Η εκδρομή των φυσικών

Ανεβάζω μια παλιά εργασία μου από το 2015. Την είχα ανεβάσει στο παλιό site του ylikonet. Πίστευα ότι είχε χαθεί -τουλάχιστον από το δικό μου αρχείο είχε- αλλά με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα ότι την έχει “διασώσει” ο Κώστας Παπαδάκης στο ιστολόγιό του και τον ευχαριστώ για αυτό.

Ελπίζω η επικείμενη επιστροφή μας στις σχολικές αίθουσες να μην συνοδευτεί από το άμεσο κάλεσμα της Ιθάκης (βλέπε τράπεζα θεμάτων) αλλά να βρούμε χώρο και χρόνο για να απολαύσουμε το ταξίδι και να ακονίσουμε τη φαντασία μας… Σε αυτή την κατεύθυνση φιλοδοξεί να συμβάλει η εργασία.

Η εργασία μπορεί να δοθεί για μελέτη σε ομάδες μαθητών με την προτροπή της συνεργασίας, της ανταλλαγής απόψεων, της έκθεσης και συζήτησης των διαφωνιών, της συλλογής και άλλων στοιχείων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτούς ή σε νέους υπολογισμούς και της αυτενέργειας.

Η εκδρομή των φυσικών

(Visited 459 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Admin
13 ημέρες πριν

Καλημέρα Γιώργο.
Εύχομαι να υπάρχει πάντα χώρος και χρόνος για το … ταξίδι…

Ανδρέας Ριζόπουλος
Editor
12 ημέρες πριν

Καλημέρα Γιώργο. Ωραίο σενάριο και πολύ αναλυτική απάντηση.
Ευτυχώς που άργησε ο τέταρτος της παρέας, γιατί έδωσε μια ωραία μίξη ερωτημάτων, από όλη την ύλη της Α΄τάξης. Θα έλεγα να βάλεις ετικέτα Α΄Λυκείου-Επανάληψη.
Μου άρεσε ιδιαίτερα η προσθήκη των ερωτημάτων θερμικής και πυρηνικής ενέργειας (αν και το δεύτερο το έχουν κόψει), που δείχνει πως τα διάφορα κεφάλαια Φυσικής αλληλεπιδρούν και η κοπτοραπτική σκοτώνει το μάθημα…
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να χρησιμοποιούμε – με τη δέουσα προσοχή στις προσεγγίσεις και το φορμαλισμό – τα μοντέλα που μελετάμε και σε εφαρμογές από την καθημερινή ζωή, για να κρατήσουμε τους μαθητές κοντά…
Ωραίο μοντέλο το υλικό σημείο, αλλά σαν το Lada Niva δεν έχει…