Εναλλασσόμενα και οριακή ταχύτητα

Οι κατακόρυφοι αγωγοί (ΑΓ) και (ΖΗ) έχουν αμελητέα αντίσταση και μεγάλο μήκος. Ο αγωγός (ΚΛ)=ℓ=1m έχει αντίσταση (R2>1Ω), μάζα m=0,4kg και μπορεί να ολισθαίνει …

Η συνέχεια…

Η απάντηση:

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Πρόδρομος Κορκίζογλου

Συνάδελφε Αρτέμιε η άσκησή σου είναι εντός της ύλης, μή συνηθισμένη , ξαφνιάζει σε πρώτη ματιά, αλλά έχει κάτι να πει!!
Μπράβο!

Παρμενίων Μανδραβέλης

Αρτέμιε καλησπέρα.Πρωτότυπη άσκηση.Τι βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα.Θα δυσκολέψει και τους έχοντες καλό επίπεδο προετοιμασίας ,όχι γιατί είναι δύσκολη αλλά, γιατί είναι ασυνήθιστη ή μη συνηθισμένη κατά τον Πρόδρομο

Κώστας Ψυλάκος
Αρχισυντάκτης
31/03/2021 2:57 ΜΜ

Καλημερα!

Σαραντη ιδιαιτερο οντως το προβλημα σου!
Σημαντικο το οφελος της ενασχολησης με αυτο.

Εχει ενα δυσκολο ξεκινημα το οποιο σιγουρα θα δημιουργησει προβλημα σε μαθητες . Σχετιζεται κυριως με αναλυση κυκλωματος .
Στο τελικο σου ερωτημα με τις θερμοτητες κανονικα εκτιμω οτι χρειαζεται λιγο παρα πανω αναλυση. Μαλιστα εδω που οι αντιστατες ειναι παραλληλα θελει ιδιαιτερη προσοχη .
Παρακατω δινω μια εναλλακτικη λυση για το πρωτο ερωτημα και στην συνεχεια κανω μια αναλυση για το θεμα των θερμοτητων .

comment image

Να προσεχθει οτι βάση της επιλυσης της Δ.Ε. και της συμβασης οτι Υορ μετα απο πέντε σταθερες χρόνου προκυπτουν τα πιο κατω .
Απλα το αναφερω μιας και η απόκλιση που υπαρχει είναι σημαντικη .
comment image

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου

Γεια σας, η άσκηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά ο υπολογισμός της θερμότητας όλων των αντιστατών στο τελευταίο ερώτημα, λόγω παράλληλης σύνδεσης τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τη λύση που έδωσε ο Αρτέμιος για το πρώτο ερώτημα, δεν προκύπτει τριώνυμο, μα τριτοβάθμια εξίσωση ως προς R2. Δύσκολο το βλέπω να μπορέσει υποψήφιος να τη λύσει ειδικά αν δεν είναι του θετικού προσανατολισμού.

Και εξαρτάται όλη η υπόλοιπη άσκηση από την τιμή της R2!