Τι Πανελλαδικές θα είναι αυτές;

panelladikes-eksetaseis-panellinies-sxoleio-mathites

Συνάδελφοι καλημέρα.

Αναρωτιέμαι. Τι είδους πανελλαδικές θα είναι αυτές που έρχονται. Βλέπετε να προχωράει η διαδικτυακή “διδασκαλία”; Εντός κι εκτός εισαγωγικών; Τα παιδιά αυτά που “φάγανε κατακέφαλα” διπλή καραντίνα, είναι έτοιμα να μπουν στην μάχη τον Ιούνιο; είναι έτοιμα να γίνουν φοιτητές; Ποιο θα είναι το γνωστικό τους επίπεδο; Ποια θα είναι η (όποια) προαπαιτούμενη εμβάθυνση των εννοιών; Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας την ανοιχτή επιστολή του Ελληνογαλλικού προς την υπουργό , που ζητάει εμμέσως την αναστολή της εξέτασης στην Α΄λυκείου με την τράπεζα (λογικό), μήπως θα έπρεπε να συζητηθεί η αναβολή των πανελλαδικών σε ύστερο χρόνο; Βλέπετε περαίωση της ύλης με τρόπο δόκιμο για πανελλαδικές; Δεν ξέρω. Σκέφτομαι. Βλέπω πως τα παιδιά όχι απλώς έχουν φτάσει στο όριό τους. Το έχουν υπερβεί. Κάποιες σκέψεις…..

(Visited 1,158 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
20 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Γεια σου Χριστόφορε.
Μάλλον θα γίνουν Εξετάσεις με μικρή καθυστέρηση.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Δυστυχώς έχεις δίκιο Χριστόφορε.

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης
6 μήνες πριν

Χριστόφορε καλησπέρα. Πολλά ζητάς… Όταν ούτε το πιο απλό, που θα ήταν η επίσημη αναβολή της βαθμολογίας Α΄τετραμήνου και αναστολή τράπεζας θεμάτων, δεν είναι σε θέση να προτείνει το υπουργείο. Με τη “βοήθεια” των διευθυντών και πολλών συναδέλφων υποστηρικτών της κανονικότητας, μας πιέζουν για να βαθμολογήσουμε πλακίδια, όπως έγραψε δίπλα ο Γρηγόρης…
Ίσως να υπάρχει και ένα θετικό στοιχείο στην υπόθεση για τα φετινά παιδιά και αυτό είναι η αποκλειστική ενασχόληση για αυτούς τους μήνες, με τα μαθήματα Κατεύθυνσης, σε μειωμένη ύλη(που καθυστερημένα ανακοινώθηκε), αλλά από την άλλη το ψυχολογικό βάρος μπορεί να το εξανεμίζει…

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
6 μήνες πριν

Καλησπέρα Χριστόφορε, καλησπέρα σε όλους.
Για το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία και στα παιδιά, παρότι δεν είμαι μέσα στο “σύστημα”, οι πληροφορίες που παίρνω, είναι αυτό που περιγράφεις, ίσως και χειρότερα.
Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει;
Πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα ακούγονται. Αν καταφέρουν να μείνουν ανοικτά τα σχολεία ως το τέλος της χρονιάς, οι πανελλαδικές μπορεί να γίνουν αξιοπρεπώς. Οι άλλες κουτσά στραβά ή και καθόλου … δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κάποιο θέμα… Δυστυχώς βαθμοί και αξιολόγηση, είναι πολύ υποβαθμισμένα ζητήματα…
Θα μείνουν τα σχολεία ανοικτά ή μας περιμένει τρίτο κύμα; Δεν το ξέρουμε…
Μια ριζοσπαστική λύση θα ήταν να θεωρηθεί η φετινή χρονιά “χαμένη” για όλες τις τάξεις και κάνοντας απλά μια συντήρηση, πάμε από την αρχή τον Σεπτέμβρη.
Μπορεί να προταθεί και να γίνει; Δεν θα έχει προβλήματα;
Τα προβλήματα επιλύονται, αν θέλουμε, αλλά κανείς δεν πρόκειται να το προτείνει.
Είναι πολύ μεγάλο το πολιτικό κόστος για κάτι τέτοιο. Δεν περνάει στην κοινωνία…
Η κοινωνία έχει πληρώσει αυτό που υπολόγιζε να πληρώσει (φροντιστήρια και ψυχολογική πίεση της Γ΄ Λυκείου), οπότε θέλει να τελειώνει αυτό, μέχρι το καλοκαίρι. Δεν την ενδιαφέρει τι έμαθαν τα παιδιά. Ποτέ δεν την ενδιέφερε αυτό ουσιαστικά. Τις εισαγωγικές και την θέση στη σχολή που οδηγεί στο πτυχίο…
Αυτό ενδιαφέρει και αυτό την απασχολεί.

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
6 μήνες πριν

Και όλα αυτά Χριστόφορε, χωρίς να πιάσουμε τις πολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες που επιβάλλουν να προβάλλεται προς τα έξω, ότι όλα λειτουργούν κανονικά!
Δεν είναι σε καμιά περίπτωση προτεραιότητα η μόρφωση, η παιδεία…
Άλλες είναι οι προτεραιότητες και στην παρούσα φάση, το πώς θα πάμε σε πρόωρες εκλογές με πεισμένη την κοινωνία, ότι βγαίνουμε νικητές και επιστρέφουμε στην κανονικότητα…
Αν το δούμε υπό αυτό το πρίσμα, ίσως καταλάβουμε γιατί η επιμονή για την τράπεζα θεμάτων της Α΄ Λυκείου (και κυρίως γιατί φέτος…), αλλά κυρίως γιατί η επιμονή για κατάθεση προφορικής βαθμολογίας για παιδιά που ο διδάσκων δεν έχει δει…

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
6 μήνες πριν

Άλλη μια απόδειξη για επιδίωξη της … κανονικότητας:

Σε εγκύκλιο για την λειτουργία των σχολείων την ημέρα των Τριών Ιεραρχών μεταξύ άλλων το υπουργείο Παιδείας δίνει την δυνατότητα στο Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίσει αν θα παραστεί αντιπροσωπεία μαθητών στο εκκλησιασμό του ναού της περιοχής που βρίσκεται το σχολείο 

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρει τα εξής : «Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Με κλειστά σχολεία… αλλά να παραστεί αντιπροσωπεία στον εκκλησιασμό!

Τελευταία διόρθωση6 μήνες πριν από Διονύσης Μάργαρης
Μαλάμης Γρηγόρης
6 μήνες πριν
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Δυνατότητες για εκκλησιασμό δίνει, για μάθηση;;
Το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια να είναι καλά, από παιδεία βλέπουμε αργότερα, δηλαδή ποτέ.
Δεν θέλω να βάζω ιδέες αλλά βλέπω σε επόμενο διάταγμα να προβλέπεται ότι οι συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων θα γίνονται και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ισως ακόμα και η αξιολόγηση, γιατί όχι.
Δεν πάμε καθόλου καλά.
Ο Γιάννης( Κυρ ) πρόλαβε και έφυγε, φεύγω φέτος ευτυχώς.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Μαλάμης Γρηγόρης

Γρηγόρη έφυγα αλλά η αγωνία δεν με αφήνει.
Συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων πρέπει να ενοχλήσουν ακόμα και άτομα που δεν σχετίζονται με τον χώρο ως διδάσκοντες, γονείς ή μαθητές.
Δουλειά είναι η συνεδρίαση, όχι λούφα.

Μαλάμης Γρηγόρης
6 μήνες πριν

Εννοείται Γιάννη, τη μισή ζωή μας περάσαμε στα σχολεία ως διδάσκοντες.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν θα ζήσω την κατάρρευση της μέσης παιδείας που επιδιώκουν από τα μέσα. Η αγωνία για την Παιδεία μας θα μείνει για πάντα.

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
6 μήνες πριν

Και μια πληροφορία, που αφορά το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας την 1η Φεβρουαρίου:

Να σημειωθεί ότι στις επιβαρυμένες περιοχές στις οποίες ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης.

Τελικά την μεγάλη ζημιά στην μετάδοση του ιού την κάνουν τα Λύκεια;

Κωνσταντίνος Σαράμπαλης
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Διονύση, είναι “τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι” (κυβερνώντες). Αυτή η επιμονή με την τράπεζα θεμάτων και την αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν έχει καμία λογική (και όχι μόνο). ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (τι μου θυμίζει;).

Τελευταία διόρθωση6 μήνες πριν από Κωνσταντίνος Σαράμπαλης
Μαλάμης Γρηγόρης
6 μήνες πριν
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

Μα είναι γνωστό Διονύση, η ηλικία που ένας νέος είναι μεταδοτικός μεταβάλλεται όπως οι πρωινές θερμοκρασίες. Εξαρτάται βέβαια και από το πώς θα ξυπνήσουμε.

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
6 μήνες πριν
Απάντηση σε  Μαλάμης Γρηγόρης

Γεια σου Γρηγόρη…

Πρόδρομος Κορκίζογλου

Καλημέρα Χριστόφορε, καλημέρα σε όλους.
τα είπατε όλα, εγώ τί να πώ;
απλά συμφωνώ με όλα!!
είδομεν τί μέλλει γενέσθαι!!
πάντως ..μέλι δε γίνεται, κι ας μας τα παρουσιάζουν ..μελένια!!

Τελευταία διόρθωση6 μήνες πριν από Πρόδρομος Κορκίζογλου
Πάνος Μαλλίδης
6 μήνες πριν

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα στους προλαλήσαντες, τα είπαν όλα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι ενώνω και γω τη φωνή μου και εντερνίζομαι όλους τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες.