιλιομέτρων, απελευθέρωσε ενέργεια αντίστοιχη με έκρηξη 500 κιλοτόνων ΤΝΤ.

Περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

(Visited 173 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης
1 έτος πριν

Καλημέρα Τίνα. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, για ένα φαινόμενο που είναι σπάνιο και πολύ εντυπωσιακό. Πόσοι μαθητές μπορούν να απαντήσουν την ερώτηση τι είναι μετέωρο, μετεωρίτης, ΤΝΤ κ.λ.π.; Το blog σου και ελάχιστα άλλα, είναι οι πηγές ενημέρωσης, αλλά αν δεν υπάρξει ουσιαστική εκπαίδευση των μαθητών με την επαναφορά του μαθήματος της Αστρονομίας, η κατάσταση δεν αλλάζει. 

Και το χειρότερο είναι η διαστρέβλωση της ερμηνείας των φυσικών φαινομένων και η αναγωγή τους σε Θεϊκά σημάδια και θαύματα!