Διαχειριστές και αρχισυντάκτες του ylikonet.

Η αφορμή, η αναφορά του Ξενοφώντα περί «ανασχηματισμού» που υπονοεί ίσως την ύπαρξη κάποιου «επιτελικού κράτους» που διοικεί το ylikonet!!!

Αλλά και επειδή μπαίνουμε σε καυτή περίοδο, προς αποφυγήν καταστάσεων, όπως αυτά που ζήσαμε το 2013, όπου μέρες προσπαθούσα να αποδείξω ότι το Χ μέλος της ΚΕΕ δεν ήταν διαχειριστής του δικτύου μας, ας εξηγήσω κάποια πράγματα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων αλλά και περιττών συνωμοσιολογικών σκέψεων.

Ποιος είναι ο ρόλος κάθε μέλους του δικτύου, είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος, αν δει τα σχόλια κάτω από μια δημοσίευση. Εκεί θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν οι ρόλοι «συγγραφέας»,  «διαχειριστής», «αρχισυντάκτης» και  «συντάκτης». Πάμε να τους δούμε:

Αυτά που απεικονίζονται στην οθόνη σας, έχουν από πίσω ένα ολόκληρο σύνολο από επιλεγμένα και εγκατεστημένα προγράμματα (λέγονται πρόσθετα), τα οποία συνεργαζόμενα με το βασικό θέμα του WordPress παράγουν το αποτέλεσμα που βλέπετε. Όλα αυτά βέβαια είναι εγκατεστημένα σε κάποιο δίσκο εταιρίας, σε έναν server . Η εταιρία που μας «φιλοξενεί» είναι η Top Host και την ευθύνη του δικτύου  σύμφωνα με τον νόμο, τις επαφές με την εταιρία, τις οδηγίες από αυτήν ή τα παράπονα προς αυτήν την έχω προσωπικά εγώ, ως διαχειριστής.

Την όλη εγκατάσταση, το κτίσιμο του δικτύου, όπως το βλέπετε το κάναμε μαζί με τον Βασίλη Δουκατζή, ο οποίος επίσης είναι διαχειριστής, έχοντας πρόσβαση σε όλα, εκτός από το κομμάτι της TopHost.

Αν λοιπόν αύριο το πρωί το δίκτυο παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, που δεν το δημιουργεί η TopHost, υπεύθυνος θα είμαι ή εγώ ή ο Βασίλης. Κάποιο λάθος ρύθμιση ή αλλαγή κάναμε…

Υπάρχουν στην συνέχεια κάποια μέλη που εμφανίζονται ως «αρχισυντάκτες». Είναι μέλη που έχουν μια συχνή παρουσία στο δίκτυο και οι οποίοι διαθέτουν και κάποιες τεχνικές  δεξιότητες, αφού χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο δικαίωμα σε σχέση τους υπολοίπους, έχουν την δυνατότητα να εγκρίνουν ένα σχόλιο ή να διορθώνουν μια ανάρτηση μέλους, βάζοντας για παράδειγμα μια εικόνα ή να διορθώσουν ακόμη και να σβήσουν ένα σχόλιο μέλους, αν αυτό παραβιάζει τους όρους λειτουργίας.

Όλα τα υπόλοιπα μέλη χαρακτηρίζονται ως συντάκτες με τα ίδια δικαιώματα, χωρίς να έχουμε άλλες υποκατηγορίες, όπως «επισκέπτης»…

 

(Visited 62 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια