web analytics

Αραίωση ρυθμιστικού διαλύματος….και τα όρια αυτής

Ένα video σχετικά με τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να αραιώνεται ένα ρυθμιστικό διάλυμα χωρίς να αλλάζει το pH του. Με κλικ ΕΔΩ ή από ΕΔΩ.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
6 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Θοδωρής Βαχλιώτης
13/02/2021 1:27 ΠΜ

Πέτρο γεια, πολύ ωραίο βίντεο για ένα θεωρώ δύσκολο θέμα. Απλά να σου πω ότι πρέπει να υπάρχουν ένα δύο λαθάκια εκ παραδρομής: κάπου γράφεις για τη συγκέντρωση οξωνιων αντί 10^-4 το 10^-5, κάπου λες για το pH ότι γίνεται 4 αντί 5, αλλά αυτά δεν επηρεάζουν σε κάτι και υποθέτω θα διορθώνονται. Αλήθεια, θυμάσαι πότε είχε πέσει αυτό το θέμα που μεταβάλλεται το pH του ΡΔ μια μονάδα με την αραίωση; Γιατί δεν το είχα προσέξει…

Παναγιώτης Κουτσομπόγερας
Απάντηση σε  Θοδωρής Βαχλιώτης

Καλημέρα φίλε Θοδωρή (καιρό είχαμε να τα πούμε) και φίλε Πετρο. Θοδωρή νομίζω υπάρχει ένα θέμα το 2014, θέμα Δ4 με αυτό που λες. Πέτρο μπράβο για την παρουσίαση.

Θοδωρής Βαχλιώτης
13/02/2021 1:50 ΜΜ

Γεια σας παιδιά. Εντάξει, εκείνο το θέμα ήθελε μια πιο ποιοτική αντιμετώπιση νομίζω. Να πεις ότι το ΡΔ αντιστέκεται περισσότερο στη μεταβολή pH και μεταξύ ισχυρής και ασθενούς βάσης αντιστέκεται περισσότερο η ασθενής, Νομίζω η φιλοσοφία εκείνου του ερωτήματος ήταν λίγο διαφορετική. Δεν χρειαζοταν να μπεις σε ποσοτικούς υπολογισμούς

Παναγιώτης Κουτσομπόγερας
Απάντηση σε  Θοδωρής Βαχλιώτης

Όντως Θοδωρή έτσι ειναι

Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Καλημέρα συνάδελφε. Εξαιρετική παρουσίαση ενός μάλλον αγνοημένου θέματος. Θα μπορούσαμε ίσως να προσθέταμε το (προφανές) συμπέρασμα, που προκύπτει από την παρουσίαση, ότι δηλαδή το όριο αραίωσης, όταν έχουμε ΙΣΕΣ συγκεντρώσεις [Coξ=Cβας], είναι ότι οι εκάστοτε Cοξ,Cβας. θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες ή ίσες του 10Κ.