Subscribe
Ειδοποίηση για
10 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Χριστόφορος Κατσιλέρος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Θοδωρή.
Το ζήτημα τέθηκε στη σωστή του βάση.

Πρόδρομος Κορκίζογλου

Συνάδελφοι η “γκρίζα ζώνη ” γύρω από το ερώτημα Γ2 του διαγωνίσματος του study4exams για την εναπομείνασα ύλη στο ΣΤΕΡΕΟ, διευθετήθηκε , με την επίσημη τοποθέτηση ενός επιστημονικού φορέα, αίροντας τις μεταξύ μας διαφορές για το αν είναι εντός ή εκτός ύλης.
Πιστεύω ότι είναι και μια δέσμευση προς τους θεματοδότες, για τις εξετάσεις που έρχονται.
Από τη μεριά μου έστειλα πριν 10-15 μέρες επιστολή-mail προς το Π.Ι. , προκειμένου να πάρει θέση. Επειδή δεν είμαι ενεργός καθηγητής, ούτε εκπρόσωπος κάποιου επίσημου φορέα, η επιστολή μου προωθήθηκε στο υπουργείο Παιδείας.
Δεν έλαβα καμία απάντηση ακόμη.
Στις συζητήσεις μου με τον επιστημονικά υπεύθυνο του study4exams Αντώνη Παλόγο, είχαμε συζητήσει το θέμα που προέκυψε, και θέλαμε να έχουμε μια επίσημη θέση από κάποιον επιστημονικό φορέα, ώστε να λυθεί η διαφορά απόψεων των συναδέλφων γύρω από το θέμα.
Νομίζω ότι η “Σολωμόντια” θέση της ΕΕΦΕΕ , βάζει τα πράγματα στη σωστή θέση τους!
Σε 2-3 μέρες θα αντικατασταθεί το Γ2 , με ερώτημα που δεν θα αμφισβητείται αν είναι εντός ή εκτός ύλης!
Χαίρομαι που κατέληξε αισίως η συζήτηση που έγινε με αφορμή το ερώτημα αυτό, κι ας είμαι από τους …”χαμένους”!
Σκέφτεστε να μην είχε γίνει η συζήτηση και να ετίθετο τέτοιο θέμα στις εξετάσεις;
Υ.Γ. θα ήθελα το Υπουργείο Παιδείας να στείλει εγκύκλιο στα σχολεία, που να κάνει Πανελλήνια γνωστό το θέμα. Δεν διαβάζει όλος ο κόσμος το ylikonet.gr !!

Διονύσης Μητρόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα σε όλους,
Το Δ5 όμως παρέμεινε …

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
1 μήνας πριν

Καλημέρα σε όλους.
Διαβάζοντας κάποιος την παρούσα συζήτηση, μένει πλήρως κατατοπισμένος για το τι συνέβη.
Ποιο είναι αυτό;
Τα ΨΕΒ πρότειναν το θέμα επειδή:
«-Το study4exams μέσα από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου θέματος ήθελε να αναδείξει αυτήν ακριβώς τη νέο-δημιουργηθείσα γκρίζα ζώνη, ενόψει των επερχόμενων πανελλαδικών εξετάσεων».

Δεν είχε την άποψη η ομάδα, ούτε ότι ο επιστημονικός υπεύθυνος ότι το θέμα είναι σύμφωνο με την εξεταστέα ύλη. Όχι, λάθος καταλάβατε. Για μια ανάδειξη πάλευε…

Πέρασαν μερικές μέρες και η ΕΕΦΕΕ βγάζει μια ωραία ανακοίνωση με την οποία αφού πλέξει το εγκώμιο του επιστημονικά υπεύθυνου και της ομάδας διαχείρισης του ΨΕΒ, προτείνει να αφαιρεθεί το Γ θέμα ως εκτός ύλης.
Δεν μας λέει η ΕΕΦΕΕ, πώς κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό! Ασχολήθηκε με το θέμα κάποια επιστημονική επιτροπή της; Δημιούργησε κάποια ομάδα εργασίας, η οποία το μελέτησε και κατέληξε στην πρόταση αυτή, την οποία υλοποιεί η ανακοίνωση του υπεύθυνου εκπαιδευτικών θεμάτων;
Νομίζω ότι διεκδικεί την παρέμβασή της στα δρώμενα ως επιστημονικός φορέας, ο οποίος όμως ταυτόχρονα εκπροσωπεί μέλη. Εκτός και αν ο ρόλος της είναι, κάτω από αδιευκρίνιστες διεργασίες, να εκδίδει ανακοινώσεις…

Για τους αναγνώστες μας αλλά και τους επισκέπτες του δικτύου μας, οι οποίοι θα πέσουν στην συγκεκριμένη δημοσίευση, οφείλω να παραθέσω και το υπόλοιπο, καλά κρυμμένο, μέρος της εικόνας.

Τι έγινε στο μεταξύ, στο ylikonet; Συζητήθηκε κάτι; Αναδείχτηκε κάποιο ζήτημα;
Δείτε τη συζήτηση:
Ένα θέμα Γ εντός ή εκτός ύλης;
Μέχρι στιγμής έχει 4.360 αναγνώστες τους οποίους αγνόησε τόσο ο κ. Παλόγος, όσο και ο κ. Παυλικάκης στην ανακοίνωση που υπογράφει. Μαγική εικόνα. Δεν υπάρχει.
Αλλά και την παρέμβαση του συγγραφέα του θέματος του ΨΕΒ, του κ. Μπετσάκου, στο δίκτυό μας:
Για το διαγώνισμα στα ΨΕΒ
Καλά ο κ. Παλόγος, ούτε και από τον συνεργάτη του δεν ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις;

Να συγχαρώ μετά από όλα αυτά και τις δύο πλευρές για το «άριστο επίπεδο επικοινωνίας, μέσω του οποίου έδωσαν λύση σε ένα πρόβλημα, που κάποιοι στο ylikonet, δημιούργησαν».

Να τους ευχαριστήσω και τους δύο για το σεβασμό και την ευαισθησία που απέδειξαν απέναντι στους συναδέλφους, που μέσω του δικτύου μας, προβληματίστηκαν, τοποθετήθηκαν, πάλεψαν για να αλλάξει «η γραμμή για το τι πρέπει να διδαχθεί», την οποία είχε χαράξει η ανάρτηση του διαγωνίσματος.

Τελευταία διόρθωση1 μήνας πριν από Διονύσης Μάργαρης
Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Διονύσης Μάργαρης

μια “πολιτισμένη συζήτηση” για τις «γκρίζες ζώνες» στα θέματα των Πανελλαδικών

μεταξύ «επιστημονικών υπευθύνων»

σε μια εποχή που οδεύουμε για προαγωγή χωρίς εξετάσεις για την πλειοψηφία των μαθητών της Μέσης

comment image

ο πίνακας: zone grise, 2020, Rhillipe Thomarel

γενικώς,
δύσκολοι καιροί για τις «επιτροπές ειδικών»

Αρης Αλεβίζος
Αρχισυντάκτης
1 μήνας πριν

Η γκρίζα ζώνη υπάρχει λοιπόν, αναδείχτηκε, λέει.

Θεωρούμε δηλαδή τώρα πλέον ότι οι συνάδελφοι που λένε ναι μεν δεν συμφωνώ αλλά αφού ξεκίνησε το πράγμα άσε να φυλάξω τα νότα μου, ας κάνω και τέτοια θέματα, θα πάψουν να σκέφτονται και να δρουν αναλόγως ;

 

Δεν θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη οδηγία ανακοίνωση  των υπευθύνων κατά νόμο είτε του ΙΕΠ είτε από την εθνική επιτροπή εξετάσεων ότι ΔΕΝ θα υπάρξουν θέματα από την ζώνη αυτή;

Αφού ξεκουραστεί από την εξουθενωτική προσπάθεια της σύνταξης των οδηγιών για την διδασκαλία φυσικής στην Α και Β Λυκείου, ο ανώνυμος συντάκτης τους μήπως μπορεί να βρει την δύναμη να τοποθετηθεί και επί του θέματος;

Αρης Αλεβίζος
Αρχισυντάκτης
1 μήνας πριν

Προφανώς δεν φυλάω τις μουσικές μου προτιμήσεις ( νότα μου) αλλά το οπίσθιο μέρος του σώματός μου (τα νώτα μου).