10 + 1 Θέματα από διεθνείς διαγωνισμούς Χημείας

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, εδώ έχουμε 10 + 1 Θέματα με διαγράμματα από διεθνείς διαγωνισμούς Χημείας.

chemistry-materials-242×182

10 + 1 Θέματα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τα πιο πολλά προφανώς είναι ήδη γνωστά (π.χ. ACS Chemistry Olympiad, International Baccalaureate) – είναι γραμμένα στα αγγλικά, αλλά ελπίζω να μας δώσουν διάφορες ιδέες.

Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Περιβολάρη.

Καλή δύναμη !

(Visited 3,785 times, 117 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
13 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιωργος Σωτηροπουλος
11 ημέρες πριν

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω, στο τελευταίο Β θέμα, των περσινών εξετάσεων, δεδομένης της επίδρασης που έχει η μεταβολή κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ταχύτητα στον νομό ταχύτητας, δεν θα έπρεπε οι μεταβολές στο διάγραμμα της ταχύτητας χρόνου να ναι απότομες και όχι σταδιακές; Με την έννοια ότι, αφού αλλάζει απότομα η σταθερά κ ή η συγκέντρωση ενός αντιδρώντας, δηλαδή ο,τι “μπαίνει” στην έκφραση του νόμου ταχύτητας, η ίδια απότομη μεταβολή δεν πρέπει να συμβαίνει στην ταχύτητα;

Θοδωρής Βαχλιώτης
11 ημέρες πριν

Χριστός ανέστη. Τα καις, Παναγιώτη, τα καις! Χαχα!

Χριστίνα Tσιούφη
9 ημέρες πριν

Xριστος ανέστη. χρόνια πολλά σε όλους. Ευχαριστούμε για το υπέροχο υλικό

Αλέξανδρος Περιβολάρης

Χριστός Ανέστη! Εύχομαι υγεία και επιτέλους ελευθερία! Παναγιώτη, για άλλη μία φορά πολύ εύστοχο και χρήσιμο το ποστ σου και ειδικά φέτος που κάτι μου λέει ότι θα δούμε πολύ σχήμα στα θέματα (προσωπική άποψη). Δύσκολο πάντως να τα παίρνουν από διαγωνισμούς, πιο πιθανό να τα “δανείζονται” από ξένη ή ελληνική βιβλιογραφία..

Αλέξανδρος Περιβολάρης

Καλημέρα Παναγιώτη, δεν ανησυχώ τόσο για το επιστημονικά ορθές όσο για τη δυσκολία των θεμάτων. Φέτος δε νομίζω ότι με τις παρούσες συνθήκες έχει κάποιο νόημα να βάλουν τραβηγμένα θέματα, θα είναι άστοχο εκ μέρους τους αφού μιλάμε για “κλειστά” σχολεία εδώ και μήνες..

Αποστολία Μακρή
6 ημέρες πριν

Γεια σας κύριε Παναγιώτη! Πολύ ωραία θέματα! Είμαι μαθήτρια και θα ήθελα να σας ρωτήσω στο 2ο θέμα στην γραφική παράσταση συγκέντρωσης με rate, τι ακριβώς είναι το rate; Διότι έψαξα στο διαδίκτυο και χάθηκα λίγο. Σας ευχαριστώ πολύ !