τι είναι το τσιρλίντινγκ;

Αναρωτιόμουν τελευταία, ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα σχολεία τη νέα χρονιά και ποια μπορεί να είναι η λύση.

Και η λύση ήταν απλή, δόθηκε από το υπουργείο παιδείας:

Το υπουργείο Παιδείας, έδωσε άδεια εισόδου – για τα σχολεία όλων των βαθμίδων – σε εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.), προκειμένου να φέρουν σε επαφή τους μαθητές με το Τσιρλίντγκ ή αλλιώς με τον ομαδικό αθλητικό χορό.

Κάθε χρόνο διάφορα σωματεία ζητούν τέτοιες εγκρίσεις από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με τον αθλητισμό, την τέχνη (και άλλες δραστηριότητες) και όπως φαίνεται, φέτος, σειρά είχε το Τσίρλιντινγκ!

Συγκεκριμένα το σχετικό έγγραφο το υπουργείου αναφέρει:

«ΘΕΜΑ: Έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021.
ΣΧΕΤ: α. Το με αριθμ. πρωτ. 62202/Δ5/25.05.2020 έγγραφο με θέμα: «Προγραμματισμός Αδειών
Εισόδου σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) yia το σχολικό έτος 2020-2021» β. Το με αριθμ. πρωτ. 469/30.06.2020 αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (με αριθμ. πρωτ. εισερχ. εγγρ. ΥΠΑΙΘ 83431/Δ5/01.07.2020)
Σε συνέχεια του (α) σχετικού εγγράφου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού απέστειλε το ανωτέρω (β) αίτημα για έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων του αθλήματος.
Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 στους προτεινόμενους εκπροσώπους της Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ., οι οποίοι αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, όπως απεστάλη από την οικεία Ομοσπονδία, εφόσον πληρούνται οι ως κάτω αναφερόμενες προϋποθέσεις».

ΥΓ

Για όσους αναρωτιούνται ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει, ας ησυχάσουν:

“οι μαθήτριες στα δημόσια σχολεία θα μπορούν, φέτος, να διδαχτούν και το «μάθημα» της καλής … μαζορέτας.”

(Visited 2,858 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
18 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αρης Αλεβίζος
Editor
5 μήνες πριν

Διαισθάνομαι μια ζήλια  λόγω ηλικίας ή κάνω λάθος κύριε Διονύση;

Να ρωτήσει ο Αποστόλης τους γιούς  του και  εσύ τους εγγονούς σου για το θέμα για να έχουμε ορθή κρίση.

ΧαΧα!!!  Διασκεδάζουμε τις αμερικανιές της κυρίας.

Αποστόλης Παπάζογλου
Editor

Καλησπέρα Διονύση και Άρη.

Άρη, οι γιοί μου μάλλον δεν συγκινούνται με αμερικανιές…

Διονύση λες να υπάρξει και μοριοδότηση για τις καλές τσιρλίντερς;

Σπύρος Τερλεμές
5 μήνες πριν

Να πω μια άποψη. 

Πιστεύω ότι δεν είναι κακό να υπάρχει και λίγο αθλητισμός στα σχολεία ούτε είναι κακό να υπάρχουν αμερικανιές (στο συγκεκριμένο εφόσον δεν "πάραυπάρχουν".

Δεν γίνεται όλοι να είναι άριστοι στα μαθήματα, ούτε να πηγαίνουν στις καλύτερες (υψηλόβαθμες δηλαδή….) σχολές, ούτε εν τέλει να ασχοληθούν τόσο με το σχολείο.

Αν κάποιος έχει ταλέντο στην μουσική, στην ζωγραφική, στον αθλητισμό, σε οτιδήποτε που να μην συμπεριλαμβάνεται στο Λύκειο, γιατί να ασχοληθεί με το σχολείο?

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να προωθούνται οι ικανότητες στον τομέα που είναι ο καθένας καλός, και αν αυτός δεν είναι τα μαθήματα τότε δεν πειράζει. Τα περισσότερα από το Λύκειο δεν θα χρειαστούν σε όσους δεν επιλέξουν να ακολουθήσουν κάτι που τα περιέχει. 

Και για το τσιρλιντινγκ συγκεκριμένα, κακό δεν το βλέπω.

Εδώ διδασκόμαστε άλλα και άλλα….

Σπύρος Τερλεμές
5 μήνες πριν

Εκτός των βαθμολογιών των πανελληνίων, κατάντια είναι και ο αθλητισμός στα σχολεία.

Και όχι μόνο ο αθλητισμός, αλλά είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που…..

Κάτι σχετικό εδώ

Τελικά κάτι έχουν να προσφέρουν και τα sports (ότι και να είναι αυτά) και όχι μόνο στην σωματική υγεία και διασκέδαση.

Χριστόφορος Κατσιλέρος
Editor

Καλησπέρα (καλημέρα) σε όλους. Σήμερα (χθες) παιδιά και γονείς έκαναν 2 ώρες μέχρι να μπορέσουν να μπουν στην σελίδα του υπουργείου και να δουν την σχολή εισαγωγής τους (ναι αυτή που τους πρήζουμε επί χρόνια , να φροντίσουν να "την επιλέξουν σωστά για να μην πεινάσουν, να πάρουν ένα χαρτί"). Η νέα σχολική χρονιά είναι κυριολεκτικά σχεδιασμένη στο ποδάρι και η επάνοδος των παιδιών φαντάζει περισσότερο πολιτική απόφαση παρά οτιδήποτε άλλο , αλλά το υπουργείο βρήκε τη λύση: τσηρλίντινγκ. Πιο δηθενιά πεθαίνεις. Στην κυριολεξία μιλάμε για παντεσπάνι όταν δεν υπάρχει ούτε το ψωμί

Χριστόφορος Κατσιλέρος
Editor
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Καλό μεσημέρι και καλό Σ/Κ Διονύση

Ανδρέας Ριζόπουλος
Editor
5 μήνες πριν

Καλημέρα. Το σχόλιο του Αποστόλη δεν είναι χιουμοριστικό. Από τη σελίδα της Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ, αντιγράφω:

"Αναγνωρίστηκε και επίσημα η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ) και το άθλημα του cheerleading – αθλητικού ομαδικού χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με απόφαση που λήφθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ανακοινώθηκε επίσημα την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

Οι προσπάθειες χρόνων, των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και των εμπλεκομένων με το άθλημα, απέδωσαν καρπούς με την χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γεώργιο Βασιλειάδη."

Στην ίδια σελίδα διαβάζω για Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Τσιρλίντινγκ. 
 

Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν το Τσιρλίντινγκ είναι άθλημα. Οι αρμόδιοι που γνωρίζουν απεφάνθησαν.

Το θέμα είναι τα ΜΟΡΙΑ από το παράθυρο…
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τώρα που γυρίζει…