Φύλλο Εργασίας στην οριζόντια βολή

Μονοθέσιο ελικοφόρο αεροπλάνο πετά σε σταθερό ύψος H=180m με σταθερή οριζόντια ταχύτητα υο=180Km/h. Κάποια στιγμή που θεωρούμε to=0, ο πιλότος αφήνει ένα τσαμπί μπανάνες. Θεωρείστε ορθογώνιο σύστημα αξόνων Οx, Oy με αρχή (0,0) τη θέση του αεροπλάνου τη στιγμή to=0. Θετική φορά του οριζόντιου άξονα Οx θεωρείστε τη φορά της ταχύτητας υο και θετική φορά του άξονα Oy, τη φορά του βάρους. Θεωρείστε επίσης πως οι μπανάνες έχουν ως προς το έδαφος την ταχύτητα του αεροπλάνου.
Στην κατακόρυφο που βρίσκεται το αεροπλάνο τη στιγμή που αφήνει το 1ο τσαμπί βρίσκεται ακίνητος ο πίθηκος Νο1. Οι υπόλοιποι έντεκα πίθηκοι, βρίσκονται ανά 50m σε ευθεία παράλληλη στον φορέα της ταχύτητας του αεροπλάνου, προς την φορά κίνησης του αεροπλάνου. Τόσο το αεροπλάνο, όσο και οι πίθηκοι να θεωρηθούν υλικά σημεία.
Ο πιλότος έχει μαζί του έξι τσαμπιά μπανάνες ίδιας μάζας. Κάθε ένα δευτερόλεπτο αφήνει και ένα τσαμπί, το οποίο κινείται χωρίς να δέχεται δύναμη αντίστασης από τον αέρα.
Α. Να σχεδιάσετε σχήμα στο οποίο να φαίνεται η θέση του αεροπλάνου και των 12 πιθήκων τη χρονική στιγμή to=0. Να επιλέξετε κλίμακα 1cm/50m για τις θέσεις των πιθήκων και 1cm/10m για τον κατακόρυφο άξονα Oy. (Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το χαρτί μιλλιμετρέ στην πίσω σελίδα)
Β. Να συμπληρώσετε τον επόμενο πίνακα, με τις συντεταγμένες θέσης των τεσσάρων πρώτων τσαμπιών

Φύλλο Εργασίας σε word

Φύλλο Εργασίας σε pdf

(Visited 1,438 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
17 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
10 μήνες πριν

Καλησπέρα Γρηγόρη.

"και στο έδαφος να πέσει αν είναι από τις νόστιμες οι πίθηκοι και όχι μόνο θα τις έτρωγαν."heart

Γρηγόρης Μπουλούμπασης

Καλή μας όρεξη!

Αποστόλης Παπάζογλου
Αρχισυντάκτης

Πολύ καλή διδακτικά. Πέραν τούτου χορτάσαμε από βομβαρδισμούς…

Μου θύμισε και την δυστυχώς επίκαιρη ταινία 12 πίθηκοι.

Νεκτάριος Πρωτοπαπάς
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Θοδωρή… που μου είσαι με το παράπονο ότι εξαφανίστηκα!!!

Προτιμώ όταν δεν προλαβαίνω να κοιτάξω ένα θέμα να μην το σχολιάσω μόνο και μόνο για να γράψω συμμετοχή…

Το ίδιο ισχύει μέχρι τώρα στο φετινό αυτό πρώτο δίμηνο….

Επειδή μερικές φορές ξεχνάτε… να σου θυμίσω ότι μέχρι σήμερα στο σχολείο δεν έχει χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα…

Ενδεικτικά να σου αναφέρω μερικά πράγματα που έχουν κάνει τη φετινή χρονιά ακόμη πιο δύσκολη…. (και κατά συνέπεια όταν μένει λίγος ελεύθερος χρόνος να προτιμώ να "αποτοξινώνομαι'' από την τάξη και τη Φυσική!!)

1. Ως τώρα στο σχολείο έχουν γραφτεί δύο τρίωρες προσομοιώσεις στη Γ΄ Λυκείου… Βάλε λοιπόν σύνταξη θεμάτων, κανά εξάωρο η κάθεμία… επίλυση θεμάτων και διόρθωση δύο τμημάτων (συνολικά 32 γραπτά σε κάθε προσομοίωση).

2. Στη Β΄ Λυκείου έχει γραφτεί μία προσομοίωση.

3. Στην Β΄ Λυκείου μέχρι σήμερα σε γενική παιδεία και κατεύθυνση έχουν γραφτεί 4 τεστ, ένα κάθε εβδομάδα με θέματα που πρέπει να ετοιμαστούν.

4. Μπήκαν πριν είκοσι περίπου μέρες δύο τμήματα σε καραντίνα και όσοι εκπαιδευτικοί ήμασταν στο σχολείο αναπληρώναμε τις ώρες.. όπου ο καθηγητής που ήταν καραντίνα συνδεόταν από το σπίτι στην αίθουσα και έκανε μάθημα στους παρόντες μαθητές με τον αναπληρωτή καθηγητή να βοηθά και να συμμετέχει στην διαδικασία…. Άρα οι 21 ώρες τάξεις με τις αναπληρώσεις φαντάζεσαι πόσο πήγαν…

5. Ενημέρωση γονέων… Προφανώς δεν μπορεί να γίνει live… Έτσι λοιπόν επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με έναν-προς έναν τους γονείς προκειμένου να μάθουν για την επίδοση και την πορεία των μαθητών… Χτες Κυριακή τελείωσα κατά τις 21.00 το βράδυ… (Σύνολο μαθητών που έπρεπε να ενημερώσω τηλεφωνικά 50….)

6. Αναμορφώσεις φυλλαδίων και προετοιμασία φύλλων εργασίας… Δεν θα πω κάτι εγώ… Ρώτησε τον Πρόδρομο που τυγχάνει να κάνει μάθημα σε έναν μαθητή στο σχολείο μας για να δεις τι παίρνουν…

Υ.Γ.1. Φέτος φαντάζομαι ότι συμφωνείς: Μία εβδομάδα μάθημα = Ένας μήνας κούραση.

Υ.Γ.2 Δεν μπαίνω κάν στην διαδικασία παράδοσης στην τάξη με τη μάσκα που ξέρεις πολύ καλά πόσο κοπιαστικό είναι.

Υ.Γ.3. Άραγε θεωρείς τυχαίο ότι ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα προσέρχονται σωρηδόν μαθητές για έντρυ τεστ προκειμένου να γραφτούν στο σχολείο;;;

Υ.Γ.4. Με αυτά και με αυτά συγχαρητήρια και για το φύλλο εργασίας σου… αλλά δυστυχώς είμαι ήδη στις κρούσεις!!! Το κρατώ για του χρόνου…

Υ.Γ.5. Ευτυχώς που σήμερα είμαστε κλειστά και έχω τώρα μια μικρή άνεση να δω κάποια θέματα και να σχολιάσω…. Βλέπεις σήμερα θα τη βγάλω μεταξύ σπιτιού και συνεργείου γιατί το αμάξι μου έχει πρόβλημα…

Υ.Γ.6. Καλό είναι να γνωρίζουμε πράγματα και να μην πετάμε ''βόμβες''. Ο χώρος μου αρέσει και θέλω να συμμετέχω αλλά… άλλο τι θέλει η ψυχή και άλλο το σώμα τι μπορεί….

Καλή μέρα να έχεις.

 

 

 

 

Νεκτάριος Πρωτοπαπάς
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Θοδωρή…

Δεν θέλω να απαντήσω σε κάτι σε όλα όσα γράφεις….

Να σαι καλά… Καλό βράδυ…